virgo_books virgo_books komentáře u knih

V šedých tónech (grafický román) V šedých tónech (grafický román) Andrew Donkin

Tohle byl velmi emotivní a dojemný grafický román, který si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Tentokrát je příběh z pohledu Liny, kterou s celou její rodinou odvezou pryč z rodné Litvy na Sibiř.

Je tam přesně popsáno, jak to tam měli všichni těžké, jak přežívali ze dne na den a o mnoho víc.

Taky tam je ale vidět, jak důležité je držet pohromadě, vzájemně si pomáhat a hlavně, jak je důležitá LÁSKA.

Všechno jsou to navíc věci, které se skutečně staly. Vzpomínky, které si autorka vyslechla, když byla sama v Litvě.

Já se přiznám, že jsem na konci brečela. Nejenom z toho, co tam všechno museli prožívat, a jak nespravedlivé to i po tom všem bylo, ale i kvůli tomu, že jsem se na konci přece jen dozvěděla něco hezkého a dojemného, čímž autorka příběh ukončila a mě naprosto dostala.

Pokud se vám nechce číst autorčina kniha v normální verzi, tak tohle je skvělá alternativa, která vás vezme společně s Linou na její cestu, protože grafika byla zase absolutně skvělá a přesně vystihla atmosféru celého příběhu.

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @AlbatrosMedia v rámci spolupráce

04.06.2023 5 z 5

Fotograf z Mauthausenu Fotograf z Mauthausenu Salva Rubio

Tohle byl pro mě můj první grafický román a rovnou s tak smutným a důležitým tématem.

Fotograf z Mauthausenu je podle mě dost silná kniha, která vám na malém prostoru ukáže hrozně moc.

Tento příběh je napsaný podle skutečné události a odehrává se v koncentračním táboře Mauthausen.

Je tam vidět to, co museli vězni zažívat, co všechno obětovali, jak moc riskovali a taky nespravedlnost, která následovala.

Celý příběh je doprovázen grafikou, která přesně vystihuje atmosféru tábora.

Rozhodně si myslím, že je to kniha, která by se měla dostat k co nejvíce čtenářům. Pokud vás alespoň maličko zaujala, určitě si ji přečtěte.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji @albatrosmedia

26.05.2023 5 z 5

Podmanivý Podmanivý Jodi Ellen Malpas

Jestli máte rádi mafii se skvělou romantickou linkou, tak by tohle mohlo být něco pro vás.

Na začátku se dozvídáme něco málo o minulosti obou hlavních hrdinů, a že to oba rozhodně neměli jednoduché. Potom se přesouváme do přítomnosti, kde teprve začíná ta pravá akce.
Když se obě postavy konečně setkají, tak je to plné jiskření, zvratů, zrady, tajemství a spousty dalšího.
Rose byla skvělá hlavní hrdinka, která si nenechala nic líbit, a tím hezky cuchala Dannymu jak nervy, tak sebekontrolu.
Byly úžasné duo, i když to neměli jednoduché a jejich příběh si prostě musíte přečíst.
Samozřejmě nechybí spicy scény, ve kterých se ale nemusíte bát takových těch klasických výrazů, které by se z knih měli opravdu vyškrtnout.
Knížka má sice skoro 500 stránek, ale četla se krásně, pořád tam byla nějaká akce a ani chvilku jsem se nenudila. Možná proto jsem ji přečetla za dva večery.
Na konci mě knížka celkem dostala a já byla celé finále dost napnutá.
Kniha je sice součástí série, ale příběh Rose a Dannyho je v této knize ukončený, za což jsem byla dost ráda.
Tohle byla jedna z nejlepších mafií, které jsem četla, takže jí určitě dejte šanci.

Dávám 4,5/5

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s @albatrosmediacz

01.05.2023 4 z 5

Ricci Ricci Marcy Jell

Ani tento díl ze série Jezdci apokalypsy nezklamal.
Ricci má na krku svého syna, kterého vidí poprvé v životě. No jaké je nejjednodušší řešení? Najmout si chůvu!
I u tohoto dílu jsem se dost bavila a vystupovaly tam i páry z předchozích dvou. No a to byla teprve mela.
Nechyběly ani peprné scény a spousta intrik a tajemství.
Příběh se četl sám a já už se nemůžu dočkat posledního dílu. Po té bombě na konci to jinak ani nejde.

spolupráce s Moje romantika

Vzpomínky na zítřek Vzpomínky na zítřek Petra Slováková

Na poslední díl této série jsem se neskutečně těšila, protože ten předchozí skončil jedním velkým zvratem.

