Verii_chan komentáře u knih
Anotace knihy mě na první pohled zaujala, mám strašně ráda únikovky a podobné typy knih/filmů. Ale na můj vkus se děj vlekl poměrně pomalu.
Kniha neustále přeskakovala mezi dvěma dějovými linkami - minulostí a přítomností. Chvílemi bylo otravné, když se v přítomnosti dělo něco zajímavého a děj se opět přepnul do minulosti, kde se stále řešila jedna a ta samá věc.
Ve výsledku se ale dějové linky propletly pěkně do sebe a konec byl úžasný! Celé mé čekání se nakonec vyplatilo a konec mě zvládl poměrně překvapit.
Ještě abych se vyjádřila k postavám - jsou takové že nenadchnou a ani neurazí. Sašu jsem neměla ráda a ostatní byli v pohodě (ale jména se mi už pomalu vytrácí :D ).
Kniha se skládá ze 4 povídek, jedné hlavní, která nese i název knihy a třech kratších.
Tuhle změnu jsem velmi ocenila, protože upřímně řečeno mě primární povídka příliš nezaujala. Byla zde spousta krásných popisů, přesně jak má Darcy ve zvyku, ale očekávala jsem trošku více napětí a strachu.
Tři kratší povídky mi ale pocit z knihy krásně vylepšily, takže vám o nich aspoň něco málo napíšu
Za zdí:
Tohle je z pohledu Darcy opět něco trochu nového, ale fungovalo to skvěle. Po většinu času čtení jsem cítila takové nepříjemné stísňující pocity, které od těchto knih očekávám.
Figuríny:
Tohle je můj další favorit. Já osobně opravdu nemám ráda figuríny, takže zde bych v kůži hlavních hrdinů být opravdu nechtěla! Opět to bylo krásně napsané a atmosféra byla úžasná.
Bed and Breakfast:
Tato povídka byla poměrně kraťoučká a věřím, že kdyby dostala ještě pár stránek, tak toho může nabídnout více, ale i tak se mi její koncept líbil!
Doufám že Darcy i v nějaké své další knize využije potenciál krátkých povídek, protože tohle mě opravdu bavilo
Jako první musím vyzdvihnout nádherný design knihy! Obálka vypadá úžasně, v knize se nachází i mapa a po každé kapitole přichází nějaký bonusový úryvek
Co se týče příběhu, tak mi poněkud dlouho trvalo se začíst. Také jména jednotlivých postav se mi docela pletly dohromady. Po několika desítkách stran ale nastal zvrat a plně jsem se ponořila do příběhu!
Celý magický svět je moc krásně vymyšlený a bavilo mě o něm číst. Kromě magie jsou tady také další velká témata jako církev, politika a korupce. Mně politikaření a intriky ve fantasy knihách moc baví, takže za to dávám plusový bod.
Bohužel jsem si ale moc nedokázala najít cestu k hlavním hrdinkám a některé pasáže mě chvílemi až nudily.
Určitě si ale budu chtít přečíst pokračovaní, protože samotný příběh mě nadchl a jsem moc zvědavá na pokračování!
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji.
Tohle bylo naprosto skvělé čtení do začínajícího podzimního počasí
Jako první mě zaujala nádherná podzimní obálka a skutečnost, že se jedná o slovanskou mytologii.
Kniha toho může nabídnout ale daleko více!
Setkáváme se zde se skupinkou nadpřirozených bytostí a jedním člověkem - zámečníkem, kteří se vydávají na nebezpečnou cestu do podsvětí.
Všechny postavy o něco přišly nebo po něčem touží a věří, že to na této výpravě naleznou
Chvílemi se čtení poměrně táhlo, jelikož se autorka dost zaměřuje na popisy, ale ve výsledku jsem za to byla moc ráda, protože jsem si mohla celý svět krásně představit
V příběhu není nouze o akci, emoce a také trošku romantiky
Mám skvělou zprávu i pro ty, kteří četli předchozí autorčinu knihu Dceru zimy, jelikož se zde setkáváme i s její hlavní hrdinkou Moranou
A nadšená jsem byla také z množství koček, které se v knize objevilo!
Děkuji @humbook_blogeri @humbook za poskytnutí této skvělé knihy
Tohle není klasická kniha plná hladových upírů a litrů čerstvé krve.
V tomto světě lidstvo napadl zákeřný vir, který upíra dokáže jednoduše zabít, pokud se napije z nakaženého člověka. Upíři se proto tedy živí uměle vytvořenou krevní náhražkou.
Bohužel mi ale přijde, že celé téma upírství nebylo příliš dotaženo do konce a dovysvětleno:(
Upřímně jsem chvílemi i zapomínala na to, že vůbec čtu o upírech. Tato kniha se totiž snažila pojmout až příliš mnoho témat a bohužel to nějak nedopadlo.
Mimo již zmiňované upírství je zde velkým tématem středoškolský život, hledání léku, nedorozumění z minulosti, tajemství a neshody v rodině, hledání své orientace, toxické vztahy, nerovnost mezi elitou a zbytkem upírů a detektivní část, kterou nebudu vyzrazovat.
Myslím si, že některá z těchto témat tam už byla opravdu navíc a obírala o místo jiná relevantnější témata.
