Zuzvil komentáře u knih
Přepis rozhovorů doplněný o prolog a epilog obou autorů této knihy, wow, síla. Síla v tom, že v psaném textu vnímáte (alespoň teda já) ještě víc než z dokumentů, videí, filmů, které s nejznámější feťačkou Katkou existují. Ať je to jakkoliv tak je to strašně bojovná žena, i když to může vypadat, že bojuje s tzv. větrnými mlýny. Za mě jsem ráda, že pořád seznamuje lidi se svým osudem, protože jedině tak může člověk pochopit kam by se dostat opravdu nechtěl a ona to moc dobře ví a proto to dělá (mimo to, že si tak přivydělá na drogu...). Určitě knížku doporučuji.
Výborně zpracovaný komiks, který stručně (a výstižně) pojednává o posledních 150 letech boje žen za svobodu a rovnost, součástí je také část věnovaná LGBT komunitě a historického vývoji. Grafické zpracování je za mě povedené, líbí se mi barevné přechody, které jakoby rozdělují jednotlivá období (kapitoly), samotný nápad komiksové formy se mi také moc líbí a dozvěděla jsem se zase spoustu nového, takže můžu určitě doporučit.
Chtěla jsem se dozvědět něco víc o legendárním atletovi Emilu Zátopkovi, ale nechtěla jsem vyhledávat úplně životopis, tak jsem zvolila tento komiks a dobře jsem udělala, toto zpracování je originální, graficky povedené a řekla bych, že i velmi trefné snad ve všech pasážích. Barevnost knížky samotné mi přijde také jako skvělá volba, která se hodí do doby působení pana Zátopka. Knížka se čte dobře, poutavě, za mě snad jen škoda, že tam ještě nesledujeme život pana Zátopka dál, ale "opouštíme" jej na Olympijských hrách v Helsinkách. Jinak za mě můžu určitě k přečtení doporučit.
Úžasná věc, která mě neskutečně vtáhla a nepustila. Děj se odehrává v malé kavárně, kde můžete cestovat do minulosti, ale za docela přísných pravidel a podmínek...Evidentně mi v tomto případě vyhovoval poklidný asijský styl a vůbec mi nevadilo, že stále dokola autor opakuje v knize některé pasáže, přišlo mi, že to tak prostě být má a musí. Mám ráda propletenost děje, lidské osudy a příběhy, takže za mě není knížce co vytknout a rozhodně ji doporučuji.
Celý život si myslím, že jsem jsem jasná extrovertka, ale po přečtení tohoto komiksu jsem jasná introvertka :-) Ilustrace moc příjemné, černobílá forma mi v tomto případě absolutně vyhovovala, stejně jako v knížce Ze života knihomolky jsem se v mnohých situacích našla a viděla. Komiks mi přijde jako ideální forma pro dotvoření si obrazu daných situací, parádní volba. Autorka mě mile překvapila a může doporučit.
Jedu si teď na vlně komiksů a do ruky se mi dostal první díl Srdcerváčů, první bylo malé rozčarování, nevěděla jsem, že je komiks černobílý, ale po chvilce mi to ani nepřišlo. Knížka jde hodně po povrchu coming-outu a gayů, ale i tak ten krátký čas strávený s komiksem byl úžasný, úplně jsem se jakoby vyklidnila, pousmála, užila si tu jejich milost, příjemné ilustrace a ničím náročný příběh. Už teď se těším na druhý díl a za mě můžu určitě doporučit.
Za mě famózně zpracovaný kuřimský případ, dokonalá grafická podoba, velmi autentické a výborné ilustrace, no a zpracování samotného příběhu úžasné. Z velké části fikce, ale přitom tam krásně vše pochopíte a dotvoříte si sami vlastní příběh (protože je zde krásně ukázáno, jak vás může cokoliv fanatického semlít, i člověk sám sebe). Za mě opravdu top komiks jsou jsem za poslední dobu četla a rozhodně doporučuji k přečtení, konspirační konec je už jen třešinka na dortu.
Druhý díl překrásně a troufám si říct bezkonkurenčně nejhezčí dětské knihy. Text je za mě také rozhodně lepší než u prvního dílu. Lahoda pro oko i duši. Doporučujeme.
Tuto knížku jsme měli půjčenou snad 20x, rozmanité témata, strašně pestrá a docela tlustá knížka plná hledání a hledání. Přesahem může být pozvání různých zvířat, oblastí, zemí, atd.
