Verunka289 Verunka289 komentáře u knih

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Krásné ilustrace, krásné myšlenky, velmi laskavá kniha!

19.07.2023 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Podle některých recenzních videí jsem si myslela, že tato kniha bude patřit mezi slabší díly, ale naopak musím říct, že pro mě byla zatím asi ze série nejlepší (četla jsem Kodaň, Brooklyn a Paříž). Postava Maddie mi byla moc sympatická, líbilo se mi, jak je za každou cenu upřímná a s nikým si nebere servítky. A taky bylo fajn ukázat, že i úspěšný, bohatý člověk může být úplně normální.

26.06.2023 5 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Čím jsem starší, tím víc mám přesně takové knihy ráda....je to zvláštní, ale ráda utíkám do jiných světů, jiné doby... Moc se těším, kam se bude příběh dál vyvíjet. První díl byl podle mě jen taková předzvěst, jen takové naťuknutí, doufám, že pořádná jízda mě ještě čeká :)

17.11.2022 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

(SPOILER) Knížka mě na začátku strašně nudila, ale nejsem z těch, kteří knihu hned odloží. Nakonec jsem se přece jen začetla, ale celý děj byl až moc předvídatelný.... co bude napsáno v dopise jsem tušila hned od prvních stran a podle mě to musí dojít téměř každému. Dějová linka Tess, Felicity a Willa mi přišla tak trošku navíc.... tam byl pro mě asi jediným zajímavý bodem Connor :D
Od autorky jsem četla už i Sedmilhářky a nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to vlastně hrozně podobné... Sydney a Melbourne jsou tady v podstatě vykresleny snad jako nějaká vesnička, kde se všichni znají, alespoň tak to na mě působilo.

02.11.2021 2 z 5

Konec hry Konec hry Daniel Cole

Bohužel jsem knihu četla po dlouhé pauze od Hadrového panáka a Loutkáře, takže jsem se místy dost ztrácela v postavách, to dost ubíralo na celkovém zážitku.
Hodně se mi líbilo to prolínání různých časových linek, to já můžu.

29.09.2021 3 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Fredrik Backman má skvělý vypravěčský talent, zatím jsem s žádnou jeho knihou nešlápla vedle. Líbí se mi, jak je tato kniha psána. Čtenář se musí trošku soustředit, na začátku neví vůbec nic a postupně se mu odhalují další a další indicie. Musela jsem být stále ve střehu, což mě bavilo. Hodně kvituji taky krátké kapitoly, na čtení při cestování vlakem do práce naprosto ideální.
Jednu hvězdičku v hodnocení ubírám za příliš naivní závěr.

22.02.2021 4 z 5

Zkamenělá krev Zkamenělá krev Johan Theorin

Já mám knížky od Theorina prostě ráda, jsou něčím jiné a zvláštní. Není v nich až tak velké napětí, které by mě nutilo číst i v noci, není tam žádné extra násilí, krev... ale je tam takové nějaké nepopsatelné kouzlo navíc, nějaké nadpřirozeno, záhada... a i když kolikrát nemají s detektivní zápletkou až tak moc společného, moc mě baví a těším se na ně.

26.09.2019 4 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Tolik smutku, citu, dojetí na pár stranách textu. Smutné, ale zároveň tolik pravdivé.

02.10.2018 5 z 5

Izolovaný Izolovaný Sebastian Fitzek

Napínavá kniha od začátku až do samotného konce. Pro mě obrovské překvapení a hodnotím i lépe než některé severské detektivky.

24.02.2018 5 z 5

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Velmi kladně hodnotím to, že mě knížka dokázala zaujmout hned první kapitolou a napětí si udržela až do samotného konce. Jen ten závěr mi už potom přišel takový hodně rychlý, možná až uspěchaný.
Hned po dočtení jsem si pustila i filmové zpracování, z toho jsem ale po přečtení knížky byla spíš zklamaná.

02.01.2017 5 z 5

Tři muži ve člunu Tři muži ve člunu Jerome Klapka Jerome

Přesně styl humoru, jaký mám ráda! :)

01.05.2015 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Velmi těžké a velmi aktuální téma. Nechala bych přečíst každému rodiči, který prezentuje svoje děti na sociálních sítích, aby mu to trošku otevřelo oči a možná svoje konání přehodnotil.

