Veju007 Veju007 komentáře u knih

Zvon Zvon Neal Shusterman

Ach jo, dočteno. A chci víc. Naprosto dokonalý a úžasný zakončení série, opravdu jsem si nemohla přát nic krásnějšího.
Naopak bych klidně přidala ještě dalších 100 stránek, aby se každý postavě dostalo víc prostoru. Já mám úplně zahřátou dušičku, stálo za to si na to o ten rok dýl počkat.
Jeden jediný drobný detail, který mi trošku vadil, byla postava Jerico a neustále připomínání toho, jaká je, což je podle mě výsledkem dnešní doby, ale jakože pouze můj názor.

25.03.2021 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Šesté dítě je naprosto dokonalým závěrem šíleně dokonalé trilogie o Opičím vrahovi. Četla jsem to velmi pomalu, abych si ten zážitek co nejdéle protáhla.
J. D. Barker patří ke špičce psycho-thrillero-detektivek, bez debat. Takhle složitý, zamotaný s zapeklitý případ, to teda klobouk dolů. Vůbec netušíte, komu může věřit nebo kdo vámi jen manipuluje. Prostě dokonale brilantní!

25.05.2020 5 z 5

Vražedné emoce Vražedné emoce Randall Silvis

Tak tohle bylo bohužel hodně nezáživné. Děj byl zdlouhavý, tempo celé knihy je až příliš pomalé. A když se dozvíte, jak se všechno stalo, jste tak znudění, že je vám to úplně fuk.

13.05.2020 2 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Tak jo, tohle je mnohonásobně lepší retelling na Krásku a Zvíře, než Co kdyby...Starý jako čas sám!
Respektive je to téměř stejný příběh jako klasická disneyovka, ale je to protkané ještě další pohádkou, která není na přebalu uvedená, takže nebudu spoilerovat ????.
Všechny postavy si zamilujete. Fakt všechny. Dlouho jsem nezažila takhle nádherně charakterní postavy, které se chovají logicky. Za to fakt tleskám.
Nicméně největším plusem této knížky je střídání kapitol Krásky a Zvířete. Kráska nám vypráví celý příběh, ale jsou to právě kapitoly Zvířete, které jsou naprosto neskutečně graficky zpracované, a hlavně dodávají úžasný pohled do jeho myšlenek.
Nádherný zážitek!

04.04.2020 4 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Už půl hodiny přemýšlím, co bych k Prokletému roku řekla, už půl hodiny je mi těžko u srdce.
Tahle knížka s vámi zamává! Dystopie, kde jsou ženy podřadné, to známe, ale jak dokážeme být k sobě navzájem zlé a zákeřné, to je dechberoucí a po celou dobu čtení jsem byla jak na trní, permanentně naštvaná/zhnusená/zděšená.
Okolo půlky mě napadly dva závěry, oba jsem tipla správně, ale finiš mě rozbil na milion kousíčků.
P.S. Mně osobně to nepřipomínalo ani Příběh služebnice ani Hunger Games. Za to mi ještě teď buší srdce a po dočtení jsem měla husí kůži.

16.02.2020 5 z 5

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Fuuha...já nevím, jestli jsem byla pro tuhle knížku cílovka...nebo jsem dostatečně inteligentní na něco tak složitýho, ale tohle bylo fakt náročný. Rozhodně je to unikátní, originální a ojedinělé dílo - musíte vyřešit vraždu a máte na to 8 dní - pokaždé jste v těle někoho jiného - respektive pořád se opakuje jeden a ten samý den. A právě na tomhle to u mě mohlo vyhrát nebo ztroskotat a machinace s časem jsou pro mě něco neuchopitelného, byť tomu stále dávám šanci...
Knížka má skoro 500 stránek a já jí četla 8 dní a s poznámkami na papírcích. Já úplně neříkám, že je to špatná knížka, ale jak to bylo rozvleklé, tak jsem vůbec nepociťovala potřebu zjistit, kdo je vrahem, tak jako hlavní hrdina. Je to vlastně taková nehodnotitelná knížka. Takže asi tak.

