zaz zaz komentáře u knih

Šijeme ze zbytků látek: Jednoduché návody na praktické využití odstřižků Šijeme ze zbytků látek: Jednoduché návody na praktické využití odstřižků Debbie Shore

Terapie, procvičování prstů, ohebnosti kloubů, smyslů : hmat, zrak, zabavit vnučky a vytvořit dárek pro maminku a radovat se z tvůrčí práce a mnoho jiného jsme si užily při šití chňapky, ale že to byla dřina, to vám povím. Klouby ztuhlé, oči potřebují hodně světla a hodně motivace , ale konec dobrý všechno dobrý. Společně jsme i uklidily a pak si prohlížely stránky a plánovaly, do čeho se pustíme příště. Prozradím, budou to zástěry a pak se společně pustíme do pečení štrůdlu, který mi vnučky pochválily.
Starý šicí stroj jsem vynesla ze sklepa. Tenkrát mi ho bylo líto vyhodit, tak putoval do prázdné kóje na uhlí.
Terapii vyzkoušejte a trable se rozplynou. Mamince děti předvedou, co dělaly s babičkou.

10.02.2023

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Vhodná k odložení do police na nádraží a kdo chce, ať se obdaruje.

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Smutné, ale i tak doporučuji, umím si představit, že bych četla i podruhé.

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Když nevím, co si mám o knize myslet, podívám se na hodnocení... To rozpodcení je graficky vysvětleno, nestydím se, že všemu nerozumím a zatím neplánuji obnovu četby. Nehodnotím.

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Pro nikoho toto místo není dobré a proč né? Doporučuji přečíst.

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Eben je můj Edem, lze jen doporučit.

Proč spíme Proč spíme Matthew Walker

Jedna z nejpotřebnějších informacích pro každého. Doporučuji i k zakoupení.

29.12.2021 5 z 5

Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Mnoho zajímavých poznatků. Doporučuji.

Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Těžko se mi hledal název na 21 písmen do výzvy. Zvědavost mi nedovolila minout tento deník. Nové zážitky. Doporučuji a přeji navštívit tuto krajinu.

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Neznámý příběh, ale zajímavý. Doporučuji.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Dá se číst kdykoliv a kdekoliv, moc se mi líbí. Doporučuji.

Babička Babička Božena Němcová

Navodí krásné pocity. Doporučuji .

29.12.2021 5 z 5

Evžen Oněgin / Евгений Онегин Evžen Oněgin / Евгений Онегин Alexandr Sergejevič Puškin

Verše , které jsou ke čtení. Doporučuji.

29.12.2021 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Klasika. Všechno dobře dopadne, v dětství se postarají dospělí rodiče. V dospělosti musíme politiky nutit, aby se starali o prospěch společnosti, proto si je platíme, musí být odvolatelní . Jejich hlasování o zákonech nesmí být tajné, ale transparentní, abysme věděli, jak to konkrétně s námi voliči zamýšlejí.
Doporučuji.

Střevo není tabu Střevo není tabu Giulia Enders

Základem zdraví je i jídlo a zdravá střeva. Velmi doporučuji.

Mikeš Mikeš Josef Lada

Nádherná česká klasika pro potěšení od 3 do sta let doporučuji.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Velkou úctu si zaslouží Erben, jeho Kytice se stala klenotem české literatury. Vydání z r. 1853 je sice brožované, ale právě i proto / že se dostalo do povědomí i nezámožných čtenářů/, má velkou hodnotu, nejen v té době pro 42-letého autora.
Dramatické příběhy jsou vhodné pro čtenáře od 10-ti let.

Nevědění Nevědění Milan Kundera

Nevědění... invasio z latiny vniknutí. Byla by překvapivá osvoboditelská invaze NATO, kdyby se občané ve volbách rozhodli pro socialismus, protože deme-demokracie se neujala ? Mladí nezaplatí bydlení a ve stáří nebudou mít penzi, to již dobře víme, kam jsme se to vlastně dostali? Bude cenzura nebo úvahy, jak to zlepšit?

28.12.2021

Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději James Bowen

Kocour Bob pracovním parťákem i do nepohody. Četba vhodná od 10-ti let . Doporučují k doplnění znalostí mezi generacemi.

28.12.2021 5 z 5

V jako Vendeta (limitovaná edice) V jako Vendeta (limitovaná edice) Alan Moore

Obrázková kniha - komiks, někdy může oslovit i dospělé a to je i tento případ. Vůbec času nelituji a vůbec žádné očekávání a přesto je to pecka! Nejprve přečtěte a až pak můžete zavrhnout nebo také ne. Vřele doporučuji!

28.12.2021 5 z 5