whiolet komentáře u knih
Skvělá a zábavná oddechovka.
Oba hlavní hrdinové byly fajn, sexuálních scén, tak akorát, ale ke konci už mě příběh trochu nudil :)
Totálně tisíckrát ohrane klišé, ona se dostane do nesnází, on je sexy, bohatý a její problém hned vyřeší. Mělo mě to znechutit, jenže pravda je taková, že mě kniha děsně bavila.
Ten humor a ty hlášky v knize byly prostě top :) Pokud si potřebujete vyčistit hlavu nebo se dostat z podzimní deprese, knihu Vám s klidným srdcem mohu doporučit.
Z celé knížky se mi líbily asi, tak tři povídky, a Pod rouškou je z nich nejlepší.
Jinak téma Covid mi přišlo až přehnane depresivní :/
Nápad dobrý, je to King, takže dost často,je to syrové a šokující (a to na něm miluju), ale nemohu se zbavit dojmu, že se, to místy až neuvěřitelně vleklo.
Jsem ráda, že jsem druhý volně navazující díl nečetla hned potom prvním.
Jelikož bych měla potřebu srovnávat a první díl by z toho vyšel stoprocentně jako vítěz.
Na druhou stranu, takhle mě to bavilo. V knize se neustále něco dělo, jejich humor mi byl blízký a sama vypravěčka stejně jako v předchozím díle byla super, takže nešlo jinak než s ní sympatizovat.
Jediná věc co mě na knize stvala byla sama Krvavá Rose. Ježíši ja si nemůžu pomoct, ale ta její maska "jsem chladná mrcha a vy se tu poserte" mě chvílemi fakt vytáčela :D
Celkově mě, ale knížka bavila a rozhodně patří do šuplíku " ráda bych ti doporučila " a těším se co dalšího autor vymyslí :)
Proč jsi mi to udělal?!
Po skvělém prvním i druhém díle, je ten třetí až příliš uspěchany a tam kde se schylovalo k epesnimu boji, bylo použito takových zbraní nad kterými jsem jen kroutila hlavou. Jako vážně?! Elfi zbraně?!
Otec Jarvi se zde stal špatným hochem, kterého ženou dopředu sobecké plány.
Trnka Bathu je zde jen okrajově a svým chováním mi byla kolikrát až odporná.
Jediný kdo mě v knize bavil byla dvojice Skara a Raithe.
S knihou jsem se prala celkem dlouho, nebylo to špatně napsané, ale zklamání z ní je obrovské.
A propo, co ty jména? Skara, Skifr, Skaer?! To byla motanice :(
Přečetla jsem toho o Holocaustu spoustu, a vždy se mi tohle téma špatně hodnotí, obzvlášť, když příběhem provádí skutečný člověk co si tím prošel, jako tady Stanislawa.
Věřím, že kdyby svůj příběh vyprávěla jen ona, vyprávění by bylo ucelenější, takhle, když knihu doplňovalo i vyprávění sochařky, ztrácela jsem se a špatně se mi to četlo.
Autorčin styl psaní mi proste neseděl, místy byl příběh velmi silný a dechberoucí, avšak na další stránce vás začal nudit. Je to velká škoda.
Bylo to zase trochu jiné fantasy než co jsem poslední dobou četla a byla to příjemná změna.
Konverzaci mezi Nathanielem a Elisabeth jsem si užívala, on byl skvěle sarkastický ona zas lehce naivní, prostě super kombinace :D
Taky mě bavil příběh sám o sobě, co mi tedy naopak vadilo, byl chvílemi dost zamotaný děj, neustále přesuny a zmatek s griomarama, jinak to bylo fajn čtení.
Proboha proč takováhle úžasná knížka má, tak lacinou obálku?!
Nenechte se zmást, prosím, v knize se skrývá silný příběh o ženách co prorazily v britské armádě jako pilotky.
Kniha se dělí na dvě časové linie a to především vyprávění Skye (pilotky z 2.svetove války) a Kat (konzervatorky šatů od Diora) oba příběhy se nádherně propojí v jeden, a ačkoliv je příběh Skye intenzivnější a zajímavější ani dějová linka Kat mi nevadila.
Kniha je taky protkána velkou láskou Skye a Nicholase a na konci mi vyhrkly slzy.
Děkuji autorce, že ve mne zanechala silný zážitek, a tuhle knihu si v hlavě ponesu ještě pěkně dlouho.
Autorky styl psaní je, tak strašně návykový! Příběhy vás nenudí, a hlavní postavy příběhu si zamilujete....