10.02.2020 3 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Teda tak to byla šílená jízda! Jay fakt umí a já se nemůžu dočkat posledního dílu!!
Mia se tentokrát dostává do gladiátorský “školy” a kdo si pamatuje seriál Spartakus - no tak to přesně tady dostanete! A je to parádní nářez.
Tolik zvratů, tajemství, zrad a nemilých překvapení, no páni, jsem fakt naprosto nadšená a všechny linky příběhu jsou zajímavé, promyšlené a napínavé.
Prostě paráda!

12.01.2020 4 z 5

Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Tak pozor! Nečekala jsem, že nejlepší mystery thriller mi letos nabídne česká autorka. Skládám obrovskou poklonu a chápu všechny ceny na Knize roku!
Úžasně čtivé, napínavé, skvěle napsané a strašně mě překvapilo, jakým směrem de dej ubíral, to bylo naprosto fantastické.
MNOHEM lepší, než obě knížky Darcy Coates a Jennifer McMahon!
Prostě WOW!

10.11.2019 5 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Sucho dočteno. Děsivý příběh o tom, co se stane, když najednou přestane téct voda, kterou bereme jako samozřejmost a jak rychle se společnost dokáže rozpadnout.
Nejděsivější to pro mě bylo ve chvíli, kdy jsem knížku četla naložená ve vaně a voda vesele tekla dál.
Strašný příběh, od kterého se nejde odtrhnout, hltáte doslova každou stránku, ale souhlasím s názory, co tu kolují, že by to asi bylo zajímavější z pohledu dospělých.
Ne že by Sucho bylo blbý, ale série Smrtka se mi líbí víc. Možná to bylo trošku přehypovaný a já už nejsem cílová, byť jsem duší pořád puboš.

29.10.2019 3 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Nevítaný host je naprostá pecka!
Knížka má příjemných 256 stránek, takže jsem se nestihla nikde nudit, pořád se něco dělo a ani jsem neměla šanci uhádnout, kdo je vrah.
Tohle bylo fakt skvělý!! Po propadáku Někdo cizí v domě jsem moc ráda, že autorka sáhla po jiném žánru, protože tohle jí naprosto sedí a za mě je to její NEJLEPŠÍ knížka!
Jsem nadšená, spokojená a doporučuju všema deseti!!

15.09.2019 5 z 5

Němý svědek Němý svědek Caroline Mitchell

Emma má ve skříni schovaného pořádného kostlivce...a taky pohřbeného na rodinném pozemku!
Po delší době zase trošku napínavější thriller, který zachycuje i trošku kontroverznější témata a kterou zhltnete za víkend.
Líbil se mi pohled na děj očima vícera postav a charaktery hlavních hrdinů konečně zase jednou dávaly vcelku smysl.
Nečekala jsem tolik zvratů a teorie o tom, kdo co udělal jsem během čtení několikrát překopávala a klidně bych knížce přidala třeba další stovku stránek na ještě pořádnější a napínavější teror. Ale jinak, jo, super, já se bavila!

18.08.2019 4 z 5

Klub sebevrahů Klub sebevrahů Rachel Heng

Klub debevrahů jsem kupovala kvůli obálce - byla to láska na první pohled ???? a nálepka o nejočekávanějším sci-fi thrilleru mě o to víc navnadila... no, to to opravdu není.
Jedná se spíše o rodinné drama dvou hlavních hrdinek a téma stovek let dlouhého života je jen okrajově načrtnuto. Z takového nápadu šlo vytěžit mnohem víc, mohla z toho být taková Smrtka pro dospěláky. Ale to se úplně neděje, příběhem v klidu proplouváme, ale nečekejte žádné šílené teorie, zvraty a vlastně ani pointu. Jde hlavně o to si uvědomit krásu a pomíjivost života.
Prostě neurazí, nenadchne, klasický průměr. A nesuďte knihu podle obalu!! ????

15.08.2019 3 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

Wendy Dranfield je rozhodně zárukou kvality. Jedná se již o pátý díl s touto vyšetřovatelkou a pořád, chudák, nemá klid. Další zamotaný případ na sebe nenechá dlouho čekat a tentokrát se točí i kolem jejího otce, bývalého agenta FBI. A i přes pomalejší začátek je to zase pořádná jízda!

