werick werick komentáře u knih

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Ze začátku se mi kniha nečetla zrovna lehce, pořád jsem od ní odbíhala a znovu se vracela. Pasáže, kdy Naoko a Tóru spolu chodili městem a mlčeli mne nebavily a celkově to působilo trochu depresivně. Vlastně jsem se začetla až Tóru potkal Midori...jakoby tomu Midori dodala šmrnc ... celkově kniha byla velmi zvláštní, ale jsem ráda, že jsem ji dočetla.

31.10.2022 4 z 5

Tereza Tereza Magda Váňová

Knížka se mi moc líbila, přečetla jsem ji jedním dechem. Příběh ze života, který rozhodně nenudil. Někdo se v tom najde a někdo srovnává se svým životem :-) Moje první knížka od autorky, a rozhodně ne poslední.

02.08.2022 5 z 5

Modrý dům Modrý dům Táňa Keleová-Vasilková

Moje první kniha od autorky a musím říct, že se mi líbila. Pěkně se četla a je prostě ze života. Trochu mě zlobila negativní postava Lenky, do celkem pohodové rodiny moc nezapadala.

11.04.2022 5 z 5

Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

Pěkně napsaná, čtivá knížka. První díl se mi líbil trošku více :-)

02.09.2021 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi smutný příběh

01.09.2021 5 z 5

Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Kniha se mi moc líbila, i jsem se při čtení nasmála. Pěkně popsané odlišnosti našich kultur, jen ten konec už mi přišel trochu zrychlený

21.04.2021 5 z 5

Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Moc pěkný příběh, který mě okamžitě vtáhl do děje. Přesouvání v čase mě vždy baví a když je v tom i romantika, nejlepší čtení na relax

06.02.2025 5 z 5

Dej mi pokoj Dej mi pokoj Petra Štarková

Kniha mě zaujala svou obálkou a také se mi hodila do čtenářské výzvy. Musím říct, že se mi líbila. Příběhy ze života a reálné postavy, které se postupně spolu potkávají, to mě prostě baví :-)

06.02.2025 5 z 5

Střípky z ložnic Střípky z ložnic Simona Monyová (p)

Četla jsem po druhé a super čtení jako všechny knížky od autorky. Vtipná, zábavná knížka ze života, kde se určitě najde spousta čtenářů

31.12.2023 5 z 5

Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Ze začátku mě kniha příliš nezaujala, ale pak jsem se začetla a těšila se na další čtení. Nejspíše to bylo postavou Cricket, která mi byla velmi sympatická a knize dle mého přidala zajímavost. I když mě povaha hlavní hrdinky občas rozčilovala, tak se mi kniha líbila.

09.02.2023 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Klasika z anglického venkova, která nikdy neomrzí. Určitě se k ní zase někdy vrátím

06.02.2025

Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Zajímavý příběh, který člověka nenechá lhostejného.. skvělá práce učitelky. Určitě si přečtu pokračování, zajímá mě jak se Sheile dařilo dál v životě

04.07.2024 5 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Čtivá knížka se zajímavým tématem, přečteno za jeden den. Dvě verze příběhu se mi líbily, byli zajímavě propleteny.

03.06.2024 5 z 5

Vesničanka Vesničanka Mirka Skočílková

Pěkný příběh ze života. Knížka se dobře četla, i když konec se mi zdál trochu urychlený.

30.01.2024 5 z 5

Největší záhady zločinu Největší záhady zločinu Jaroslav V. Mareš

Zajímavé čtení, ale nijak zvlášť mě nenadchlo. Některé příběhy byly pro mne zajímavé, některé méně. Záleží co čtenář preferuje.

20.11.2023 4 z 5

Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Pěkná, poučná kniha na jedno odpoledne

18.09.2023 5 z 5

Rozhovory se sériovými vrahy: Ti nejhorší vyprávějí svůj příběh Rozhovory se sériovými vrahy: Ti nejhorší vyprávějí svůj příběh Christopher Berry-Dee

Téma knihy je hrozné...šokující. Ze začátku jsem měla trochu problém vstřebávat detailně popsané činy, ale pak se člověk při čtení tak nějak otupí a pokračuje dál. Kniha se mi líbila tím, že to jsou fakta, nic víc kolem. V každé kapitole je pohled na věc od samotného vraha, což mi přišlo zajímavé a i proto jsem se vlastně do čtení pustila.

17.05.2023 4 z 5

Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Pěkný, čtivý román o vztazích, které nejsou vždy úplně ideální. Ikdyž většina románu působí smutně, tak styl psaní a obsah byl pro mne zajímavý a knížka se mi líbila.

25.04.2023 5 z 5

Hořící měsíc Hořící měsíc Jo Watson

Trochu bláznivá kniha, která se mi velmi líbila a rozhodně jsem se při čtení nenudila :-) super oddechovka

31.10.2022 5 z 5

Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Na knížku jsem se těšila, líbila se mi, ale zároveň mě trošku zklamala. Čekala jsem trochu obsáhlejší a podrobnější informace o trailu, za mě to je trochu letem světem :-) Zas na druhou stranu mě kniha bavila, byla poutavá i vtipná, inspirující :-) Monice fandím, je fajn, že se našla a doufám, že se ji daří dobře a je už v životě spokojená :-)

08.06.2022 4 z 5