včelařka | Komentáře u knih | Databáze knih

včelařka včelařka komentáře u knih

Osamělá holubice Osamělá holubice Larry McMurtry

To mě fakt bavilo.
Dobrodružné i moudré.

02.07.2024 5 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Velmi doporučuji i představení od 3D Company v Žižkovském divadle.

05.02.2023 5 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Poslední dny socíku v Rumunsku. Díky bohu za život v Československu. Socík tady byl slabý odvar toho, co se podařilo soudruhům v Rumunsku.

08.12.2022 5 z 5

Co se děje se světem? Co se děje se světem? Václav Cílek

Cílek je můj velký oblíbenec. Líbí se mi, jak tento z mého pohledu téměř renesanční muž, umí ilustrovat a propojovat témata a nutit k zamyšlení... a je jedno jestli mluví o zahrádce u chalupy nebo o globálních klimatických změnách. A lyrické ladění textu mě dostává do stavu jako při čtení básně... jako kdyby promlouval více k duši než k rozumu.

08.11.2021 5 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Povinná četba (nejen) pro dnešní dobu plnou manipulace.

22.09.2020 5 z 5

Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Carol Dweck

Zklamání. Zdlouhavé, zbytečně moc příkladů na ilustraci faktu, že lidé, kteří věří, že jejich vlastnosti a dovednosti nejsou jednou dané, ale dají se rozvíjet, se pak také lépe rozvíjejí a jsou úspěšnější. A že se toto nastavení mysli dá pěstovat.
Navíc mi to přišlo dost těžkopádně psané.
Moje doporučení: než to číst celé, nechte si jen od někoho převyprávět hlavní myšlenku.

19.01.2020 2 z 5

Celestinské proroctví Celestinské proroctví James Redfield

Přijatelná hypotéza, jak funguje náš vesmír. Každý si toho může vzít své. Nebo třeba jen část. Určitě inspirativní.
Ale mně osobně nesedělo to přehnaně dobrodružné dění, při kterém byla jednotlivá poznání objevována.

05.01.2020 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Další skvělá kniha.

22.07.2019 5 z 5

Dareba Dareba Beatrice Salvioni

Jak silný musí člověk být, aby mohl svoji odlišnost otevřeně projevovat?
Zvlášť, když je to v období dospívání. Zvlášť, když je to žena.
Zvlášť, když je to v Mussoliniho Itálii.
Silné a inspirativní. Doporučuji.

26.12.2023 5 z 5

Šepot včel Šepot včel Sofía Segovia

Poetické jako když nasloucháte šepotu včel.
Kruté jako dějiny lidstva.

15.07.2023 5 z 5

Životem na zelenou Životem na zelenou Matthew McConaughey

Krásný. Bohatý. Moudrý. Vtipný. ... Velmi milé překvapení. Pro mě i inspirace shlédnout několik jeho filmů.

17.11.2021 5 z 5

Děti Volhy Děti Volhy Guzel Jachina

Miluji knihy, které mi odkrývají část historie, o které jsem neměla ponětí. A toto je jedna z nich. Němečtí kolonisté přišli do Ruska na pozvání Kateřiny Veliké a žili si docela dobře ... až do určité doby.
Lyrický příběh vyprávěný na pozadí temných dějin Sovětského svazu.

10.02.2021 4 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Jedna z nejlepších sci-fi knih v poslední době. A taky rozšiřuje znalosti fyziky.

10.12.2019 5 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Další z knih, které bych zařadila jako povinnou četbu.

10.12.2019 4 z 5

Zvlčení Zvlčení Antonín Bajaja

Rodina. Pouta. Porozumění beze slov. Setkávání, střetávají, propojování i oddělování dvou světů... lidského a vlčího.
Kniha, která ve mně zanechá otisk. Je zvláštní, jiná.
Rozhodně doporučuji.

27.08.2023 5 z 5

Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Ok. Oddechová nenáročná četba. Dá se tedy prominout pár nesmyslů... dvě století neobjevená místnost, dobrovolná otrava eukalyptem a další.

30.07.2023 3 z 5

Když nastaly deště Když nastaly deště Louis Bromfield

Poetické, klidné, rozvláčné a nádherné čtení o Indii, Indech, Evropanech a Američanech a o smyslu života.

17.01.2023 5 z 5

Bolest Bolest Cruja Šalev

Kniha plná úvah o lásce, vině, obviňování, svobodě, povinnosti, výchově, mlčení a lžích. Každý, především tedy ženy, si tam najde svoje téma. Doporučuji.

06.11.2022 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Na mě moc brutální... nejen toto, ale celý Nesbo.

04.06.2020 2 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Pro mě jedna z nejlepších knih o psychologii ever.

10.12.2019 5 z 5