Strašně cením, že i s pátým dílem má autorka zajímavé nápady a na konci se to zase celé hezky spojilo. Jednu část hádanky jsem uhodla, tu druhou už ne, jak jinak. Zároveň se mi líbí, že v průběhu příběhu autorka velmi nenásilně připomíná i předchozí knihy, takže si i skleróza jako já brzy vzpomene.

Opět slupnuto za víkend, tahle autorka se prostě nedá odložit! Pokud máte rádi detektivky s Kim Stoneovou, tohle čtení je rozhodně pro vás!

15.12.2024 4 z 5

Samotářka Samotářka Karen Lynch

Takže třetí díl. Dvojka byla taková nijaká, ale tenhle díl to všechno spravil. Sara a Nikolas jsou sice pořád otravní, hádaví a kdyby byli oba muži, řekla bych, že se přou o to, kdo je větší alfablbec.
Na druhou stranu tu ale máme naprosto skvělé vedlejší postavy v čele s Jordan, kteří kolikrát zachraňují nejen Saru, ale také interakcí vtipně vyplňují hluchá místa. Za mě málo Desmunda, který byl asi to jediné dobré na předchozím díle. Pár zvratů pak bylo vcelku nečekaných a já byla příjemně překvapena, možná jen finále je trošičku uspěchanější, než bych ocenila.

Zároveň mi poprvé nevadily delší kapitoly, čtivost knížce tentokrát opravdu nechybí. V rámci žánru skvělá knížka, osobně by mi vůbec nevadil sequel jenom s Jordan. Za mě dobře ukončená série, rozhodně jsem četla horší.

23.08.2024 4 z 5

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Toto bylo velmi zajímavé. Audrey je sympatická a zvídavá a nenechá se jej tak zastrašit. Zdatně jí sekunduje Thomas, ve kterém jsem naprosto jasně viděla Sherlocka - jedná bez jakékoliv špetky emocí, ke všemu přistupuje zcela pragmaticky a fakticky a až po boku Audrey Rose pomalu roztává.

Nenásilná romantická linka, tajemná atmosféra ponurého Londýna a detailní popisy případu dělají ze série zajímavý autorský počin.

A byť jsem tentokrát byla schopná vraha odhalit (spíš náhodně tipnout) a příběh je trošku jednodušší, rozhodně se do dalších dílů pustím. Nabízejí totiž velmi zajímavá dobrodružství.

16.08.2024 3 z 5

Mrtvá říše Mrtvá říše Stacey Marie Brown

Ach jo…kde začít…autorka píše skvostně čtivě, o tom žádná! Popis Kostnice je famózní, jako bych tam byla a sama ty tisíce kostí viděla a cítila. Jenže…ne-vztah Brexley a Warwicka je asi tím nejtoxičtějším, jaký jsem zatím četla. Čtenáři si tu ale rozhodně přijdou na své.

Málo Kiliána a Ashe! Za to Opie a Mrňouska se vyskytuje velmi často a jsou nejlepšími faktory příběhu, neskutečně mě baví!

Přijde mi, že tento díl nám nedal v podstatě žádné odpovědi, jen přidal otázky. Zároveň se příběh v podstatě točí v kruhu únos/útok - sex - bitva.
Hlavu ale nevěším, přeci jen to má mít, tuším, 7 dílů, takže se určitě máme na co těšit. Praha se objeví krátce a kromě Kostnice je to nevyužitý potenciál…ale třeba se do našeho hlavního města ještě vrátíme někdy příště.

Za mě tedy bohužel nejslabší díl série.

29.05.2024 3 z 5

Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

Ti, co vidí, je velmi zajímavý úvod do nové série, Přízraky z Michiganu, která se určitě bude líbit fanouškům Darcy Coates.

Příběh vypráví dvě časové linie, z 30. a 60. let, které na začátku působí lehce matoucí, protože se ocitnete uprostřed spousty jmen a je těžší se zorientovat.
Ale jakmile si to sedne, čeká vás velmi zajímavá kniha, která se čte úplně sama.