Musím přiznat, že mi v některých částech dávaly všechno ty nové informace zabrat. Asi i proto se mi to četlo pomaleji než předchozí dva díly.

Znovu tu máme příběh popsaný ze 2 pohledů, za což jsem byla ráda. Takhle se dozvídáme informace z více stran a je to pro mě tak akorát. (jakmile jsou tam ale pohledy od více postav, tak s tím mám problém)

Samozřejmě tam nechybí ani Janino cestování časem, kde dojde k zásadních objevům.

Co se oblíbené mužské postavy týká, tak mám nového favorita. U scén s ním jsem se musela smát a celkově mě hrozně bavil.

Samozřejmě nechybí ani romantika. Ta už ale není tak silná jako v předchozích dílech.

Za mě to bylo skvělé zakončení série plné akce a zvratů, které budu ještě dlouho zpracovávat.

Spolupráce s nakladatelstvím Host

Hotýlek v Itálii Hotýlek v Itálii Phaedra Patrick

Tohle byla skvělá kniha na konec léta.

Není to ale jen oddechovka, jak může samotná Itálie napovídat.

Přestože je příběh zaměřený především na Ginny, které se rozpadá manželství, tak tu máme spoustu dalších postav. I ty mají prostor pro své vlastní kapitoly.

Kniha se četla skvěle a autorka krásně popsala pocity všech hrdinů.

Navíc nechyběla ani lehká romantická linka.

Pokud chcete letní knihu, která vás ale dokáže rozbrečet, tak po této určitě sáhněte.

Spolupráce s Grada

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Lucie Stošková

Tohle je podle mě kniha pro fanoušky spletitých fantasy příběhů.

Je tu velmi originální magický systém i celé uspořádání světa. Někteří čaroději používají hůlky, jiní zase ne. A objevují se tam i různí nadpřirození tvorové (např. pegasi).

Příběh je hlavně z pohledu hlavního hrdiny, ale objevují se tam i jiné postavy.

S přítomností se proplétá i minulost, kterou se postupně dozvídáme.

Nechybí ani romantická linka, kterou já jsem si dost užívala. Poštěkování těch dvou vás bude zaručeně bavit.

Je tak spousta intrik, zvratů a akce, ale také zdlouhavějších popisů. Ty by za mě klidně mohly být kratší.

Celkově se mi ale příběh líbil, a přestože to není fantasy, které normálně čtu, tak jsem si ho užila.

Kniha jsem četla v rámci spolupráce s Backstage Books

10.03.2024 4 z 5

Dvě prázdná místa Dvě prázdná místa Zuzana Holčíková

Tohle volné pokračování příběhu Nely a Bena za mě předčilo první díl.

Dostali jsme se s hrdiny do nového prostředí, kde se znovu otevřely emoce a myšlenky, protože se po skoro dvou letech jejich cesty znovu setkaly.

Příběh je napsaný velmi čtivě, a jakmile jsem se dostala přes úvodní část, tak děj krásně utíkal.

Dozvídáme se, jak to všechno vlastně s postavami dopadne, a jestli dokáží překonat překážky a zaplnit ta prázdná místa, která v sobě mají.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy k recenzi.

03.03.2024 4 z 5

Dvanáct měsíců Dvanáct měsíců Eleanor Corvin (p)

Pokud hledáte takovou oddechovou romantasy, tak vám tuhle knihu můžu určitě doporučit.

Máme tu 2 hlavní hrdinky, smrky, které nejenom sbírají duše zemřelých, ale samy mají různé nadpřirozené schopnosti. Obě se s nimi potýkají a ne vždy je to lehké.

Máme tu romantické linky, které mě velmi bavily. Musím ale přiznat, že jsem si více oblíbila tu Anninu, což je i moje oblíbená smrtka.

Dozvíme se totiž i něco o její minulosti a tom, jaký to má na ni dopad teď.