20.09.2024 4 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

(SPOILER) Po dvou víceméně zklamáních (Manžele odvedle a Někdo cizí v domě) jsem si tady konečně přišla na své. Námět v podstatě stále stejný nebo velmi podobný jako předchozí autorčiny knihy, ale zde podáno alespoň dle mého subjektivního názoru čtivěji, napínavěji.
I když fakt, že Avery bylo teprve 9 let, je za mě poměrně neuvěřitelný. Řekla bych, že takto se může chovat dívka v nějakých 13-14 letech, ale v 9 letech tomu jen těžko věřím.... i když doba jde samozřejmě dopředu. Docela by mě zajímalo, jaké bylo pokračování po poslední větě knihy.

11.08.2024 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

(SPOILER) Mám z knížky hodně rozporuplné pocity. Na začátku jsem si říkala, že to bude fakt bomba, příběh Josefa jakožto dětského vraha.... takové náměty já vážně můžu. Těšila jsem se, jak se to bude dál rozvíjet, jak bude popisováno jeho dětství, jeho motiv, jeho další příběh.... Ale ve finále to vlastně o Josefovi vůbec nebylo, a to mě moc zklamalo. Neříkám, že příběh hypnotizéra byl nějak špatný, ale kniha mě na začátku navnadila na něco úplně jiného než co jsem potom dostala. A i samotné vyprávění z doby před 10 lety za mě bylo docela nedostačující s ohledem na celkový počet stran knihy. A uspěchaný závěr potom jen na 2 kapitolách? Jsem teď po dočtení vážně zklamaná. Možná s odstupem času budu knihu hodnotit lépe, ale moje prvotní dojmy jsou zklamání a možná i naštvání.

18.02.2024 3 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tak tento díl jsem totálně milovala! A to teda hlavně díky té krásné švýcarské atmosféře, hromadám sněhu, ohni v krbu, horké čokoládě, lyžování. Zima je prostě moje roční období.... Hlavní postavy mi byly taky moc sympatické. A moc se mi líbila ta pohoda v horské chatičce, kde se každý bavil s každým, všichni byli přátelští a vzájemně si pomáhali, takový ideální svět :)

27.11.2023 5 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

To byla tak skvělá knížka! Příběh mě úplně pohltil, dostala mě atmosféra, oblíbila jsem si všechny hlavní postavy, asi nemám úplně co vytknout. Možná se mi jen nelíbila naivita Kivy, co se její rodiny týče. Jako čekat 10 let na někoho, kdo se nepustil zatím do žádné větší akce...
Ale dle závěrečné kapitoly se ještě máme hodně na co těšit a já se těším teda extrémně a hnedka sahám po pokračování. A doufám, že v něm dostanou prostor i Tipp a Jaren, protože ty mám moc ráda.

03.11.2023 5 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Knížku bych si asi dle anotace nevybrala, ale chtěla jsem od autorky něco (na doporučení) kamarádky přečíst. A vlastně jsem se před začátkem četby docela bála, že mě to nebude vůbec bavit a musím uznat, že mě to mile překvapilo. Kniha neměla žádný závratný děj, bylo to hodně o nějakých pocitech a myšlenkách, ale netradiční motiv mě docela zaujal a četlo se to pěkně.

07.10.2023 4 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

(SPOILER) Moje první setkání s autorkou a za mě velmi překvapivé. Nedovedu si představit, že bych já nebo někdo z mých blízkých zažil to, co Eliška a vůbec nevím, jestli by takový člověk reálně mohl nějak dál fungovat, tzn. chodit do školy, vystudovat apod. Celkem nechápu, že to s ní David vydržel až do takové míry, že si ji vzal a měl s ní dítě. Otevřený konec mi v podstatě ani nevadil, tak nějak jsem předpokládala, že se nedozvíme motiv matky Elišky.

21.06.2023 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Ačkoliv romantické příběhy téměř vůbec nečtu, teď jsem na něco takového měla vyloženě "chuť". Příběh byl samozřejmě předvídatelný od začátku až do konce, ale na druhou stranu jsem ani nic jiného nečekala. Hlavní postavy mi byly sympatické a prostředí Kodaně a kavárny jsem si vyloženě oblíbila.

05.03.2022 4 z 5

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Opravdu hodně zvláštní kniha, vlastně nevím, jestli jsem ji vůbec správně pochopila, podle mě si ji asi každý může vyložit po svém. Nicméně ilustrace jsou opravdu dokonalé!

20.05.2021 3 z 5