Rodinná dramata a duchařské příběhy jsou ale nic v porovnání s částmi z psychiatrické léčebny, kde se setkáváme s doktorem Kaiserem, který je naprostým ďáblem. Co dokázal beztrestně a ve jménu vědy páchat na svých pacientech je naprosto děsivé a kruté a ta bezmocuff

Suma sumárum kniha super, a určitě si počíhám na další díly.

07.04.2024 4 z 5

Paní jara Paní jara Leandra Sold (p)

Paní jara je knížkou, která vám dá úplně něco jiného, než byste na první pohled čekali. Ale je to skvělý!

Tentokrát nebudu uvádět, o čem kniha je, protože všechno může působit jako spoiler! A já bych vás o ten kouzelný zážitek opravdu nechtěla připravit, protože vše na první pohled vypadá trošku jinak, ale důvěřuje anotaci. Všechno to tam vlastně je.

V prvních kapitolách mi příběh lehce připomínal Rudou volavku, následně jsem se téměř propadla do světa Příběhu služebnice.
Je to drsné, surové a neočekávané a čím si musí nejen hlavní postavy procházet je v podstatě až děsivé.
Některé pasáže jsem musela číst vícekrát, protože jsem nevěřila vlastním očím nad krutostí nově stvořeného světa. Navíc by stačilo málo a mohli bychom se v něm rychle také ocitnout.

Co na začátku působí záhadně se na konci krásně spojí. A mě nezbývá, než autorce zatleskat. Skvělá kniha, která se mi líbila snad ještě o chlup víc, než Přání.

31.03.2024 4 z 5

Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Přání! vás upoutá nejen naprosto kouzelnou obálkou, ale i krásným příběhem!

Karin se během vteřiny zhroutí život, když během nehody přijde v podstatě o oba rodiče, musí zanechat školy a svých snů a stará se o svou mladší sestřičku. Když jí tedy Pán Mrazu nabídne jedno splněné přání, neváhá. I když jí to bude stát mnohé

Tak tohle byl velmi překvapivý příběh, který jsem z anotace vůbec neočekávala. První cca třetina mi možná ve své podstatě připadala zajímavější, ale když jsem pak přistoupila na to, jakým směrem se bude příběh ubírat, zamilovala jsem si to!

Autorka rozhodně umí vytvořit skvělé fantasy prostředí a já bych se do Ledozemě a celého Pravu chtěla vrátit a zjistit o tomto kouzelném místě víc. Na necelých 300 stránkách prostě nebyl prostor a to je škoda!

Zprvu jsem čekala retelling na Ledovou královnu, ale dostala jsem kouzelný vánoční příběh plný sněhových vloček a naděje.

30.12.2023 4 z 5

Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

Máme tu pokračování série Žár těla a ohně a autorka přichází z další pořádnou bichlí. Má to ale smysl?

Sera a Nyktos se musí i přes ztracenou důvěru pokusit spolupracovat a porazit Kolise, falešného krále bohů. Seřiny jiskry života se ovšem probouzejí a času není nazbyt

Já vlastně ani nedokážu vyjádřit, o čem knížka je. Ubrat jí 300 stránek, tak se nic nestane a příběh by vlastně mohl zůstat stejný.

Nejzajímavější postavou druhého dílu je rozhodně Nektas a o něm bych se opravdu chtěla dozvědět víc.

Tam, kde byl první díl skvělý a napínavý, tam byl druhý rozvláčný a nudný. Prostě typický druhý výplňkový díl. A neustálé opakování spojení “pro lásku boží a “něco víc vám po 100 stránkách začne lézt strašně krkem!

Ke konci roku jsem se tak dočkala jednoho z největších knižních zklamání a nad třetím dílem vlastně budu hodně rozmýšlet, protože tahle bichle ve mě několikrát téměř dokázala vyvolat čtecí krizi!

Za možnost přečíst si knížku v rámci spolupráce děkuji @my_l.m.v.e a @albatrosmedia

28.12.2023 2 z 5