zuzana2599

Vydařený debutový thriller okořeněný sympatií a empatií obou hlavních hrdinů - Joea i jeho přítelkyně Lily. Oblíbila jsem si také postavu autistu Jeremyho. Poslední třetina příběhu nabrala na obrátkách a líbila se mi ze všeho nejvíc. Také mě závěr knihy dojal a ráda si tedy přečtu další pokračování tohoto románu a setkám se tak znovu se svými oblíbenci.

Tak to byla po delší době opět jedna kniha přečtena v originále. Tentokrát jsem sáhla do zásob mé domácí knihovny a jsem moc spokojena. Od Kataríny Gillerové jsem přečetla více knih, no pravdou je, že Hra na milovanie je zcela jiná kniha. Autorka nás zavede do prostředí Apalačských hor a příběh party mladých lidí je plný tajemství, lásky, zrady a pomsty.
Bolo to skvelé čítanie, pani Gillerová ! Ďakujem za pekný zážitok :-)

Mně se to postupné rozplétání starého tajemství i odhalení toho nového docela líbilo. Celou dobu čtení jsem měla takový ten příjemný pocit napětí, který mě nutil vracet se ke knize.
Ke konci začal děj do sebe hezky zapadat a po dočtení jsem měla příjemný pocit, že vše dopadlo jak mělo. S radostí doporučuji všem milovníkům napětí :-)

Pro mě tato kniha byla trošku zklamáním, možná to byl z mé strany špatný výběr, sama přesně nevím... Nejsem žádný velký gurmán, sice ráda jím a mlsám, ale toho vaření a opisů příprav jídel tady bylo na mě moc. Všechno to točení kolem plotny, potlačilo vyprávění životních osudů umbrijských žen - kuchařek. Věřím, že jiný čtenář bude třeba knihou nadšený a těším se na další komentář na DT.
Holt, každému nechutná stejné jídlo a tak je to i s knížkou :-)

Silný a uhrančivý příběh o síle rodové pospolitosti, zradě a ženské touze, který si sice odehrává v době dávno minulé, no jeho poselství, lidské vlastnosti a touhy jsou blízké nám všem i dnes. Místy to bylo čtení syrové, ale krásně zpracované, uvěřitelné do sebemenšího detailu. Pro mě trošku jiná, nezvyklá kniha. S příběhem, který vychází ze Starého zákona, se čtenář nesetká tak často.

Návraty domů je nenáročný společenský román pro chvíle příjemné pohody. Celý příběh je prosycen klidnou a jemnou atmosférou, plyne poklidně jako řeka, až do svého uspokojivého konce. Po strhujícím thilleru je to pro mě kniha, která zklidnila mé emoce a myšlenky :-)

Atraktivní thiller, kde si autorka pohrává se čtenářovou myslí jako kočka s myší.
Nikdy není nic tak, jak si zrovna myslíte, nikomu nemůžete věřit a pochybnosti o všech se šíří jako lavina.
Nejsilnější emoci jsem zažila na závěr, ten mě překvapil, zmrazil a ohromil. Ještě dlouho po dočtení jsem jej v sobě zpracovávala a přemýšlela o něm.
Manželé odvedle - to je thiller , jak má být !

Čtení tohoto historického románu mě vcelku bavilo, nejsem nijak nadšená, ale ani zklamaná. Význam závorek v přímé řeči mě zaskočil, doposud jsem se s tímto nesetkala.
Jinak byl život na královském dvoře velmi zajímavý, spousta intrik, milenek, vražd a nutno podotknout, že celý příběh je lechtivý a pikantní.

Moc se mi líbila tato rodinná historie mapující život rodiny od roku 1914. Při čtení jsem si znovu připomněla těžké osudy našich babiček a prababiček, co všechno museli prožít, obětovat, na jejich nelehký a mnohdy krutý osud. Bylo to velmi hodnotné a přitom zajímavé a zábavné čtení a já se nemohla od knížky odtrhnout.
Děkuji paní autorce, ten příběh mě chytil za srdce!

Nádherná rodinná sága, hluboká jako moře, které omývá břehy ostrova Castellamare.
Zamilovala jsem si odvážnou i chaotickou rodinu Espositových, ostrov plný legend, ještěrek, květin a jejich nekonečnou víru a lásku, která je provází celými generacemi.
Toto je příběh, o který se musíte podělit s ostatními, musíte jej vyprávět, procítit, nechat uležet a třeba se zas jednou vrátit. Na Castellamare.

