vivula komentáře u knih
Asi nejsem na takové čtenářské úrovni abych byla schopna sbírku docenit.
Knihu jsem nejprve četla, ale po pár stránkách jsem ji odložila s tím, že to prostě nedám. Nicméně, nesnáším, když mi někde něco ,,visí, tak jsem riskla audioknihu a ještě že tak. Přes úvod jsem se proposlouchala a pak bum (modří vědí), zůstala jsem s otevřenou pusou a od té chvíle jsem knihu neodložila. Když to šlo jsem četla, když ne tak jsem poslouchala. Je to nápaditý, neotřelý, skvěle vystavěný. Zařazuji si na seznam mých nej a s čistým svědomím budu doporučovat dál. Tenhle rok už rozhodně nic lepšího nepřečtu a kdo ví kdy zase něco tak výjimečného objevím.
Tenhle díl mě vytrhnul z mojí aktuální čtecí krize a dokonce jsem po hodně dlouhé době četla i po nocích, protože nešel odložit. Angela je pro mě sázka na jistotu.
Jako jo, ale vlastně ne.. pořád jsem čekala na nějaký zvrat a nikde nic. Asi mi víc sedí, když píše o chlapech, ty baby byly strašný pipky.
Poslouchala jsem audioknihu. Igor Bareš - pecka! Ale knížka jako taková, nevím no. Jakože wow momentů tam bylo spousta, ale občas to byl takovej splácanec, že jsem doposlouchala jen kvůli tomu, že se u toho dalo uklízet a dělat další milion věcí.
Syn dostal tuhle knihu na vítání občánků. Sice už mu jsou tři, ale i tak zatím nejvíce oceňuje obrázky. Já zas hltám texty. Win-win :).
První knížka, u které moje dítko vydrží ležet a poslouchat. Čteme každý večer, už ji známe skoro zpaměti.
S Alešem jsem těch 15 let protrpěla až na doraz. Strašně jsem mu fandila a kolikrát mi ho bylo tak líto, že jsem si říkala, že není možný, aby se mu všechno toto dělo. Knížku jsem si užila, původně jsem počítala se 4*, ale za konec musím jednu přidat :).
Jedno velké wow. Snad ještě nikdy jsem u žádné knížky nebyla tolikrát překvapená a nikdy jsem tolikrát neměnila názor na jednotlivé postavy. Strašně mě bavilo, jak byla fikce proložená skutečnými událostmi a jak všechno souvisí se vším a nic není bez následku.
Měla jsem pocit, jakoby tahle knížka byla průřez všema Bergmanovkama, akorát že bez Bergmana :-D a nechyběl mi, mělo to šťávu i bez něj.
Colleen je srdcovka, ale tohle mi vůbec nesedlo. Jasně, není to to, nač jsme u ní zvyklí (nebo teda aspoň já určitě ne), ale i tak jsem věřila, že po vzoru ostatních knížek si zachová nějakou úroveň. Téma se mi nejdříve zdálo zajímavý, ale čím víc bylo odhaleno z Veritiny biografie, tím hůř se mi, jako mámě, četlo až jsem došla do bodu, že vlastně nevím, jestli chci pokračovat. Zvítězila zvědavost a snad i víra v nějaký zvrat. Ten sice přišel, ale můj dojem z knížky vůbec neodlehčil, ba naopak. Za mě ne.
(SPOILER) Knížky od K.T. mě moc baví, ale u téhle jsem se cítila tak nějak rozpolcená. Začalo to příjmením rodiny, u kterého jsem, pokaždé když se objevilo, měla pocit, že je v něm překlep a nešlo mi vůbec přes pusu. A pak to bylo jak na houpačce. Chvílemi se nedělo vůbec nic a čtení bylo zdlouhavé, ale v momentě, kdy jsem knížku chtěla odložit, přišla nějaká zmínka a náznak z minulosti a zase sem byla ve střehu a pokračovala dál. Konec mě docela rozsekal, bylo jasný, že to nemůže skončit happyendem, ale po tom všem, čím si prošli, jsem jim přála aspoň něco dobrýho…
Suma sumárum dobrý, ale víc mi vyhovují knihy, ve kterých je hlavní postavou vyšetřovatel a ne ,,pachatel.
Nenadchne, neurazí. Určitě jeden ze slabších dílů, ale pořád je to Kim a autorka asi taky potřebovala chytit další dech. Věřím, že si všichni s dalším dílem spravíme chuť ;).
Sérii čtu co vyšla první kniha a Kim prostě miluju. Nedávno jsem ale na Databázi projížděla obálky a četla anotace a zjistila jsem, že zhruba od páté knihy si, až na pár výjimek, vůbec nevybavuju děj, natož pachatele a celé mi to splývá. Ale to určitě nehrozí u tohoto kousku. Za mě to byl nejlepší díl. Napínavé od začátku do konce, a téma pro mě nevšední, zajímavé. A linka s Frostovou už byla jen třešnička. Velká spokojenost.
Druhá kniha od autorky a bohužel opět to samý. Stejně jako u Zítřek ti nikdo neslíbil, tak i tady jsem celou dobu byla napnutá a strašně mě zajímal konec a rozuzlení. Knihu jsem nemohla odložit a musela jsem číst pořad dál. No a pak najednou konec a ono nic?! Spoustu otázek a žádné odpovědi.
Já jsem asi extrémně nenáročná čtenářka, protože tuhle knížku jsem si užila se vším všudy. Pomalejší začátek vystřídala docela jízda. Zápletka, zvrat, pecka!
Jako že - co??? Jsem strašpytel, horory nemůžu sledovat v telce, protože pak mám strach jít v noci na záchod, ale u knížek mi to nevadí. Teda nevadilo. Tahle byla napsaná tak živě, že jsem chvílemi měla pocit, že nečtu, ale koukám na film. První dvě noci se mi o tom dokonce zdálo. Někde v půlce jsem si říkala, že ji odložím na léto, protože jsem se při čtení regulérně bála. Ale zvědavost byla silnější, dočetla jsem a jsem ráda. Nechybělo mi nic, bavily mě závorky s myšlenkami hlavní postavy i její přisprostlý vyjadřování. Velká spokojenost.
Když pročítám komentáře, tak mám pocit, že jsem četla úplně jinou knížku než všichni ostatní :-D. Absolutní slátanec přitaženej za vlasy šíleným způsobem. O to smutnější, že se půl knížky nic neděje, pak ta šílená mega akce a pak zase nic.. Byla jsem natěšená na sérii, která se mi dostala do rukou až teď, ale nevím nevím, jestli jí dám ještě šanci.. obrovský zklamání takhle na začátek roku.
Pátá kniha ze série, poprvé poslouchaná jako audiokniha a dostat se na konec mi trvalo delší dobu než kdybych ji četla. Nevím jestli to bylo přednesem, nebo mi nesedí ta změna prostředí (už u mnichů to dost vázlo), ale z knížky nemám skoro nic. Ztrácela jsem se ve jménech, v osudech a vlastně i v příběhu. A to jak byl Bergman načtený mi úplně změnilo pohled na celou postavu a bohužel ne k lepšímu. Série se mi celou dobu líbila tak příště už budu jen číst a snad se zase děj vrátí do Čech a do starých kolejí.
Domácí násilí nemusí být vždycky jen o fyzickém násilí. Děsí mě, kolik takových Dáší a Marků v reálu existuje.