Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Dívka, která chtěla zachránit knížky Dívka, která chtěla zachránit knížky Klaus Hagerup

Tak tohle byla nádhera po všech stránkách! Milý příběh doplněný překrásnými ilustracemi.

27.05.2020 5 z 5

Domeček plný koleček Domeček plný koleček Radek Malý

Velká nostalgie! Jako malá jsem si ji vždy prohlížela v čekárně u dětské lékařky, fascinovaly mě ty vykrojená kolečka a hodiny :)

03.05.2020 5 z 5

Wednesday: Já jsem Wednesday Wednesday: Já jsem Wednesday neznámý - neuveden

Tahle tenoučká knížka je opravdu nádherně ilustrovaná, textu je tam ale velmi málo. Je to spíš takové malé doplnění pro fanoušky seriálu Wednesday, kde se dozvíte shrnutí o hlavní postavě. Nepřináší však nic nečekaného nebo nového.
Dcera ale byla nadšená, protože je velká fanynka Wednesday a knihu si zvládla přečíst sama.

30.12.2024 4 z 5

Vánoční tajnosti Vánoční tajnosti Tif Marcelo

Příjemná a nenáročná vánoční jednohubka. Žádná pecka, ale bavilo mě to. Potřebovala jsem odpočinkové čtení v předvánočním shonu.

15.12.2024 4 z 5

Kocour, který učil zen Kocour, který učil zen James Norbury

Nádherný příběh a naprosto kouzelné ilustrace!

29.10.2024 5 z 5

O princezně naruby O princezně naruby Saara Kekäläinen

Tohle byla vtipná záležitost! Princezna se odmítá vdávat a na svém útěku před princem se ocitá ve spoustě známých pohádek, které trošku převrátí vzhůru nohama.
Moc se nám s dcerou líbil tento zábavný finský příběh i neméně vtipné ilustrace. Také překlad se myslím dost povedl.
Měla jsem tu čest se s překladatelkou kdysi setkat při studiu finštiny na Masarykově univerzitě v Brně a její práci bedlivě sleduji. Překládá nádherné příběhy finských autorů.

17.10.2024 5 z 5

Doteky hrůzy Doteky hrůzy Robert Lawrence Stine

Při poslední návštěvě knihkupectví mi do oka padla tahle hrůzu nahánějící kráska.
Je od mého oblíbeného autora strašidelných příběhů R. L. Stinea.

Jeho knihy provázely část mého dětství, hlavně díky edici Stopy hrůzy, kterou jsem na základce hltala a i později jsem se k autorovým knihám ráda vracela.

Na Doteky hrůzy jsem se okamžitě vrhla a vrátila jsem se s nimi úplně v čase. I když jsou příběhy určené spíše mladším čtenářům, tak i já si je užila dosyta a parádně se hodily k dnešnímu zamračenému a propršenému dni.

Pokud se (vy nebo možná spíše vaši potomci) rádi bojíte, tak tohle je ta pravá kniha pro vás.

Z nostalgie nemůžu dát míň než plný počet!

13.10.2024 5 z 5

Jak si vypěstovat jednorožce Jak si vypěstovat jednorožce Rachel Morrisroe

(SPOILER) Jednorožci u nás doma stále frčí a tohle byl velmi originální a vtipný veršovaný příběh.
Jednorožčí hovínko na konci nás nepohoršilo, ale pobavilo :D

21.08.2024 5 z 5

Muž v domácnosti 8 Muž v domácnosti 8 Kósuke Óno

Další vtipné příběhy ze života bývalého drsného jakuzáka Tacua. Série mě stále baví, tento díl mi přišel zase hodně povedený.

24.07.2024 4 z 5

Medvídek a potopa světa Medvídek a potopa světa Katarína Macurová

Malý medvídek zapomene v zahradě zavřít vodu a najednou má za domem moře se všemi různými mořskými živočichy. Nádherné ilustrace a milý, vtipný příběh.

13.07.2024 4 z 5

Zlé semínko Zlé semínko Jory John

Kniha nás s dcerou zaujala v knihovně spolu s Hodným vajíčkem stejného autora. Je vtipná se super ilustracemi. Dcera mi ji četla nahlas.

29.05.2024 4 z 5

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Čtivá kniha plná zajímavých myšlenek. Najde se v ní jistě hodně žen. Doporučuji.

29.05.2024 5 z 5

Belzebubové Belzebubové JP Ahonen

Jooo, tohle mě bavilo! Vtipný pohled do života jedné finské metalové rodinky.

27.05.2024 5 z 5

Muž v domácnosti 6 Muž v domácnosti 6 Kósuke Óno

Muž v domácnosti Tacu mě zatím stále baví.

17.05.2024 4 z 5

Knížka o kočkách Knížka o kočkách Václav Bárta

Zatím jsme teprve v půlce, tak konečné hodnocení nedávám, ale teda za mě hrozné zklamání. Prý čtení pro prvňáčky, ale teda použití některých složitých slov a divná skladba vět občas mate i mě, natož prvňačku. V příbězích se nějak ztrácím, jak kdyby najednou část něčeho chyběla. Dočteme do konce a asi pošleme dál.

DOČTENO a dojem zůstal stejný.

07.02.2024 2 z 5

Čarojas Čarojas Tim Tilley

Místy drsný, ale kouzelný dobrodružný příběh s ekologickým podtextem a krásnými ilustracemi samotného autora. Začátek mi dost připomínal Olivera Twista a později mi na mysl vytanul jeden díl s Krtečkem (Krtek ve městě).

02.02.2024 4 z 5

Bažina v obýváku a jiná dobrodružství Bažina v obýváku a jiná dobrodružství Kristýna Plíhalová

Skvělý komiks pro všechny maminky.
Bavilo mě střídání různých stylů kresby.

12.01.2024 5 z 5

Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Tracy Andreen

Každé Vánoce se snažím přečíst alespoň jednu knihu s vánoční tématikou. Tentokrát padla volba na Vánoční prázdniny. I když už nejsem úplně cílová skupina, tak se mi ten milý příběh trefil do nálady a krásně mě navnadil na kouzelný čas Vánoc. Za to ode mě dostává plný počet.

04.01.2024 5 z 5

Počítání s příšerami Počítání s příšerami Agnese Baruzzi

Dceru moc bavilo počítat a hledat příšery. Celkově ji tyhle hledací knihy baví.

17.11.2023 4 z 5

Most duší Most duší Victoria Schwab