Je vůbec možné zmařit lidský život takovým krutým způsobem ?
Ani trocha štěstí, které prožívala na konci života Clara, nedokáže vymazat smutek a tíseň, kterou pociťuji při dočtení příběhu. Příběhu plného emocí, utrpení a beznaděje.
Jsem ale ráda, že jsem si knihu přečetla, protože i když jsem měla trošku jiné očekávání, líbíla se mi.

Opět výborné, ba co ještě lepší než Němý křik. Kim jsem si oblíbila, v tomto díle jsem se hodně dověděla o ní samotné, o jejím dětství a ten milý pejsek z útulku mi hodně přirostl k srdci a již teď se těším na další případ. Kniha nemá hluchá místa, je nadmíru napínavá a čtivá, přečteno za dva večery. Bravo, paní Angelo !

Zase jedna z těch knih, která předčila mé očekávání... Krásný, dojemný, procítěný příběh o útrapách lásky i války. Autorce se moc povedlo proměnit rozmazlenou a zhýčkanou Vivian v ženu, která ví co chce a co musí, která ví, co je láska. Kniha velmi jemná, ze které doslova dýchají staré časy, i když popisy boje v zákopech jsou velmi děsivé a reálné.

Knihy Barbary Erskinové mají čestné místo v mé knihovně a také své místečko v mé čtenářské duši. Mojí srdcovkou je Dům ozvěn.
Spáčův hrad se mi líbil, no mé očekávání bylo větší. Knihy této autorky jsou si hodně podobné a já místy cítila, že se při čtení vkrádá nuda a děj ztrácí na napětí. Miluji magičnost jejich knih, proplétání časů, historii, ale tady jsem měla pocit opakování známého...
Proto jsem se rozhodla, že posílám do Walesu jen čtyři hvězdičky :-)

Mistrovský román z pera známé autorky. Velmi rozsáhlý děj, krásné popisy krajiny, vodopády, poušť, postavy mi doslova ožívaly před očima a pak ta všudypřítomná zakázaná láska, která se vine celým příběhem jako hedvábná nit...Konec dobrý, všechno dobré - takový jsem měla pocit na konci knihy, která svůj příběh uzavřela přesně podle mého přání.
Země odpoledního slunce se mi moc líbila a tak nějak cítím, že mě vnitřně naplnila a obohatila a já na ni na oplátku jen tak nezapomenu :-)

Román německé autorky zavede čtenáře do středověké Kostnice, kde se hlavní hrdinka setká s Janem Husem, kacířem z Čech. Je to milý a zajímavý příběh, který je zasazen do doby koncilu. Trošku romantiky, lásky a dobrodružství na pozadí historických událostí.

Opět vysoce čtivá kniha, přečtena za dva dny. Přemýšlím nad hodnocením, mám ráda postavu Eriky a její slovenské kořeny, proto přidám a dám plný počet hvězdiček.
Ano, "knihu jsem slupla jako malinu", ani mi moc nevadilo, že je pachatel odhalen, autor opravdu píše poutavě a čtenáře dokáže připoutat ke knize. Je to přímočaré, nekomplikované, žádné velké zvraty a odhalení, a přesto se mi knihy Roberta Bryndzy líbí a zůstávám jeho fanynkou a čtenářkou :-)

Jsem nadšená tímto lahodným a barvitým historickým románem !
Tento skvělý debut kanadské autorky nás zavede do středověkého Toskánska 14. století.
Je to čtivý příběh o kurážné Sofii, která se zmítá mezi láskou k malování, utajovanou minulostí a láskou k bohatému patronovi...
Toskánské věže je nádherný román, který si získal moje srdce.

Modrý motýl je skvělý, strhující thiller švédské autorky, který je vyprávěn třemi vypravěči. Jedná se o silný příběh, kde je čtenář neustále udržován v napětí, výborná psychologie všech postav, chytrá zápletka. Jsem s výběrem knihy moc spokojená a všem milovníkům krimi vřele doporučuji!! Ješte teď mám knihy plnou hlavu!

Také mě tato kniha okouzlila, Velmi ráda mám podobné příběhy, kdy se můžu vracet do minulosti a život obyvatelů panství Hengist Hall byl úžasně čtivý, tajemný, a já jen obracela stránky a netrpělivě čekala, jak rodinná historie dopadne. Opravdu poutavé a líbivé čtení, které potěší každou ženskou duši :-)