Jenže tuhle hlavní dvojici hrdinů, jsem si bohužel moc neoblíbila, a přitom měly všechno, co bych od sympatickych hlavních postav očekávala, přesto mi k srdci ani jeden z nich moc nepřirostl.
Že by to byl pro mě nejslabší díl série? Tak na to si klidně vsadím.
Tak tohle byla jízda!
Konečně stará dobrá fantasy kniha plná odporných příšer, kde hlavní roli nehrajou arogantní náctileti spratci, co hned spasí svět (nechápejte mě špatně i young adult fantasy mám ráda), ale stáří hrdinové, kteří ztloustli, bolí je záda a tak nějak vůbec,jsou rádi, že, ještě vůbec žijou.
Každá z postav byla skvěle popsána, a já si je prostě zamilovala, už teď mi chybíte kluci.
Tohle bylo fakt fajn čtení, klidně bych snesla i víc stránek :)
Možná jsem knihu četla ve špatném rozpoložení a nebo jsem od ní očekávala daleko víc, každopádně mě příběh moc nebavil.
Děj se docela vlekl, na můj vkus se moc mluvilo a málo konalo.
Třetí díl je spíše o Nimbusovi a Tonistech než o smrtkach, a to mi teda celkem vadilo, i ten konec mi přišel takový málo stylový oproti předchozím dvou dílům,bylo tohle zklamání.
Tak tohle bylo teda zbytečný čtení.
Příběh o ničem, sexuální scény mě moc nebavili a ke konci jsem se musela nutit do čtení a to má knížka jen cca 170 stránek.
Za mě je tohle fakt propadák.
Autorka krásně rozehrála Andělskou hru, která spěje ke své finální verzi.
V knize mám pár svých oblíbenců a těším se, kam je osud zavede.
Rozhodně série Krysy apokalypsy stojí za přečtení.
Bohužel si Sawyer moje sympatie moc nezískala a jako s hlavní hrdinkou jsem s ní měla celkem problém, za to Isaac byl strašně fajn.
Holka co spí s každým na potkání má problém, že jí ostatní berou jako matraci... no, ehm, a co jsi jako čekala Sawyer?!
Když to vezmu, ale kolem a kolem, bylo to nenáročné a milé čtení, takže ačkoliv se mi kniha líbila zatím nejméně ze série, pořád bych jí s klidným srdcem komukoliv doporučila :)
Druhý díl mě moc nenadchl. Dost mi lezla na nervy Ava a iniciátor vražd mě nechával chladnou.
Chybělo mi tam něco víc.
Nevím zda to bylo tím, že kniha byla, tak poutavě napsaná nebo tím, že po všech těch detektivkach a fantasy knihách jsem potřebovala už změnit žánr, a tenhle příběh byl super!
Milá, vtipná, lovestory,která má neuvěřitelné sympatické postavy.
Pokud potřebujete něco oddechového, tohle vás rozhodně nezklame.
Mám ráda styl psaní Chrise Cartera a rozhodně miluji hlavní dvojici vyšetřovatelů.
Opět super čtení.
Vraha jsem odhalit nedokázala, o to víc se mi ten propletenec líbil.
Rozhodně se brzy pustím i do dalšího dílu.
Číst o tomhle hrozném období pohledem Němců, bylo těžké.
Upřímně nedokázala jsem je litovat, i když jsem chápala, že občas nás život, tak semele a vyplivne zase zpět, že člověk absolutně nedokáže pochopit, který moment byl ten rozhodující, že skončil, tak jak skončil...
My lidé máme v sobě kus dobra i zla a záleží na nás co v nás převládne v dané situaci. Gerhard mohl činit dobro, ale nakonec ho realita semlela, a to mě na něm neskutečně vadilo, on přeci není špatný člověk, jak rád o sobě říkal, ale neudělal vlastně vůbec nic, aby to dokázal!
Karl se zase obhajuje tím, že jde do války na frontu, kvůli své zemi a ne Hitlerovi, avšak díky tomu, že je v SS má jeho oděvní fabrika více zakázek a peněz....
Jediný August si to celé snad nezasloužil. Mladý, vystrašený kluk, kterému je válka proti srsti, ale bohužel i osud má pro něj už plány přichystané.
Druhy díl se mi tedy líbil hodně. Ačkoliv zde hlavní roli hraje spíše Trnka než otec Jarvi, vůbec mi to nevadilo.
Autor opět dokonale popsal svět a postavy v něm.
Příběh mě bavil od začátku do konce a těším se na závěrečný díl.