Mé hodnocení ale definitivně vylepšily postavy, které byly velmi nápadité a uvěřitelné.
Hlavní hrdinky spolu sice chvílemi vážně neuměly komunikovat, ale jinak se mi jejich příběh opravdu líbil Šlo o takovou friends to hate to friends to love linku Ano, o drama nebyla nouze!
Vedlejší postavy mě také opravdu mile překvapily. Některé podstoupily opravdu velký osobnostní vývoj a bylo skvělé s nimi trávit čas.
Vyzdvihnout musím také překlad od @endlessbibliophile , která si krásně poradila s některými cizími slovíčky a se znázorněním rodu nebinárních postav
Za poskytnutí této knihy k recenzi moc děkuji @humbook a @humbook_blogeri
4,5*
Krásný fantasy příběh plný zvratů, nebezpečí a tajemství.
Na první pohled mě také okamžitě pohltila obálka a jsem ráda, že obsah pod obálkou nebyl o nic míň povedený!
Ze začátku knihy pro mě bylo poněkud obtížné zorientovat se ve jménech postav, jelikož jich tam bylo najednou strašně hodně, ale brzo jsem si je utřídila.
A jakmile jsem se do knihy začetla, tak už jsem ji nedokázala odložit.
Příběh se odehrává v moderní době a najdeme zde spoustu krásných popisů Lvova!
Velmi na knize oceňuji také nepředvítatelnost příběhu. Jsem vždy nadšená, když mě kniha překvapí a ukáže mi, že všechno je vlastně úplně jinak, než jsem celou dobu předpovídala. Tady jsme doslova až k samotnému konci knihy nevěděli, jak to celé dopadne!
Co se týče postav, tak ty byly také velmi různorodé. Někoho si oblíbíte a někoho ne.
U hlavní hrdinky Varty se mi líbila její odvaha a odhodlání.
Také jsem si velmi oblíbila charismatického Čecha Zlatana, ale chvílemi jsem z něho tedy byla zmatená. Dalším menším mínusem za mě bylo nekonečné označování Zlatana jako Čecha, místo jeho pravého jména. Párkrát je to určitě fajn zmínit, ale dál už mě to spíše rušilo:/
Každopádně se budu nesmírně moc těšit na pokračovaní, a jsem zvědavá jestli se dočkáme i nějaké romantické linky.
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri
(SPOILER) Do knihy jsem šla s tím, že má zajimavou anotaci ale nic moc víc nevím co od ni čekat.
Začátek utíkal pomalu - seznámili jsme se s hlavními postavami (vyvolenými), dozvěděli jsme
se pár informací o bitvě, kterou vedli proti Temnému a viděli jsme jinou stránku hrdinů -
PTSD či neustálé pronásledování paparazzi.
Poté se tok příběhu naprosto změnil a přinesl nám magii, paralelní dimenze a dalšího nepřítele, kterého je třeba porazit.
Od tohohle zlomu mě kniha začala bavit mnohem víc a hltala jsem každou stránku. Jen mě zamrzelo, že jsme se rozloučili s některými vyvolenými.
Kniha mě několikrát zajimavě překvapila a jsem moc ráda za možnost si ji přečíst.
Mínusem knihy za mě byly některé postavy - např. Matt. Už od začátku mi nesedl, nedával Sloane žádnou podporu a pochopení.
Doufala jsem, že se to postupem času změní, ale bylo to horší a horší. Pak se přidala i Esther, která jí nadávala za každou věc.
Neříkám, že Sloane byla vždycky příjemná a jednala racionálně, ale v některých situacích bylo chování ostatních opravdu přehnané.
Kvůli tomu jsem také byla nadšena z Moxe - krásně se ke Sloane hodí, vídí ji takovou jaká opravdu je a navzájem si rozumí
Konec jsem opravdu nečekala, ale jsem za něj spokojená. Je to určitě i skvělý nášlap na nějaké pokračování
Moc děkuji Humbooku za poskytnutí E-knihy
Čekala jsem od knihy něco trochu jiného. Určitě jsem doufala ve více londýnské vánoční atmosféry a svižnější romance. Tohle bylo bohužel tak moc slow burn, že už jsem mezi nimi ani nic hlubšího neviděla.
Děj byl prakticky jen o chození z divadla do divadla a neúspěšném čekání na lístky. Věřím ale, že milovník divadel si přijde na své a kniha ho nejspíše zaujme.
Hlavní postavy mi bohužel taky moc nepřirostly k srdci, byly tu určitě nějaké světlé chvilky - např. vtipná improvizace, ale jinak mi přišly takové nijaké
Bojím se toho, že jsem si možná vybrala jen špatný díl, protože na New York nebo Řím jsem našla poměrně pěkné reakce. Jen díky těm nádherným obálkám bych byla možná schopna dát sérii druhou šanci.
Tenhle díl byl spíše takový doplňkový. Na jednu stranu je super, že nám více přiblíží jednotlivé postavy, ale na druhou stranu byla první polovina knihy opravdu o ničem. Točila se vlastně jen okolo Ruby, která nemůže odpustit Jamesovi. Druhá polovina už byla mnohem lepší, bavila mě a určitě se moc těším na pokračování!