Viky007 komentáře u knih
Nemůžu si pomoct, ale od Kinga mám radši romány. Povídky nejsou špatné, ale něco tomu chybí. Například povídka Mrtví se někdy vracejí - začátek byl parádní, ale konec tak trochu uspěchaný, nedopracovaný. S tímto jsem měla problém skoro u všech povídek. Zkrátka neurazí, nenadchne.
Já nemám slov! Absolutně netuším, jak knihu okomentovat, protože to v sobě stále zpracovávám. Poprvé v životě jsem hrdá na to, že jsem Češka. Zkrátka... hrdinové!
Kdybych měla tuhle knihu nějak jednoduše definovat, řekla bych asi toto: Je to knížka o jedné děsně ukecané holčičce s neobyčejnou fantazií. Jedním slovem DOKONALOST!
Když mi kamarádka půjčila knížku o těchto nádherných zvířatech, neváhala jsem ani vteřinu (popravdě jsem jí málem utrhla ruce). Zbožňuji vlky. Jsou naprosto svobodní, ale zároveň je pro ně důležitá rodina.
Tahle kniha byla neobyčejně krásná. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost si přečíst tolik zajímavých informací o vlcích. Navíc má autor velmi čtivý styl psaní a smysl pro humor, takže se čtenář rozhodně nenudí. Zkrátka jsem žasla, smála se a zase žasla.
Tak tohle byl naprosto skvělý čtenářský zážitek! Flanagan je prostě mistrem svého oboru. Stále mě překvapuje, jak dokáže perfektně vyvážit humor a napětí. Chvílemi jsem umírala smíchy, pak jsem se zase strachovala o hlavní hrdiny. Zkrátka dokonalost!
Flanagan opět nezklamal. Přestože se první polovina knihy tak trochu táhla, druhá půlka to vynahradila. Musím říct, že jsem žasla nad tím, jak dokonale autor dokáže popsat technické věci. Tak dokonale, že jsem měla občas problém si to představit. Zkrátka jde vidět, že tomu rozumí.
Akorát mám neustále pocit, že postavy jsou mi tak trochu známe - tedy ve smyslu: Halt = Thorn, Will = Hal, Horác = Stig, Evanlyn = Lydia. Ale možná je to jen můj pocit, těžko říct.
Tak trochu jsem měla strach, že mi budou chybět hraničáři, ale kupodivu se tak nestalo. Kniha se četla skvěle, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Volavky zkrátka nezklamaly, stejně jako Erak a Thorn.
Myslím, že každý člověk si někdy projde obdobím, kdy by nejraději vzal batoh a vyrazil pryč od všeho. Cheryl tohle podnikla a za to ji vážně obdivuji. Určitě to nebylo snadné. Nicméně mě občas štvala její naivita a jakási nepoučitelnost, hlavně co se týče chlapů a drog. Ale budiž, pořád je to jen člověk, že.
Na konci samozřejmě vypluje na povrch otázka, zda šlo o úspěšnou cestu. Myslím, že Cheryl se hlavně chtěla vyrovnat se smrtí své matky, což se jí snad nakonec podařilo. To ostatní... nevím... možná si v sobě přece jen udělalal pořádek. Alespoň to tak vyznělo na konci.
Každopádně doporučuji. Je to skvělá kniha o lidské sílé a odhodlání. Zakousne se do vás a už vás nepustí.
Musím říct, že jsem této útlé knížečce nedávala moc velkou šanci. Bylo tam zkrátka příliš mnoho nesmyslů a ani mi to nepřišlo moc vtipné. Pak jsem ale podstatně změnila názor. Je to prostě parodie plná absurdit. Nejlepší byl proces získávání omlazující mastičky a závěrečný boj. Takže... i když po knize už pravděpodobně nesáhnu, jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Na pobavení dobré.
Jodi Picoultová je mistryní svého oboru. Píše neskutečně citlivě o kontroverzních tématech a nevyhýbá se prakticky ničemu. Vlk samotář je moje první kniha od této autorky a jsem doslova nadšená. Je to krásný příběh plný lidskosti, který vás donutí se zamyslet.
Neuvěřitelně krásná kniha! A taky dost zvláštní, ale v dobrém slova smyslu. Rozhodně se k ní ještě někdy vrátím.
