whiolet komentáře u knih
Výborně napsaná kniha se silným příběhem. Ráda čtu knihy kde se vyskytují příběhy z Holocaustu, takže jsem měla problém sympatizovat s hlavní hrdinkou.....avšak musím říct,že o to víc mě zajímalo co jí osud připravil.....
Než se zorientujete trvá to, není to lehké,ale pak....pak to stojí za to, výborné fantasy
Miluji knihy o holocaustu a co se týče druhé světové války, takže kniha mě chytila už od začátku a až do konce mě nepustila. Svérázná dvojka vyšetřovatelů co se neustále špičkuje mi je velmi sympatická. Opět jsem byla nadšená!
"Nauč se nechat od sebe odcházet ty,co odejít chtějí,a nebo musí, je v tom nejen jejich svoboda,ale i ta tvoje."
Radka Třeštíková se řadí mezi naše kontroverzní autory a touhle knihu to hezky podtrhla.
Upřímně nevím co tím příběhem autorka chtěla říct.
Tak nějak si ani nejsem jistá tím co mi měla ta knížka dát, snad pocit, že jít od psychopata k druhému psychopatovi není to nejlepší řešení?
Bylo to divné čtení a hlavní postavy mě strašně sra.ly.
Dagmar, která žije x let s Markem, který kontroluje vše co dělá, ponižuje ji, trestá a chová se k ní jak k hadru si to pri nejbližší příležitosti rozdává s Jakubem, který má problém s autoritami a dojem umí udělat jenom díky sprostým slovům.
No nevim, nefandila jsem ani jednomu, a to je asi už něco sakra špatně.
Rozházené kapitoly mi taky dávaly zabrat, možná je to originální ( jakože Dáši bordel v hlavě),ale mě to mátlo a unavovalo.
V knize se však dají najít i skrytá moudrá, což bylo fajn, jenže to je,sakra málo.
Suma sumárum tohle nebyla knížka pro mě.
Tato kniha mě vrátila do dětství, které jsem trávila v podobném polorozpadlém domku na vesnici, akorát to bylo kousek od Lubence.
Bylo to milé pohlazení na duši a nešlo mi se od čtení odtrhnout.
Jako každá knížka od pana Hartla i tahle byla velmi čtivá a skoro nešla odložit.
Na druhou stranu byla vážnější než ty předchozí, což možná dělá, že Gazely jsou víceméně o ženách ( a pojďme si říct upřímně,my jsme holt složitější povahy).
Nevadilo mi to,ale prostě mi v nich chyběl humor.
Jinak jsem v Šárce viděla svůj život a to mě dostalo. Pan autor umí velmi hezky popsat myšlenkové pochody ženy!
Knihu hodnotím kladně, jako celek mě to bavilo.
Druhý díl se mi zdál oproti tomu prvnímu míň propracovaný, atmosféra nebyla,tak děsivá a celkově to byl takový slabší odvar.
Bylo fajn se vrátit zpět a podívat se jak se hlavní hrdinové potom všem,co se stalo snaží znovu žít,i když některým to jde horko těžko.
Bohužel děj se strašně vlekl a malé rozuzlení přišlo ke konci na pár stránkách, čekala jsem větší zlom, no nic, škoda.
I tak byla kniha dost čtivá a rozhodně doporučuji.
Svěží, vtipné a milé čtení nejen do sychravých dnů.
Nejsem milovníkem LGBT komunity, prostě a jednoduše mě ty knihy moc nebaví,tady se to sice netýkalo hlavních postav,ale přesto mě to trochu zaskočilo,na druhou stranu proč ne.
Prostředí celé knížky se odehrává v Javě a na Bali a to bylo opravdu super. Miluju cestování a poznávání nových zemí i prostřednictvím knížek.
Knížka mě mile překvapila a těším se i na další jiné příběhy od této autorky.
Poppy mě tak strašné iritovala, že jsem měla chuť knihu v půlce zavřít a dát zpět na poličku.
Druhý dil byl taková dlouhá vata, která mě vyloženě nudila.
Ačkoliv se Casteel snažil seč mohl,aby sexuální narážky a akt samotný příběh okořenili,moc se mu to nepovedlo, neboť Poppy a její myšlenkové pochody dokázaly znechutit polovinu mých mozkových buněk.
Za mě nejlepší Telefon a Když teče krev,jinak už jsem od autora četla daleko lepší věci.
Povídky mě spíše zklamaly.
Nečekala jsem žádnou velkou pecku, ale tohle bylo super. Fakt mě to bavilo, souhlasím, že je to trochu jak padesát odstínů šedi, ale rozhodně je to dle mého názoru lépe zpracované.
Nápad s Bohy byl fajn i když do mojí celkové spokojenosti nechápu, proč si s tím autorka nedala víc práce a nerozepsala se o nich rozsáhleji.
Tak či tak bylo to skvělé oddechové čtení s velkou porcí erotiky :)
Nebylo to špatné, ale na mě už celkem dost překombinované a místy chaotické.
Jsem zvyklá, že když někdo umře, už mrtvý i zůstane, no.. .. v této knize, díky různým artefaktům, to vážně nehrozí.
Neapol mám ráda, takže jsem se na román těšila, ale dostala jsem poněkud jiný příběh než jsem očekávala.
Bylo to pohodové čtení, ale čekala jsem trochu něco jiného.
V knize bylo málo děje i romantické linky, což byla škoda.
Na druhou stranu mě neskutečně bavil Bardin, ten příběhu dodal ten správný říz.
Jako celek to hodnotím spíš průměrné.
Velké zklamání!
Po skvělém prvním dílu a snad ještě lepší dvojce, přijde tohle?!
Hlavní hrdinka je dost chaotická, mluví kraviny a její rozhovory s kamarády ve mně evokovaly chuť někomu zapálit dům :/
Jediný světlý bod je Matteo, on byl prostě fajn.
A vlastně ještě mě bavila Cordelie :D
Nevím co se stalo, ale tahle kniha nebyla vůbec to, co jsem očekávala :(
(SPOILER) Bylo to rozhodně zajímavé čtení. To co začíná jako školní projekt, vzápětí nabere ten správný směr a hlavní hrdinka celý propletenec události vyřeší.
Ačkoliv se vrazi skrývali poměrně dlouho a oba hryzalo svědomí, jejich přiznání mi přišlo až moc jednoduché. Prostě na ně udeřim a počkám, co z nich vypadne? To mi kazilo celkový dojem z knížky.
Nebyla to v zásadě detektivka, ale spíš od dechová knížka s nádechem jiného žánru, ale co se tomu nedá vytknout bylo, to, že se příběh četl velmi dobře.
Od Eloise jsem očekávala větší dobrodružství, ale nakonec jsem zklamaná nebyla.
Příjemná a čtivá oddechovka, která je do tohoto podzimního počasí přímo ideální.
Zvláštní knížka.
Nebylo to tak špatne jak jsem si myslels, že to dle hodnocení bude, ale některé popisy situací ( třeba debata o menstruaci? Děkuju pěkně, to je na malou noční můru) mě přímo iritovaly.
Josh byl super, ale Kinsley byla chvílemi přímo otravná.
Suma sumárum je to průměrná oddechovka.