ZuzanaK. komentáře u knih
Tohle byste si měli přečíst/slyšet, protože mám pocit, že se stále najde mnoho lidí s předsudky (čímž, možná v zachování rovnováhy, se vyskytuje i spousta lidí nikoli bez předsudků, ale rádoby superkorektních).
Je to s kegjistá čtivé, je to k uzoufání uvěřitelné pro svou bezradnost, ale nadějné pro sílu a víru.
Slyšeno na ČRo.
Jak už bylo napsáno níže - kniha je skvělá, autor se jeví ještě lepší, což je jedna z věcí, která mi na knize vadila. Sic o sobě psal, že je nepříjemný, ale bezchybný. Fakt žádné chyby? Přesto je skvělé, že se o tématu píše a jsou lidé, které tu práci berou vážně.
Je to dobré, je to strhující, je to skvěle načtené/čtivé, je to povinná četba a to přesto, že se jasně fandí Mašínům, jenže proč by ne?! Doba byla jaká byla - zlá!
Slyšeno i čteno.
A vlastně proč ne právě takhle ... Dobré pro zamyšlení o době, která nebyla hezká, ač se tak někteří stále tváří a s nostalgií vzpomínají. Nevzomínejte, přemýšlejte.
Sourhnně nejen o členech. Jen si to všechno uložit do hlavy a používat :) Velmi dobré.
Čtivě sepsasné, nabité informacemi, přesto přehledné. Spousta doprovodného obrazového materiálu. Doporučuji.
Velmi dobré. Seriozně přátelsky dobré. Žádná špína ani přehnaný obdiv, ale fakta více či méně líbivá, i atmosféru a situace dovysvětlující komentáře. Celistvé, nepřikrášlující, nedehonestující, bohaté na fakta.
Bolestné, silné, skličující ... tolik lidských příběhů, osudů ... a vlastně žádnou z žen bych osobně nechtěla potkat. Ale nakonec nás to snad učí, že se musíme přizpůsobit každé situaci a že všude potřebujeme přítele a musíme si ho snad udělat i z někoho, koho bychom se za přítele nikdy normálně nevybrali, protože zpřízněnou duši každý někdy potřebuje.
A ještě jedna věc by mne zajímala - totiž jak by kniha vypadala, kdyby byla napsána dnes, korektním jazykem. Vlastně ne, taková kniha už by mne vůbec nezajímala.
Slyšeno na ČRo načtenou Janou Štěpánkovou.
Nebylo to špatné, člověk to čte a má chuť něco vyklidit ... jen ten čas na to ... No, možná tam o tom byla kapitola, ale asi mě tak nezasáhla :)
Každopádně nejlepší je stejně nic nového nepořizovat. Jedna věc domů - dvě věci ven je myslím takový pěkný pětiletý plán :)
Tuhle knihu už jsem kdysi četla, teď jsem po ni sáhla znovu s tím, že ji pošlu dál a zase se začetla (sic rychločtením). Ale vlastně mi to znovu přišlo jako fajn kniha o jídle, možná jedna z nejlepších, co jsem na toto téma četla.
Stručně: výborné. I lidech, jejich osudech a síle, kterou v sobě kdo a chce najít, i tom, jaké příběhy v sobě skrýváme.
Slyšeno na ČRo.
Tahle kniha je skvělá! Vtipná, trochu obhroublá, přesto plná básní a především úžasných kreseb. Ač není na čtení úplně jednoduchá, eM ji přelouskal během pár dnů. Stále se u ní hlasitě smál, ačkoli ji už předtím alespoň 2x slyšel.
Pořád přemýšlím, jak knihu hodnotit. Bylo to silné, bylo to zvláštní, poutavé, odpudivé, vtipné, smutné, lidské, uvěřitelně neuvěřitelné. Bylo to dobré. Určitě i díky D. Barešové, jak už bylo níže mnohokrát zmíněno, protože si nejsem jistá, zda bych byla schopna se do knihy v papírové formě začíst.
Konečně dočteno. Byl to boj už od začátku. Chvíli jsem si říkala, zda je to mou bídnou angličtinou, nebo nesoustředěností nebo vším dohromady. Snad i tím, že jsem zrovna pracovně pod tlakem a proto na mne více dopadala všechna ta tíže a stálé nestíhání ... Postavy tak divné, že z jiného světa, jindy tak reálné, jako soused z vedlejšího domu. Vlastně to nebylo špatné, kniha má svou hodnotu, ale určitě to není kus, ke kterému bych se chtěla vracet.
Skvělá kniha pro děti plná anglického humoru a bláznivých situací. Bavila nás všechny, malé i velké, mladé i starší. Oceňuji překlad E. Ruxové.
Svižné, lehké, trochu pod povrch, nijak extrémně do hloubky, přesto místy hluboké. Cítím v knize obdiv, ale přesto je psáno více méně bez patosu a nostalgie.
Posloucháno jako audiokniho ve skvělém provedení Jiřího Ornesta.
Poetické vyprávění i o ošklivých věcech a časech, lidsky o lidech.
Slyšeno se synem (9) při cestě autem. S občasným dovysvětlením to bylo pro eM stravitelné zpodobnění Alzheimerovi choroby. Vlastně fajn. Krátké, nenáročné.
7/10
Hluboké, temné, mrazivé. Příběhy lidí, které nechcete zažít a máte husí kůži z toho, že se to vůbec někomu stalo. Skutečnost je často nápaditější, než lidská představivost.