zuzca.h zuzca.h komentáře u knih

Pavouk Pavouk Lars Kepler

(SPOILER) Občas me trochu zaráželo jak to vrahovi všechno klaplo, jak mohl předvídat chování všech zúčastněných. Ale jinak opět napínavá detektivka.

10.11.2024 4 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Posloucháno jako audiokniha, krásně namluvené. Určitě lepší než 1 víc akce víc zvratů. Je zajímavé jak se vlastně Katniss stane symbolem revoluce/vzdoru i když by vlastně sama nic nebyla schopná náplanovat, protože je stratég jak noha:D.

08.10.2024 4 z 5

Obřad Obřad Carmen Mola

(SPOILER) Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, a občas jsem se ztrácela, ale pak jsem si zvykla na styl psaní autorů a bylo to dobré. Zajimavý motiv, celou dobu jsem přemýšlela proč jsou tam na začátku kapitol ty flashbacky do minulosti, nejdříve jsem si myslela, že tam je spojitost se synem Eleny, ale pak to postupně všechno začalo dávat smysl a musím říc, že jako konzument severských detektivek jsem na ledacos zvyklá, ale vražda pomocí masožravých červů implantovaných do mozku... no lehce mě mrazilo. A ten konec uuu . Už se těším na další díl.

07.10.2024 4 z 5

Biohazard Biohazard Ken Alibek

Velmi zajímavá kniha při jejímž čtení Vám běhá mráz po zádech, protože pochybuju, že by se kromě modernizace postupů a metodik použiváných k získávání a vyhodnocení dat něco změnilo. Jediné co mě moc nebavilo byly politické pasáže, ale chápu, že pro celkový obrázek byly nutné.

04.10.2024 4 z 5

Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

(SPOILER) Ke knížce jsem se dostala přes podcast Příběh který se opravdu stal. A jak mám ráda podcast a styl jakým je zpracovaný tak tady mi teda vůbec nesedl styl psaní , přitom velmi zajímavý námět a zajímavá sonda do blízké budoucnosti. Nicméně do čtení jsme se musela nutit, knížku jsme odkládala a kdybych nebyla zvědavá jak to dopadnetedy jestli zabere léčba a Báře se začne vracet paměť a jak pak bude reagovat na to co jí vyvedla dcera, tak bych knížku s klidným svědomím vrátila do knihovny nedočtenou.

27.09.2024 3 z 5

Vzpomínky a vrazi Vzpomínky a vrazi Morgan Rhodes (p)

(SPOILER) Zajímavě postavený svět, halvní hrdinka na začátku rozmazlený spratek, ale v průběhu knihy je vidět její vývoj. Řada věcí je lehce předvídatelná. Jako kdo je Jerichuv bratr, to snad musel poznat úplůně každe, tože bude mít Joss přirozeně magickou moc bylo jasné hned v začátku knihy když zmiňovala, že její matka měla stejnou krabičku jako ta co byla vystovována jako magický artefakt. Knížka se rychle čte je tam i přiměřená porce napětí a jsem zvědavá jak budou osudy hrdinů pokračovat dál. A co všechno má královna, která s ena začátku jeví jako 100% kladná hrdinka ještě všechno za lubem.

23.09.2024 4 z 5

Srdce v plamenech Srdce v plamenech Casey Jones

Typická červená knihovna ozvláštněná tím, že hlavní hrdina je hasič. Hasičské prostředí je podle mě popsané celkem reálně. Knížka se lehce čte a je to přesně ten typ oddechovky po které šahám když mám čtecí krizi, nic náročného a víte že to dopadne dobře. Jen tady jsme si teda moc nevytvořila vztah s postavami jsou takové nijaké.

18.09.2024 3 z 5

Falešné dějiny - 101 věcí, které se nikdy nestaly Falešné dějiny - 101 věcí, které se nikdy nestaly Jo Hedwig Teeuwisse

Některé falešné zprávy pro mě byly novinkou jiné jsem znala. Zajímavá je neformálnost s jakou autorka zprávy vyrací. Hlavním poselstvím knihy ale je, že falešné zprávy jsou stejně staré jako lidstvo samo a že nemáme všemu věřit na první doboru, ale informace si ověřovat.

13.09.2024 4 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Ze začátku jsem se zase nemohla začíst, ale od poloviny to nasralo obrátky a konec byl super. JUDr tak dlouho kombinovala až ji přepletichařili všichni ostatní.

07.09.2024 4 z 5

Kočičí host Kočičí host Takaši Hiraide

Nádherná kniha, která pohladí na duši. I když "děj" plyne pomalu kniha se krásně čte, možná je to tím jak krásně si autor si hraje se slovy a nenásilně popisuje věci tak všední jako je zahrada nebo ulička.