Celkově mě příběh pohltil a já jsem se nemohla odtrhnout. Máme tu zvraty, nějakou tu akci a záhady, které je potřeba vyřešit.

Čtení jsem si velmi užila a rozhodně se chystám na další díly.

Za poskytnutí e-knihy moc děkuji autorce.

08.02.2024 5 z 5

Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové Kristyna Andrews (p)

Nel je herečka a veřejně známá osobnost. Je zasnoubená s profesiálním sportovcem a právě chystají svatbu, když se její celý život obrátí naruby.

Je ve špatnou dobu na špatném místě a jako jediná přežije nákazu virem, který jí ale zanechá spoustu dlouhodobých následků od změny vzhledu až po nové schopnosti.

Ona se tedy musí vypořádat nejen se svým životem a všemi problémy, které jí to přinese, ale ještě se naučit své schopnosti ovládat a držet na uzdě.

Hlavní hrdinku i další postavy jsem si dost oblíbila. Soucítila jsem s ní, když se postupně dozvídala o svých schopnostech, ale i o všem ostatním, co jí to přineslo. Ne nadarmo se říká, že se lidé projeví až v těžkých situacích.

Byly tam zvraty, akce a romantická linka, kterou jsem si dost užívala a těším se, jak se dál vyvine.

Navíc konec skončil otevřeně, takže se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy.

08.02.2024 4 z 5

Padlý vládce nebes Padlý vládce nebes Denisa Janštová

Tak tohle je přesně ten typ romantasy, který absolutně zbožňuju.

Naše hlavní hrdinka je princezna, která se dozví, že by si měla vzít krále znepřáteleného království. A to jen proto, aby nevypukla válka.

To pro ni ale nepřipadá v úvahu a ona se vydává najít posledního žijícího draka, který by ji před tím dokázal zachránit.

Necestuje ale sama. Doprovázejí ji některé nadpřirozené bytosti, kterých je tu plno.

Celý děj sledujeme ze dvou pohledů. Z pohledu naší hlavní hrdinky a potom draka, kterého hledá. Ten ale celý její rod nenávidí.

Do toho všeho se motá i proroctví a spousta překážek, které budou muset oba zdolat.

Já osobně jsem si postavy zamilovala a i romantická linka byla skvělá. Doufám, že se v dalším díle ještě více rozjede.

Navíc to skončilo zvratem, takže pokračování nutně potřebuju.

Pokud máte rádi podobné knihy jako já, tak tohle vás nesmí minout.

Moc děkuji nakladatelství Pointa za poskytnutí knihy.

08.02.2024 5 z 5

Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti Natálie Soldátová

Knihy s mafií mám dost ráda, takže jsem nemohla vynechat ani tuhle, která před nějakou dobou obletěla celý instagram.

Musím říct, že se kniha četla velmi dobře a já ji měla za večer přečtenou.

Začátek byl ale dost urychlený. Všechno se to odehrálo na prvních 60 stranách a přišlo mi, že by se to dalo trochu víc rozepsat. Jak děj, tak postavy.

To samé platí o vztahu hlavních hrdinů, protože vůbec netuším, kde se tam ty vzájemné city vzaly.

Když jsem se s tím smířila, tak potom všechno jelo skvěle. Nějaké to jiskření tam bylo. Nechybělo ani pár spicy scén a násilí, které se točilo okolo té mafie.

Zvraty jsem sice předvídala, ale i tak jsem si čtení (hlavně tu druhou část) užila. Taková průměrná oddechovka, u které některé věci musíte přehlížet. Pokud ale vezmete v potaz, že je to autorčina prvotina, tak si to můžete i užít.

2,5/5

Za knihu moc děkuji nakladatelství Pointa.

08.02.2024 2 z 5

Koruna strachu Koruna strachu Rozálie Pražáková

Pokud jste tuhle knihu ještě nepostřehli, nebo přešli, tak je to velká chyba.

Jak asi víte, tak já miluju romantasy a tohle se mi přesně trefilo do vkusu.

Musím ale přiznat, že jsem si nejvíc oblíbila hlavní hrdinku Avery, takže když byla její linka přerušena nějakou jinou postavou, tak jsem potichu zuřila.

Není to tak, že bych si ostatní postavy neoblíbila, ale Averinin příběh mě pohltil nejvíc.

