vandislav vandislav komentáře u knih

Pchjongjang: Výlet do Severní Koreje Pchjongjang: Výlet do Severní Koreje Guy Delisle

Za mě nejlepší Delisleho cestopis.

27.02.2017 4 z 5

Proces (komiks) Proces (komiks) David Zane Mairowitz

Nejspíš chtěnou drásavě stísněnou atmosféru mi bohužel komiks dostatečně nepředal. Nemohu porovnat s knižní předlohou, tak netuším, jak moc vynikla tato verze oproti originálu, či naopak.

24.02.2017 3 z 5

Generace nula (Český komiks 2000-2010) Generace nula (Český komiks 2000-2010) Tomáš Prokůpek

Spíš mírné zklamání. Nalákal mě výroční speciál Aarghu a toto jsem čekal, že by mělo být ještě lepší. Některé komiksy výborné, spousta z nich ale příliš fádní.

14.02.2017 3 z 5

Lobo versus Maska a další řežba Lobo versus Maska a další řežba Alan Grant

Loba úplně nemusím a toto byl pro mě zatím nejhorší díl - ještě o pár úrovní pod vším, co v češtině vyšlo.

09.02.2017 1 z 5

Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první Brian Michael Bendis

První příběh s úžasnou Mackovou kresbou za plný počet, i zbytek drží laťku velmi vysoko.

09.02.2017 4 z 5

Otčina Otčina Nina Bunjevac

Na mě odosobněný příběh vyprávěný z několika různých úhlů i stylů zapůsobil. K tomu krátký exkurz k celkové historie vztahů mezi Chorvaty a Srby a zrychlený závěr ve kterým zůstává strašně moc skryto. Přesto jak jsou osudy rodiny pohnuté, tak Nina na pilu netlačí a nebrodí se v patosu, spíš věcně vypráví. Dostal jsem víc než jsem čekal.

09.02.2017 5 z 5

Batman: Rok nula - Temné město Batman: Rok nula - Temné město Scott Snyder

Nevím proč jsem měl dlouhou dobu Snyderova Batmana spojeného s inteligentním superhrdinským komiksem. Zvlášť první část je tak strašně hloupá (od spoiler alert: "vypadám nesmrtelně ptž jsem přežil rozsekání v turbíně, ale bojím se, že mě zastřelí, tak raději uteču" po "budeme se tvářit, že Gordon byl jako mladý policista křivák, aby měl Bruce proč být na něj naštvaný a pak úplně mimo řečí vše Gordon Batmanovi vysvětlí" - takových krásně uměle naroubovaných momentů je tam samozřejmě více). Aby toho nebylo málo, tak přidáme cool vypadající mikro flashbacky.

24.01.2017 1 z 5

Teror ve jménu víry Teror ve jménu víry Frank Miller

Já věřím, že to je tak špatné schválně - od slaboduchého příběhu, stupidních názvů postav přes dialogy u kterých máte chuť si podřezat žíly, až po kresbu. Z té jsem si sice prvních pár stránek učurával, ale brzy jsem zjistil, že mi celkem znatelně znesnadňuje dešifrovat děj. Špatně je toho příliš mnoho než aby to byla náhoda.

Proto Frankovi odpouštím i tu prvoplánově prostoduchou agitku. Ale i přesto, že to chápu jako záměr, tak to prostě nefunguje. Tak dlouho se přešlapuje na hraně odpadu, až se do něj spadne.

A ne, nemyslím si, že by čemukoliv pomohlo, kdyby byl příběh z Batmanovského světa. Na druhou stranu by to těžko mohlo Teroru ve jménu víry ještě více uškodit.

21.01.2017

Americký upír 2 Americký upír 2 Scott Snyder

Oproti jedničce mám pocit, že to potenciál má. Jen škoda, že dalších dílů se jen tak nedočkáme.

19.01.2017 3 z 5

Barma Barma Guy Delisle

Nevím, jestli je to přítomností syna, ale bavilo mě výrazně více než Šen-Čen.

18.01.2017 4 z 5

Rudo Rudo Daniel Majling

Úžasné. Pořád mě překvapuje, jak dobré komiksy od nás (a za Slovenska) přicházejí.

Captain America: Vyvolení Captain America: Vyvolení David Morrell

Tak toto šlo naprosto mimo mě. Patos ve své nejhloupější podobě.

09.01.2017

Batman: Země jedna Batman: Země jedna Geoff Johns

Na rozdíl od Superman Země Jedna od Straczynského mě to vůbec neoslovilo.

09.01.2017 2 z 5

All you need is kill - Stačí jen zabíjet All you need is kill - Stačí jen zabíjet Rjósuke Takeuči

Nečekal jsem to, ale přišlo mi to lepší než Na hraně zítřka. Hlavně díky logičtějšímu vysvětlení časové smyčky a konci.

Fuzz a Pluck Fuzz a Pluck Ted Stearn

Velmi příjemná záležitost, která potěší zejména fanoušky Anderssona.

09.01.2017 4 z 5

Předehra Předehra Neil Gaiman

Mistrovské dílo. Jen mě trochu mrzí, že nejspíš nejlepší komiks, co letos přečtu jsem přečetl už první lednový týden.