Werčíík | Komentáře u knih | Databáze knih

Werčíík Werčíík komentáře u knih

Srpny Srpny Jakub Stanjura

(SPOILER) Jak normálně píšu, že bych knihu zkrátila, tady bych potřebovala aspoň 50 stránek navíc, aby Daniela dostála nějakého aspoň částečného šťastného konce. Jak nám to autor mohl udělat, že Danielu nechal v takové situaci? Jinak zajímavé téma a psané naprosto nádherným jazykem, autor použil opravdu neotřelá přirovnání a každou větu bylo radost číst.

20.02.2025 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Velmi dobrý příběh, čtivý a zajímavý. Jediny důvod proč nedávám 5 hvězdiček je ten, že ty dávám jen knihám, které se mi vryly do srdce. A to Dívka ve vlaku opravdu ne.

14.11.2017 4 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Co na to říct... Nakonec jsem tedy dočetla a musím říct, že jsem ještě nikdy nebyla natolik znechucená každičkou postavou v knize. Opravdu, úplně každou. Iritovalo mě chování idiotské hlavní hrdinky, jejích sourozenců a matky, Runnera a Diondru jsem naprosto nenáviděla. Každý se choval vyloženě nechutně a stupidně. Na konci jsem si sice řekla, že ten příběh vlastně byl docela dobrý, ale ty debilně smýšlející postavy!!!

15.10.2017 2 z 5

Atomové návyky Atomové návyky James Clear

Místy trochu táhlé, ale rozhodně přínosné čtení, pomohlo mi to uvědomit si spoustu věcí, dobrý "nakopávač" pro ty, kteří s něčím chtějí začít a nevědí, jak na to. Nejvíc mě bavily příklady lidí z různých oborů, ty autor zvolil opravdu bravurně.

24.01.2025 4 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

A mně se to líbilo! Čekala jsem to mnohem horší, když vidím recenze tady. Co mě teda hodně rozčilovalo, byl chaotický způsob psaní - samé on, jemu, často jsem nevěděla, o kom se vlastně mluví. Navíc konec byl zbytečně uspěchaný. Nebýt těchto dvou věcí, tak bych hodnotila i 5*. Celé to působilo jako takový náčrt budoucího, propracovanějšího díla, které bych si teda moc ráda přečetla, ale nevadí. Námět super.

27.06.2023 4 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Naprosto úžasný začátek a děj knihy shodil zcela nedomyšlený a příliš brzký konec, díky kterému celé to mrazivé téma "duchů" naprosto zmizelo a donutilo mě po dočtení poslední stránky si pomyslet: "Bože, proč?!"

15.09.2017 2 z 5

Co vás v dějáku nenaučili Co vás v dějáku nenaučili Markéta Lukášková

Podcast miluju, takže jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít. Mám jedinou výtku - některé pasáže by si zasloužily více pozornosti a jiné jsou zas až zbytečně detailně popisované (např. X stran věnovaných leteckým katastrofám)

10.03.2023 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Moc hezký příběh o mezigeneračních vztazích, i když mi chvíli trvalo, než jsem se začetla. Zpočátku jsem měla chuť Viktorovi dát pár facek za to, jak se choval, zbytek knihy naopak Haně, tu jsem opravdu nechápala. Doufám, že tato postava nebyla nikým inspirovaná a že se nikdo nechová tak hrozně, že ve třiceti letech po všech ječí a dokonce jí nevadí bít bratra nebo matku...

10.02.2019 4 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Kdybych nečetla první Pomocnici, tak by to možná bylo i na 5* - ale ta byla zkrátka ještě o dost lepší. Poslední paní Parrishová je místy zdlouhavá a nemá takový spád a bohužel jsem celou zápletku příliš snadno odhadla. I tak se ale jedná o solidní thriller, Daphne jsem fandila, Amber nesnášela, karma je zdarma, ha!

25.02.2025 4 z 5

Bábovky na konci světa Bábovky na konci světa Radka Třeštíková

(SPOILER) Tak, po scéně s uříznutím prstu na noze to vzdávám. Přestože mě knížka už od začátku nebavila, chtěla jsem jí dát šanci, Bábovky se mi líbily moc. Ale tohle je děs. Dlouho trvá, než se v ději zorientujete, skáče to z roku na rok, takže nikdy nejde do hloubky. Co mě ale štve, tak že z Bábovek jsem na konci cítila aspoň špetku naděje, tady je to jenom temnota a hnus. Každý chlap se chová k ženě jak k onuci, situace jsou nerealisticky vyhrocené, s Třeštíkovou tímto končím.