Celkově to ale bylo skvěle postavené originální fantasy, u kterého by mi vůbec nevadila ještě mapa, abych se v celém světě orientovala.

Příběh byl v některých okamžicích dost temný, nechybělo napětí, nečekané zvraty, boj a nějaká ta romantická linka.

No a o konci se radši ani nebudu zmiňovat, protože ho pořád musím nějak vstřebat. Rovnou vám ale můžu říct, že budete nutně potřebovat další díl.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy.

08.02.2024 5 z 5

Maková válka Maková válka R. F. Kuang (p)

Tahle kniha ve mně zanechala dost smíšené pocity. Hned ze začátku mě vtáhla, ale pak to začalo upadat, když se hlavní hrdinka dostala na akademii.

Rin je pro mě dost zvláštní hrdinka, kterou si ne každý oblíbí. Já jsem si k ní vytvořila takový neutrální vztah, ale byla jsem ráda za její přátelství a vazby s ostatními postavami.

Nedá se říct, že by tam byla romantická linka, ale i tak jsem si dynamiku mezi hrdiny užila. A doufám, že něco víc bude v dalším díle.

I když se ocitáme na válečné akademii, tak se zde řeší intriky, bohové, rozdíly mezi vrstvami a národy a nadpřirozené síly. Navíc všechno doprovází drogy.

Poslední část byla asi nejzajímavější, ale taky dost temná a ne každý ji asi dokáže strávit. Pro mě tady zase začal příběh nabírat na rychlosti a potom přišel konec, který mě hodně nalákal na další díl.

Není to úplně taková ta klasická fantasy, kterou normálně čtu, ale i tak jsem si ji užila.

Za knihu děkuji nakladatelství Host.

08.02.2024 4 z 5

Hra na druhou Hra na druhou Zuzana Holčíková

Pokud máte rádi romance s věkovým rozdílem mezi hlavními hrdiny, tak tohle bude kniha pro vás.

Většinou je starší mužská hlavní postava, ale tady je to naopak. Navíc má naše hlavní hrdinka už 2 syny.

Kniha se četla velmi dobře a ubíhala rychle. Já jsem si slupla za jeden večer.

Co se týče romantické linky, ocenila bych více jiskření, protože mi přišel celý jejich vztah trošku zrychlený.

Nechyběl ani nějaký ten zvrat a dost emotivní situace.

Já jsem si celkově knihu užila. Byla to taková milá oddechovka.

A pokud máte rádi fotbal, tak si taky přijdete na své.

3,5/5

24.01.2024 4 z 5

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

Na tuhle knihu jsem byla velmi zvědavá, protože jsem na ni viděla dost rozporuplné recenze.

Máme tu hlavní hrdinku, která se se svojí spolubydlící vypraví do baru a řekněme, že se ocitne v nesprávnou dobu na nesprávném místě a zavolá policii na lidi, kteří mají něco společného s mafií.

Z toho všechno nakonec vzejde, že musí hrát snoubenkou právě Asherovi.

Pro mě byla první část knihy dost uspěchaná, u některých scén jsem ani nechtěla věřit, že je autorka opravdu napsala a hlavní hrdinové mi lezli na nervy. Lucy byla dost naivní a nedokázala se vůbec ozvat.

To se ale v druhé polovině změnilo. Já jsem si oba dva oblíbila, a přestože tam vlastně nebyla skoro žádná erotická scéna, tak se jejich vztah začal hezky vyvíjet a bylo to uvěřitelné.

Kdybych si odmyslela první část, tak bych tuhle knihu hodnotila dost vysoce, protože se Lucy s Asherem krásně doplňovali, bylo vidět jiskření a rozhodně jsem se u knihy nenudila.

2,5-3/5

Za poskytnutí knihy děkuji @knihydobrovsky

22.10.2023 3 z 5

Prokletá Prokletá Marissa Meyer

Na pokračování a zároveň i závěrečný díl série Zlatá jsem se neskutečně těšila.

Konec prvního dílu totiž skončil otevřeně a já jsem se nemohla dočkat, jak to tedy dopadne.

Pokud jste ještě nečetly první díl, tak je to temný retelling o Rampelníkovi, který se ale jen lehce inspiruje původním příběhem.