A konec? Ten mě totálně dorazil. Bylo to nečekané, drsné a velice, velice smutné.
Doporučuji nejen milovníkům psů!
Vlčice a dívka je jedna z těch lepších fantasy knih. Byla čtivá, napínavá a nechyběli ani ti správní záporáci. Místy mi to připomínalo Pána prstenů, ale to mi vůbec nevadilo.
Jediné, co bych vytkla, jsou těžko zapamatovatelná jména. Někdy jsem se v tom trochu ztrácela, ale člověk si na to velmi rychle zvykne. Co víc říct? Zkrátka velmi příjemná oddechovka.
Upřímně? Byla jsem docela zklamaná. Možná je to tím, že jsem nejdřív viděla seriál, ale kniha mě prostě nenadchla. Postavy jsou extrémně nesympatické a děj hloupý. Do dalších dílů už rozhodně nepůjdu. Za mě naprostá ztráta času.
Velmi milá knížka o jednom neobyčejném tučňákovi. Musím říct, že jsem byla nejdřív trochu skeptická. Netušila jsem, jestli mě to bude bavit.
Kniha je však velmi čtivá, vtipná a navíc i zajímavá. Hodně mě zaujala Jižní Amerika, její kultura, politika a vzdělávací systém. Také se tam objevovaly španělské fráze, což mě potěšilo, protože mám španělštinu hrozně ráda.
Doporučuji všem milovníkům zvířat!
Kniha o lásce, bolesti, náhodě... zkrátka o životě. Je to příběh o dvou (ne)obyčejných lidech a o jejich (ne)obyčejném životě.
Musím říct, že už dlouho jsem nečetla tak krásnou knihu. Musela jsem číst pořád dál a dál, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Obě hlavní postavy jsem si neskutečně oblíbila.
Ale konec... konec mě totálně dorazil. Autorka mi vytrhla srdce a rozdrtila ho. Musím nad tím pořád přemýšlet a mám pocit, že už z toho začínám bláznit.
Dávám tedy všech pět hvězdiček, ale kdybych mohla, dám klidně i deset.
Tahle kniha byla hodně zvláštní. Těžko říct, čím to bylo. Carrie mi přišla z jedné strany velmi nesympatická a z druhé strany jako dívka s nešťastným osudem, kterou jsem litovala. Hlavně na konci mi jí bylo opravdu líto.
A přestože je kniha tenounká, nečetla se mi zrovna snadno. Místy se to tak nějak táhlo, ale to je možná jen můj subjektivní pocit.
Jinak, škoda, že se tam neobjevil Charles Xavier. V takové verzi by to určitě dopadlo dobře :-D.
Nebylo to špatné, ale něco tomu chybělo. Přišlo mi, že se v knize prakticky nic neděje, až teda na tu část s Rose, ale nechci spoilerovat. Určitě by se z toho dalo vyždímat víc. Nejvíc mě ale zklamala Eilis na konci knihy. Ano, jsem ráda, jak se rozhodla, ale to chování předtím si mohla odpustit.
Nicméně kniha je to velmi čtivá a má své kouzlo. Jsem ráda, že jsem si ji nakonec přečetla.
No... doufám, že tohle je už poslední díl o Willovi. Přece jen je těch dílů už docela dost.
Will je vlastně nový Halt v bledě modrém, což je trochu zvláštní. Na druhou stranu musel být trochu tvrďák, když byla Maddie takový fracek.
Ale líbilo se mi to. Rozhodně si myslím, že autor zakončil celou sérii důstojně.
Některé povídky byly lepší, jiné slabší, ale tak už to bohužel bývá. Nemůžu říct, že je to můj nejoblíbenější díl, ale jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. I když konec s Willem a Allys by mohl získat cenu za nejtrapnější moment série.
Musím říct, že změna prostředí byla zajímavým zpestřením. Ale nemůžu si pomoct, tento díl mě moc nebavil. Asi jsem jedna z mála, ale závěrečná bitva se mi moc nelíbila. A Evanlyn mě opět začala štvát! A když nad tím tak přemýšlím, tak mě štvala i Alyss.
Ale Halt... ten nikdy nezklame :-).