Vivetkav Vivetkav komentáře u knih

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Nádherná kniha.. jsem ráda že se mi dostala do ruky.. jak se dá příběhem poučit a dokonce i pobavit.. ráda si přečtu znovu.. doporučuji všem

17.12.2020 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Kdysi jsem začala tuto knihu číst a pak jsem jí odložila, ale teď prečtená za 2 dny chytla mě a už nepustila.. zajímavé hezky propletené

06.10.2020 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Úžasná kniha velmi silná a emotivní ..ještě teď mě mrazí a zároveň je mi smutno kolik lidí musí čelit takovým to životním útrapam stále A nemají tu sílu změnit šablonu..

12.09.2020 5 z 5

Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Dočtena poslední kniha a měla jsem co dělat na konci.. dojatá i překvapená zároveň.. všechny 3 byly úžasné..už dlouho mě příběhy tak nepohltily.. moc děkuji za všechny a budu se těšit na další krásné i když třeba smutné pochmurné nebo takto navíc poválečné období, ale i to je důležité nezapomínat a dá se to takto bravurně zpracovat do příběhu, který doslova pohladí

17.04.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Moc krásně sepsané a zpracované.. doporučuji i když to asi nebude kniha pro každého .. je to realita života záchrany a smrti a pan Dvořák se s tím moc nepáře, navíc má i specifický humor, který také každému nemusí sednout, ale je to zajímavé vidět věci i z té druhé strany..i když mi trochu zatrnulo, že ne každý doktor je stejně ochotný.. ale tak člověk musí doufat, že pro každého se dělá maximum..doporučuji

08.04.2024 4 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Zajímavé pojetí na ostrově, ale líbilo se mi zpracování i jak tam přidat Bergmana..krásně neprůhledné do konce

31.03.2024 3 z 5

Suchý hadr na dně mořském Suchý hadr na dně mořském Ivana Chřibková

Tak teď mě mrzí, že jsem nejdřív četla druhý díl, ale nevadí zapadalo to.. první díl mě fakt bavil, hodně jsem se nasmála a vrátila se do svého dětství a dospívání i do doby kdy se přestalo říkat soudružko a začalo se říkat paní učitelko a jiskřičky a pionýři, to byla doba..hezké připomenutí

23.10.2023 4 z 5

Čáslavská Čáslavská Jan Novák

Na to, že to je komiks, tak musím říct hustý.. moc hezky zpracovaný jsem ráda, že se mi dostala do ruky

11.09.2023 4 z 5

Motýlek Motýlek Henri Charrière

Krásné vtáhnutí do děje.. úplně jsem to prožívala s ním .. křivda nenávist bezmoc beznaděj nemoci, ale i láska lidskost přátelství obětavost odvaha naděje ...

12.05.2023 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Pokračování parádní..super zase jsem se zasmála.. jdu na další

24.01.2023 3 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Tak to je drsný... Mám husí kůži a myslím, že dlouho budu mít v hlavě.. nepřála bych nikomu ..velmi smutný příběh a ta doba byla taky příšerná.

03.10.2022 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

No na první díl to nemá, ale bylo to taky čtivé a chvilkami hodně vtipné.. jdu dát hned 3 díl

25.06.2022 3 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Krásná kniha i když samozřejmě smutná a drsná v tom válečném i poválečném období..žádná ta doba pro ně nebyla lehká ..každá generace si přenášela něco dál...

01.06.2022 4 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Tak jsem neodolala a dala jsem další knihu autorky i když jak jsem říkala u první není to můj šálek kávy, ale musím opět říct, že mě zaujala od začátku do konce . Krásně napsané.

15.03.2022 4 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Zajímavá kniha.. lehká ale pasáže k zamyšlení .. jsem ráda že se mi dostala do ruky

01.09.2021 4 z 5

Strážce nádrže Strážce nádrže Zdeněk Svěrák

Úžasné .. pobavila jsem se klasickým stylem Pana Svěráka, který nemá chybu..

18.05.2021 5 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Zacatek na me pusobil depresivne ale potom se to preklenulo a nabralo to na obratkach .. nakonec hodnotim knihu jako zajimavou a napinavou

19.01.2021 4 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

(SPOILER) Druhá kniha od autorky a opět brutální dílo, úplně mrazí a bohužel musím někdy tu brutalitu číst i 2x, protože mozek nechce pobrat, že čtu správně..velmi smutné jak můžou lidé manipulovat lidí a co se na nich stále dopouští..takové neuvěřitelné zvěrstva.. neodsuzuji někoho kdo neměl možnost vidět věci i z jiné strany a od malička mu vtloukali do hlavy, že dělá vše správně.. otázka je jak s tím pak žít, když vám někdo tu druhou stranu ukáže..velmi smutné

21.11.2024 4 z 5

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Tak po Skotsku a Paříži jsem si zase spravila chuť a názor.. tahle se povedla..moc pěkné napsané..tady jsem se nenudila.. doporučuji

24.10.2024 3 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

To bylo tak smutné a přesto, tak dojemné.. nádherná rodinná sága.. co se týče komunismu a nelidských zrudnych věci, kterých se dopouštěli na lidech .. příšerné co se dělo, ale je dobré nezapomínat co se dělo naším předkům..doporučuji

23.07.2024 4 z 5