Příběh navázal, kde minule skončil a hned jsem byla znovu vtažena do děje. Začátek skvěle osvětlil, co se na konci předchozí knihy stalo, takže jsem se vůbec neztrácela a všechno si hezky připomněla.

V průběhu děje jsem si říkala, co se tam asi tak ještě může stát, když mi zbývalo tolik stránek a pokaždé mě překvapil nějaký velký zvrat a odhalení, které s dějem pěkně zamávaly.

Četlo se to skvěle, má to úžasné postavy, nechybí romantika a celkově jsem s touto duologií velmi spokojená.

Za poskytnutí knihy děkuji @albatrosmedia

26.07.2023 4 z 5

Emma Emma Jane Austen

Emma pro mě byla úplně první knihou od autorky a musím přiznat, že jsem velmi zklamaná.

Kniha pro mě byla zbytečně zdlouhavá, a přestože jsem jí dávala hodně šancí, tak jsem už ani neměla náladu to dočítat.

Já nemám moc ráda popisy, jsem spíš na tu akci, a tady jsem se už neudržela a nějaké pasáže musela přeskočit.

U příběhu jsem se nudila a jediné, co mě drželo, byla vyvíjející se romantická linka.

Emma mě celou dobu neskutečně vytáčela, a když už jsem si říkala, že se jí možná rozsvítilo, tak mě naštvala ještě víc.

Jedinou postavu, kterou jsem si oblíbila, byl asi pan Knightley. Zbytek postav mi byl většinou úplně jedno.

Tohle byla první kniha od autorky, kterou jsem četla, takže nemůžu porovnávat, ale tohle za mě bylo velké zklamání, protože anotace zněla opravdu slibně.

Potom, co jsem to vzdala, jsem si pustila film, který nebyl špatný, takže pokud chcete vědět, jak příběh dopadne, tak si asi radši pusťte ten film, než se prokousávat knihou.

Moc děkuji albatrosmedia.cz za poskytnutí knihy k recenzi.

23.07.2023

Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Tohle je má druhá kniha z této série a musím přiznat, že jsem trochu zklamaná.

Asi do poloviny knihy mi příběh skoro vůbec neubíhal a musela jsem se do čtení nutit. Potom už se to ale celkem rozběhlo.

Hlavní hrdinové byli super, ale nejvíc jsem si oblíbila Izzy, na kterou jsem se pokaždé moc těšila.

Některé části knihy byly formou chatů a nechyběly ani doprovodné obrázky, což bylo super.

Romantická linka byla skvělá a celkově to prostředí kapely bylo zase něco jiného, než normálně čtu.

Pokud sledujete Stranger things nebo Marvel, tak si taky přijdete na své, protože jsou tam několikrát zmíněné.

Pokud chcete takový oddech na léto, tak to bude asi fajn, ale u mě pořád vedou Letní noci, které vám určitě moc doporučuji.

3/5

Za poskytnutí knihy děkuji @albatrosmedia v rámci #spolupráce

04.07.2023 3 z 5

Věž Věž Skye Warren

Závěrečný díl této série byl pro mě asi nejvíce čtivý. Bylo tam ale nejméně zvratů a něčeho, čím by se děj pohnul kupředu.

Nejprve jsem tomu chtěla dát nejlepší hodnocení z celé série, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc přicházím na věci, které bych knize vytkla.

Není tam úplně moc akce, ta je tam spíš ke konci, ale mně to ubíhalo rychle a měla jsem to za chvilku přečtené.

Dozvěděli jsme se zase něco málo o minulosti Avery a ke konci bylo jedno menší odhalení. To bylo za mě ale docela moc. Autorka to asi maličko přehnala.

Dostali jsme odpovědi na otázky z předchozích dílů a konečně se to celé nějak uzavřelo.

Musím říct, že mě Gabriel začal štvát s tou jeho přezdívku pro Avery, ale nějak jsem to přecházela.

Celkově sérii hodnotím jako menší nadprůměr. Mně se série četla dobře a chtěla jsem vědět, jak to vlastně celé skončí. Asi si ji znovu nepřečtu, ale čtení to bylo fajn.

3/5

Za knihu moc děkuji @sberatelka.knih a @knihydobrovsky