wiix komentáře u knih
Autorkin štýl dokázal človeka pohltiť a kniha a jednotlivé poviedky sa veľmi dobre čítali. Neboli však zväčša ničím zaujímavé, až na poslednú poviedku, o nej premýšľam aj po dočítaní knihy.
"Nie je spravodlivé, že rodičov poznáš len od určitej chvíle a nevidel si ich, ako žiarili, keď mali dvadsať a preháňali sa bez helmy na motorke či v minisukni na bicykli, nevidel si ich s cigaretou vo dverách pivárne, nevidel si ich napísať si zápočet vlastnoručne, ani stáť pod pódiom a plakať od šťastia, nemal is možnosť zažiť svojich najbližších v ich hviezdnych dňoch, keď sa vyzliekli donaha a v strede umelej vodnej nádrže Krpáčovo stáli na prove rybárskeho člna s výkrikmi Grécko! Grécko! Grécko!"
To bola taká spleť zážitkov, príbehov a fantázii, že to bolo na hrane toho či sa mi to páči alebo je to priveľmi divné. Každopádne to malo myšlienku a čítalo sa to dobre.
Akosi sa roztrhlo vrece s touto tématikou. Nevadí mi to, no v tejto knihe nebol príbeh spracovaný bohvieako, navyše tie pasáže so satyrom ma nebavili vôbec.
Netvrdím, že to nebolo zauímavé čítanie, ale skôr ako na dej bola kniha sústredená na rétoriku a slovné obraty. Celkový dojem bol pozitívny, aj keď čítanie bolo náročnejšie.
Zaujímavé, no zdalo sa mi to trochu chaoticky napísané, bez nejakých jadných skupín alebo následností.
Možno by to chcelo silnejšiu príbehovosť slebo aspoň niečo zapamätateľné okrem toho, že vojny sú strašné ľudské dielo.
Príbeh známy, trochu iný ako tie, čo som poznala, knihu zachránili a vyzdvihli nádherné ilustrácie.
Mňa tento príbeh veľmi nenadchol. Deti trochu áno, ale veľm mu nerozumeli, pretože bol chaotický a určený skôr pre staršie deti.
Mne sa celý ten nápad s myšlienka pozdávali, ale nevedela som sa do knihy začítať. Bolo to náročné a zmätočné.
Príjemná teenage kniha o psovi. Autor sa síce snažiť dodať deju príchuť vojny a vážnosti, no nevyšlo mu to.
Neviem, čo som od tejto brožúry (kniha je silné slovo) čakala, ale šarlatánstvo nazývané psychológia či liečiteľstvo, to je aj na mňa priveľa...
Už dlho som nečítala tak pútavé, strhujúce a smutno šokujúce dielo. Nebudete sa vedieť od neho odtrhnúť, aj keď možno od začiatku budete šípiť, ako sa jednotlivé deje pospájajú. Tiež vám nebude vadiť ten apokalyptický podtón, pretože to zaváňa krutou realitou. Úžasné.
Poučenia to veľa nepobralo (no našlo sa tam), ale bolo to vtipné a pre deti zaujímavé čítanie.
Čítať a cítiť to zúfalstvo, tú žiadostivosť a lásku v jeho listoch mi prinášalo psychickú bolesť. Zároveň som sa dozvedela nové fakty o nedávnej histórii hudby Slovenska. Takže až také zbytočné čítanie to nebolo. Ale že by ma to bavilo čítať a oddýchla som si pri tom...to asi nie.
Oceňujem Pratchettove knihy, miestami sa zasmejem alebo prekvapím nad tým ako skladá vety a vytvára nové fantasy svety, ale dobrovolne už asi do jeho kníh nepôjdem.
Úžasnáa ľahká kniha o osobnej hrdosti, ľudskej nezdolnosti a čestnej láske a priateľstve, ktoré sa tak často už nevidia.
Rovnako - ako v prvom dieli - úžasné príbehy o ženách, ktoré v živote zabojovali a takto motivujú dnešné dievčatá (dúfam).
Kniha možno neniesla veľké posolstvo, ale môže dieťaťu (i dospelákovi) pomôcť prekonať stratu priateľa a samotu.
"Jarné spŕšky, mrholenie, popŕchanie, letné prehánky, opar, lejak, jesenný dážď. Ona vždy dokázala, aby aspoň v jeho vnútri vylo slnko."