23.01.2025 1 z 5

Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

(SPOILER) Velké plus dávám autorce ha zpracování reálného tématu, Willowbrook byl fakt hnus. Sage byla sympatická, moc jsem jí fandila. Záporák za mě byl ale dost snadno odhalitelný, nebyl to pro mě vůbec žádný šok, byly tak zkrátka jen dvě možnosti a vzhledem k tomu, jak nám autorka Wayna podstrkovala na každé stránce, bylo jasné, že on to nebude. Nepřijde mi reálné, aby ten pravý vrah dokázal vše, co dokázal, zejména mimo ústav aniž by si toho kdokoliv všiml. Zajímavé téma tak ke konci spadlo do jednoho velkého klišé, ale i tak myslím, že se jedná o dost dobré téma.

09.12.2024 4 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

První polovina mě nebavila a hlavní hrdinka mi nebyla vůbec sympatická, druhá polovina už byla lepší, ale nic extra, sklouzlo to do love-hate relationship ve stylu After, jen to After teda bylo za mě mnohem čtivější. Další díly číst nebudu.

03.08.2023 3 z 5

Posel Posel Markus Zusak

Čtení to bylo příjemné, ale za mě klidně mohlo být o něco kratší. Každopádně Edovým poselstvím pro mě bylo to, že jsem díky němu dokončila Čtenářskou výzvu:)

29.12.2022 3 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Byla jsem celkem zklamaná, bohužel mě Eleanor až tak nenadchla, příběh mi přišel místy dost o ničem. Pořád jsem čekala, kdy přijde nějaký velký zvrat, ale nestalo se a proto musím dát jen 3*.

12.12.2022 3 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Za mě teda rozhodně NE.

09.06.2017 1 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Tahle kniha ve mě vzbudila emoce. Cítila jsem totální vztek a bezmoc i za Maddie a Peteho a nemohla jsem se odtrhnout od čtení, dokud jsem nezjistila, jak to dopadne. Vtáhlo mě to od první strany a nepustilo až do konce. Noční můra všech rodičů a rozuzlení, které jsem rozhodně nečekala.

05.02.2025 5 z 5

Exorcista – Souboj s ďáblem Exorcista – Souboj s ďáblem William P. Blatty

Začátek lehce zdlouhavý a samotný exorcismus naopak poměrně krátký. Nejvíc mě bavil prostředek knihy, kdy se postupně projevovala Reganina síla. Rozhodně jsem ráda, že jsem si přečetla tuhle "povinnou četbu milovníků hororu".

05.02.2025 4 z 5

Klub rozkoše: Tipy a vychytávky pro kvalitní sexuální život Klub rozkoše: Tipy a vychytávky pro kvalitní sexuální život Jüne Plã

Zajímavé, přínosné, bavilo mě to. Jediné, co mě rozčilovalo, bylo naprosté vyhýbání se "muž/žena" "ona/on" a místo toho vecpané podivné přezdívky kvůli přehnané korektnosti.

23.01.2025 4 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Kmihu Zmizet jsem četla hned po vynikajících Věcech, na které nastal čas. Možná to byla chyba, protože jsem měla velká očekávání a nakonec byla zklamaná. Nemohla jsem se vůbec začíst, první příběh se začal rozjíždět až v půlce, ale nakonec se mi líbil a pustila jsem se do druhého příběhu, který mě ale opět nebavil a postavy spíš rozčilovaly, tak jsem knihu nedočetla.

29.08.2024

Přiznání Přiznání Anna Todd

S touhle sérií mám takový love - hate relationship, něco jako mezi Tessou a Hardinem. Je to zdlouhavé, strašně mě to rozčiluje, ale další díl si nejspíš přečtu. Je to pořád to samé dokola a dokola, ale je to tak čtivé, že nejde přestat. Hardin je hrozný, ale Tessa není o moc lepší.

27.06.2023 3 z 5