WEIL komentáře u knih
Užitečná pomůcka pro každého zájemce o matematiku.
Marian Palla baví především sám sebe a když se baví i jiní, tak to už bere jako bonus navíc.
Kniha byla oprávněně zařazená do edice světové literatury. Osamělost a láska, dvě hlavní témata autorky.
Jóga navozuje klid, protahuje tělo tak, jak jiné cviky nesvedou a pokud se jí někdo vydrží věnovat delší dobu, tak má i blahodárné účinky.
Jak se zklidnit, když už všechny metody sehali? Třeba za pomocí této knihy a když nepomůže, tak touláním se po přírodě.
Kniha, při níž si člověk porozjímá nejen o sútrách Lao¨ceho, ale i o sobě.
S velkým zájmem jsem si přečetl především soukromou korespondenci Guy de Maupassanta s G. Flaubertem a s matkou a přáteli.
Důvod je jasn. dílo, to si přečtu kdekoli, ale jaký vlastně byl tenhle autor člověk, a jaký měl lidi kolem sebe, to se člověk nejvíc dozví z korespondence či deníku.
Pokud zvládne aspoň pár dětí předškolního věku tuhle tzv. genetickou metodu, tak pak nepsal J. Havel zbytečně a L. Vybíralová nekreslila marně.
Neználek, to je velice dobrý nápad, protože z ono neznáme se lépe jde pomalu k slovu poználek...
Kde autor žil, tak si moc slávy neužil. Vážili si ho jinde, ne doma. A to proto, že tam kde žil, tak se lidem líbila maximálně červená knihovna, většina z nich nevěděla co to beletrie je. On si na to asi zvykl, protože čím více zlosti vyvolal, tím přesněji zapisoval řadu lidských charakterů, a právě tenhle rozsáhlý autobiografický román je důkazem, že v každé době žije hodně blců, jen ti blci neví, že jsou blbci. Díky tomu jsou i nadále blbci a jiné hlavní potřeby než kolektivně blbnout, nemají.
Animace je to prostá, ale velmi signifikantní. Pohádky milé, a díky E. Hofmanovi vznikly i hezké krátké pohádky, které čte K. Hoger.
Dá se řít, že každý příběh o Kočičce a Pejskovi je pro maléděti ukázakou jak se co dělá. Zde jak psát psaní.
Drsné popisy válečné vřavy a nelidského utrpení.
Modlit se za konec války málokdy pomohlo válku ukončit.
Šmírák šmíruje až se ušmíruje. Neplatí jen pro muže, ale možná ještě více o ženách. Pokud je to ale za peníze, tak je to práce, pokud to není za peníze, tak je to životní styl. V dobách totálních se tato práce více požaduje.
Velice plodný básník a literát, silně levicově orientovaný, ale to v době, kdy to mělo jiný zvuk než v dnešních časech.
Je dobře, že A. Born občas i nějakou pohádku napsal. A když už napsal, tak kdo jiný by to ilustroval?
film mě dost nudil, a kniha asi podobně, protože tyhle příběhy z druhé světové války mi přijdou až moc vykonstruované.
Bohatství má svou příjemnou stránnk i svou nepříjmnou. Ta druhá je zde více zdůrazněná.
Chetitové po sobě nechali hodně tajemství, jako jiné starší civilizace. A kdo to má pořádně vyluštit? Asi budoucnost, ale ne dnešní věda, která si neporadí ani s ekonomikou, natož s historií, která se nemá jak bránit, obhajovat....
M. Čermák je určitě vhodná osoba pro vedení rozhovorů s K. Krylem, neb je to dobrý novinář, umí se zabývat člověkem, a K. Kryl je osoba zajímavá, takže je dobře, že tahle kniha vznikla.
Díky tomuhle deníku je možno do člověka Karla Poláčka nahlédnout, jak viděl život těsně před tím, než ho čekal transport do Terezína.
Osobně nechápu, proč osoby jako Poláček, neemigrovali na čas do U.S.A.