05.08.2024 5 z 5

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

(SPOILER) Kniha, která ve Vás i přes drobné nesrovnalosti, jakto že Rigel nikdy nebyl potrestaný za svoje rvačky, bude dlouho rezonovat. Kniha plná těžkých témat, ale přitom svým způsobem pohádková. Po přečtení podle mě chce každý najít toho svého Slzotvůrce-

26.07.2024 5 z 5

Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

Pro mě klasické letní oddechové čtení na jeden maximálně 2 večery. U kterého prostě vypnete mozek protože všechno dopadne dobře. I když přečíst za sebou 2 Bloomovky moc nedoporučuju. Člověka z toho pak můžou začít bolet zuby... Každopádně tady v té knize dostal prostor Wiliam a Babička takže za mě rozhodně plusové body. Podle mě by stálo napsat knihu jen o babičcce jen tam by hrozilo, že se člověk ubrečí smíchy. Nicméně hned po Jejím tajemství jsem četla Její keřík což je v podstatě přímo navazujícíc knižka protože hlavními mužskými hrdiny jsou bratři Barnidgové. Obě knižky standardně jak přes kopírák. Urostlý svalnatý vysoký nabušený multimiliardář, který se zařekne že už neche randit a pak ho do nosu cvrnkne drobounká, krásňouká dívčina chudá jak kostelní myš. A hošíci hned slyší svatební zvony a zachraňují svou vyvolenou před finančníma problémama ulísnejma hajzlama a kdo ví před čím vším. Jo jo ať žijí moderní verze Popelky. Každopádně kurňa jednou by hlavní hrdinka taky mohla bejt vysoká....

23.07.2024 3 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

(SPOILER) Pro mě asi nejlepší kniha z těch které jsem z této serie četla. Můj názor je možná ovlivněn i tím, že miluju Skotsko a Cizinku, která byla několikrát v knize zmíněná. Příběh je hezký krásně se čtě, je to takvé oddechové čtení. Postavy jsou dobře vykreslení a ke všem postavám jsem si našla svojí cestu i k excentrické a prdlé Xanthe, která by se měla dávkovat po kapkách :D
Jsme ráda, že Caplin nepíše detektivky, protože to kde jsou safíry bylo jasné hned při první zmíňce předmětu kde byly ukryty.

14.07.2024 4 z 5

Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Knižka se hezky četla, libí se mi 2 dějové linky, které spolu souvísí ale zároveň ne. Jen jsem čekala asi trochu víc jak je člověk rozmazlenej ze severských kriminálek, tak todle bylo pro mě takové oddechové čtení asi bych to nazvala takovou červenou knihovnou šmrnclou detektivkou.

06.07.2024 3 z 5

Nezlomný Nezlomný Laura Hillenbrand

Velmi silný příběh. Ze začátku jsme si říkala jakej je Louise "spratek" ale pak mi jen spadla čelist a nevěřícně jsem četla dál a dál a dál. Titul knihy sedí, protože Louis byl opravdu Nezlomný. Na knize si mi líbí i to že mapuje život i Louisově návratu z války. Popisuje jeho boj s PTS a klobouk dolu jak se se vším nakonec vyrovnal.

13.06.2024 5 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Krátké povíky navazující/doplňující na serii Krutý princ s nádherným ailistrucema.
Knížku jsme přečetla za jeden večer, čekala jsem trošku větší náhled do Cardanovi hlavy a vysvětlení některých věcí...
Každopádně tudle knížku si může přečíst i ten kdo serii s Cardanem nečetl.

27.05.2024 5 z 5

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

(SPOILER) V knihovně jsem po knížce sáhla kvůli obálce a názvu. Nakonec jsem dostala čtivou a peprnou verzi tiskrát použitého motivu o Popelce, anebo jak chudá ale šikovná holka ke štěstí přišla. Postavy jsou vykreslené hezky takže jim ty palce držíté i přes to, že prostě víte, že to dopadne tak jak to dopadne. Co opravdu oceňuju jsou 2 epilogy a to jak z pohledu Zahry tak Rowana, které knihu krásně ukončí. Další dva díly si určitě taky přečtu, protože jsem zvědavá jestli to straší bratr dá dokupy se svou asistentkou/sekretářkou na což bych vsadila svoje boty.

08.04.2024 4 z 5

Odvrácená strana mysli Odvrácená strana mysli Kerry Daynes

Podle anotace jsme čekala něco úplně jiného, ale ani tak mě kniha nezklamala. Zajímavé vyprávění od Britské psycholožky. Od jejich úplných začátků ja postupně získavala zkušenosti. Autorka popisuje i svá vlastní traumata což knize za mě přidává. Kniha leccos napoví i o Britském "soudním"systému pro psychicky nemocné i o tom, že nafingovat psychické onemocnění není až zas tak těžké. Co mi chybělo byl pohled ze strany oběti, ale to je bolístka většiny knih tohoto druhu. Autoři potažmo psychiatři se vždy na "svět" koukají podleem pachatele a snaží se ho nějakým způsobem ospravedlnit/pochopit snad aby mohly příště motiv u někoho jiného odhalit dřív a zabránít tak "neštěstí".... Za tento směr a za absolutně zavádějícíc anotaci jen 4 hvězdy.

31.03.2024 4 z 5

Chlapec z osvětimských stájí Chlapec z osvětimských stájí Henry Oster

Pro mě jedno z těch lepších zpracování této tématiky. Líbí se mi jakým způsobem Henry své osudy popisuje. Kniha stojí určitě za přečtení, protože na historii se nesmí zapomínat. Je potřeba se z ní poučit.

30.03.2024 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Kniha se četla dobře, krásné popisy Švýcarské zasněžené krajiny, vyprávění o čokoládě o sýrech to bylo pro mě na knize nejlepší. Romantický příběh už byl slabší a hodně pohádkový i na Caplinovou. Hlavní hrdinové mi k srdci vůbec nepřirostli a kdyby v knize nebyla jejich romantická linka tak by mi to vůbec nevadilo.

18.03.2024 3 z 5