whiolet whiolet komentáře u knih

Studie ohně Studie ohně Maria V. Snyder

Třetí díl byl celkem nudný, ačkoliv to asi nebyl záměr neustálými přesuny a dialogy mezi hlavními hrdiny z toho autorka udělala uspávací pohádku pro děti.
Valek, který mě hodně bavil v prvním díle měl zde jen malinkou okrajovou roli,asi aby se nezapomnělo komu patří jeho srdce.
Škoda, čekala jsem excelentní zakončení série,ale dostalo se mi spíš průměrného příběhu.

05.02.2024 3 z 5

Milá Joy Milá Joy Gary Andrews

Smutné, dojemné krátké povídání o smrti milované ženy, doplněné ilustracemi muže, který ji miloval,ale musí žít dál kvůli jejich dětem.

31.01.2024 4 z 5

Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností Laura Taylor Namey

Hořkosladké čtení o dospívání, ztrátě a smutku. Zároveň je to,ale i příběh o nalezení nového smyslu, naděje a lásky.
Bylo to milé čtení,ale bohužel jsem čekala něco víc.

31.01.2024 3 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Jedna z nejslabších knih od této autorky.
Bohužel mě příběh nijak zvlášť za srdce nechytil, hlavní hrdinové mi přišli nemastní, neslaní a jejich lásku jsem jim moc nevěřila. V knize mi chybělo něco navíc.
Takhle jsem přečetla něco,co si za pár měsíců ani nebudu pamatovat, škoda.

30.01.2024 3 z 5

Studie kouzel Studie kouzel Maria V. Snyder

Druhý díl byl pro mě oproti prvnímu dílu nudnější a utahanější.
Avšak o,to víc se těším na třetí díl, protože mám pocit, že to bude jízda.

26.01.2024 3 z 5

Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Skvělé napsaná romantická knížka,kterou si nejde nezamilovat.
Oba hlavní hrdinové jsou prostě skvělí, vtipní a člověk jim to všechno věří.
Prostředí z New Yorku už byla jen taková příjemná třešnička na dortu.

23.01.2024 5 z 5

Falešné růže Falešné růže Jessica S. Olson

Bylo to zvláštní čtení. Nebylo to špatné,ale něco mi tam chybělo.

17.01.2024 3 z 5

Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství Tereza Maroušková

Vtipně napsaná kniha o džungli mateřství.
Že být matkou není dovolená,ale spíše malá psychiatrická léčebna vám dojde až, když v tom kolotoči jste, pak taky máte tendenci se stydět, že to neni takové jak jste si představovala, a zbytečně se stresujete, že jste hrozná máma,a přesně pro vás je tahle knížka! Každá si tímhle projdeme,a tohle je skvělý průvodce se z toho nezbláznit,ale zkusit to prostě přežít.

14.01.2024 4 z 5

Dcera Rudozimy Dcera Rudozimy Ed McDonald

První díl série a rovnou taková šleha.
Byla jsem spokojená v příběhu nechyběly emoce, intriky, boj o moc i malá vzplanutí, která však příběhu na čtivosti nebránila, ba naopak!
Těším se na pokračování.

13.01.2024 4 z 5

Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

První polovina knihy byla fajnova cesta dětstvím a Hollywoodem, ta druhá bohužel už byla nudná přeskakující kaše.
Gillmorky mám ráda, ostatně provázely mě pubertou,ale čtení o nich bylo nemastné, neslané, škoda.

07.01.2024 3 z 5

Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Příjemná oddechovka s pořádnou dávkou erotiky. Kniha byla moc fajn, avšak ke konci už mě trochu nudila, prospělo by ji trochu osekat.
Hodnotím spíše 3+.

04.01.2024 3 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Velká porce deprese o osudu tří obyčejných lidí, kteří díky své potřebě "hlavně o tom nemluv" "neřeš to" "nech to být" se zamotávají do beznaděje a nepochopení, a přitom by stačilo spolu víc mluvit.
Tak jako každá kniha od této autorky i tahle je ze života. Je to takové malé nakouknuti do duší obyčejných lidí, skrývá se v tom pravda i poselství.

03.01.2024 3 z 5

Bizarropolis Bizarropolis * antologie

Tahle knížka opravdu dělá čest svému názvu.
Bylo to bizarní, místy úchylné,taky dost krvavé a komické.
Jako vždy u souboru povídek i zde jsou ty, které byly fakt skvělé a ty, které spíše nudily, každopádně celou knihu hodnotím spíše kladně.

01.01.2024 3 z 5

Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

No jde vidět, že nejsem cílová skupina.
Příběh by nebyl,tak špatný kdyby autorka neměla potřebu ho tolik obohatit hláškami z různých filmů, seriálu a muzikálu z toho jsem mela v hlavě slušný guláš, taky teda moc nechápu mozkové pochody hlavní hrdinky a její chování k věku.
Na druhou stranu si myslím, že dívky 12-14 let budou z téhle knížky nadšené, pro mě to byla spíše taková lobotomie a ztráta času.

31.12.2023 2 z 5

V pasti V pasti Klára Janečková

Některé povídky byly lepší jiné horší, přesto všechny byly ze života a z některých jsem měla opravdu husí kůži.
Jinak autorka zmiňuje 13 příběhu,ale napočítala jsem jich jen 9,tak nevím:)

31.12.2023 3 z 5

Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Ačkoliv to byla pomalá romance,nebylo to vůbec špatné. Oba hlavní hrdinové byli velcí sympaťáci a první polovina knihy ve formě emailů utíkala fakt rychle.
Tohle byla moje první kniha od autorky, takže nemám s čím srovnávat,ale i přesto to bylo fajn čtení.

29.12.2023 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Kniha se velmi dobře četla, líbilo se mi, že byla hodně ze života.
Prostě život dává,ale i dost bere, a někdy i malé rozhodnutí a špatně zvolené slovo může dost uškodit.
Bohužel se mi,ale tahle kniha zdála o něco slabší než jiné knihy od autorky.

25.12.2023 4 z 5

Straky Straky Zoe Sugg

Tohle mě nebavilo.
Příběh měl,tak plytký děj, že mě, ani za nic nedokázal vtáhnout do sebe.
Obě hlavní hrdinky mi přišly nesympatické a takové hmm- nezajímavé.
Nečekala jsem od toho moc,ale tohle bylo pro mě o ničem.

20.12.2023 2 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Silné a zároveň velmi smutné čtení.
Co by se stalo,kdyby Emilka svoje rozhodnutí neodejít, změnila a postavila se strachu čelem?
Možná by nebylo pak tolik nešťastných žen z jeji krve, no a možná taky ne.
Jestli z této knihy plynne nějaké ponaučení,tak snad,to, že nenávist, závist a zloba ještě nikdy nezplodili nic dobrého!!!

20.12.2023 4 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Hlavní hrdinka se s humorem a nadsázkou snaží čtenáře vpustit do svého nelehkého života, ženy farmáře.
Ačkoliv se velmi snaží se ze všeho nezbláznit, chybí ji jen kousíček k tomu,aby všechny sousedy i s Bobem nezavařila do sklenice.
Kniha mi přišla velmi zajímavá a styl psaní byl poutavý,jsem ráda, že jsem se k příběhu skrz čtenářskou výzvu dostala :)

12.12.2023 4 z 5