Zuzana1959 komentáře u knih
Naprosto zbytečný díl, škoda. První dva díly byly super, ale tento byl o ničem, jen popisy míst na cestě, která vlastně ani neměla žádný smysl. Velké zklamání.
Fakt pobavilo napínavý děj, vtipné komentáře. Náhodou jsem si tady na Databázi stáhla zdarma nějaký díl kpt. Exnera a po přečtení jsem si hned stáhla všechny další. Příjemná oddechovka.
Koupila jsem vnučce 8 let, byla spokojená. Pěkná velká písmena, jednoduchý text. Pro začínající čtenáře asi dobré.
Třetí díl za mne nejhorší. Převažuje popis válečných události a příběh Emily je hodně zvláštní - půl roku po svatbě se zamiluje do švagra
Moje první setkání s touto spisovatelkou a jsem úplně nadšená. Níže v diskusi je přirovnání k Tolstému- úplně souhlasím. Kniha je hodně popisna a místy i rozvláčná, což je ale krásné. Kdo chce, tak vidí klidně plynout řeku Něvu...
Velice zajímavý příběh z, pro mne neznámého, prostředí staré Číny. Přísné tradice a kruté zvyky jsou pro mne naprosto nepochopitelné. Hvězdu dolů dávám za odtažitý a suchý styl psaní. Nicméně rozhodně doporučuji a přečtu si i další knihy této autorky.
Mám ráda historii i střídání času, ale ty podrobné popisy mi místama připomínaly spíše dějepis než román.
Neobyčejná, krásná kniha, velmi silný příběh z období válek, o kterých toho nebylo moc napsáno. Aspoň pro mne to bylo hodně nových velmi zajímavých informací.
Zajímavý, ale pro mne těžko uvěřitelný příběh. Nejvíce to, že oba ve svém druhém manželství své partnery nemilovali, jen nějak přežili těch 50 let, pořád s naivní vzpomínkou na první lásku...
Kniha je pro mne velkým milým překvapením. Rozhodně doporučuji
Pěkná oddechovka, jako vše od této spisovatelky. Mistama zbytečně preslazena, ale více mi vadil překlad- divné výrazy, které se do textu vůbec nehodily.
Úžasné, krásný příběh, pro mne i zajímavé historické období.
Doporučuji stejně jako první díl Světla na Labi.
Za mne jeho nejhorsi kniha. Velke zklamani, jako by to ani nenapsal Cook.
(SPOILER) Za mne moc depresivní, žádná jiskra naděje. To, že se setkaly, není žádný šťastný konec. Celý život ztracen. Chybělo mi nějaké vysvětlení proč se o Claru její rodiče nikdy dal nezajímali. Jak s tím mohli žít? To mi přišlo hodně neuvěřitelné. A ten hrozný život v léčebně, otřesné a tím více, že se to skutečně mohlo stát. Nic podobného už číst nechci ani knihu nedoporučuji .
(SPOILER) Cukrárna v Paříži má stejné téma, po 10 letech stejný chlap? Stejná zápletka- 1 pusa a pořád podlomené nohy ? Autorka snad píše podle šablony a mění jen okolí. Tentokrát odkládam. Škoda, těšila jsem se na popis Japonska. Ale není mi 18 a na pohádky už nevěřím.
(SPOILER) Vypadá to jako tuctovy román ale když se zamyslíme nad jeho zápletkou tak rodinné drama s tragickým koncem, které rozhodně stojí za zamyšlení. Jak snadno může láska dojít k pomstě, která zaviní smrt.