Knížka je druhým dílem z celkových (zatím) pěti. Nemusíte číst nutně za sebou. U nás příliš neoslovila, možná primárně víc bude vyhovovat klukům. Textu příjemně, obrázků hodně, nápad super, ale je to opravdu ztřeštěná knížka.
Pořádná hledačka ve formě hledání několika barevných jednorožců, tuším konkrétně 7 jednorožců různých barev. Za nás jsou určitě i lepší "hledačky", ale obtížností je to docela fajn, není to tak rychlé u všech obrázků a dítko (či dospělák) musí pořádně hledat.
Docela novinka z oblasti velkoformátových leporel přímo určena k hledání různých ztracených předmětů, je to opravdu od hledání pro úplně nejmenší až pro starší či dospěláky. Jsou tam 4 kategorie obtížnosti hledání daných předmětů. Ještě je také dívčí verze. Za nás povedené, dcera se baví, my také, ilustrace jsou příjemné a dost vtipné. Příjemným bonusem je i řešení v zadní části knížky.
Asi nikdy se mi ještě u knihy nestalo, abych měla pocit, že je to odpad a zároveň geniální, každou chvíli se u mě moje subjektivní hodnocení měnilo a bylo jako vlny na moři, chvíli mi knížka přišla jako totální propadák a nehorázné absurdno, chvíli mi to absurdno přišlo úžasné, dobře zpracované a zajímavé. Hodnotím tedy celkově průměrně, ale musím teda říct, že knížka vás donutí přemýšlet (nebo alespoň zapřemýšlet), některé povídky byly skvělé - Sardinky, Noční běžec, Nemusíš se bát, Symptom krabičky od sirek a Zrcadlo, kýbl a stará stehenní kost (přesně polovina povídek), ta druhá polovina mě naopak neoslovila téměř vůbec. Je to bizár, to každopádně, ale za přečtení to stojí.
4,5* Knih od českých autorek jsem četla opravdu hodně a jsem velkým fanouškem většiny z knih, k českému současnému autorovi jsem přišla až teď s touto knihou a jsem moc ráda, že tomu tak je. První díl venkovské trilogie se mi velmi líbil, nevšední (a pro mě docela neznámé) téma mě vtáhlo, prostředí Jižních Čech také příliš neznám, ale úplně jsem všechny ty chalupy, pole, atd. viděla a snad i cítila. Otázky kolektivizace vesnic v padesátých letech minulého století pro mě byly opravdu velkou neznámou a autor mě svou lehkostí, ale propracovaností, do děje vtáhl a jeho vystavěnost celého děje mě dostala, takže můžu rozhodně doporučit.
Každý knihomol či knihomolka si v této knize najde to své a jemu podobné (či úplně stejné). Ilustrace jsou velmi příjemné a výstižné. Společně se stručným textem je tento komiks velmi povedený a taková mírně povinná četba (čti zábava) pro nadšené čtenáře všeho druhu, ale i pro jejich kamarády, partnery a protějšky, protože po přečtení nás třeba více pochopí ;-) Milá jednohubka, kterou můžu doporučit.
Autorka prostě umí, mám ji docela načtenou a mě se především na jejich knihách líbí taková ta „obyčejnost“, nepotřebuje žádné velké akce, kudrlinky, atd., prostě popisuje co zná, co známe všichni a zažíváme denně buď my nebo naše okolí, život bez příkras, tak jak je. Tato kniha je navíc z lékařského prostředí, což já můžu. Lékařská terminologie čtenáře absolutně vtáhne. To celé "reálno" se povedlo autorce skvěle vystihnout a já můžu jen doporučit.
Knížka je typickou dystopií a to já můžu. Hned ze začátku mi silně připomínala Hunger games (často také čtenáři zmiňují Příběh služebnice, ale já jej tam tak úplně neviděla). Knížka je primárně určena mladším čtenářům, ale i za mě, kapánek starší osobu, můžu s klidem říct, že mě zaujala, vtáhla a bavila. Líbila se mi propracovanost hlavních postav, byla svým způsobem napínavá a nutila mě číst dál, zároveň ale měla pasáže, které byly zbytečně táhlé, mohly být stručnější a tím pádem údernější. Romantická linka mi paradoxně vůbec nevadila, přišla mi naopak vhodná a za mě i očekávaná. Knihu můžu s klidným svědomím doporučit.
Po této knížce bych nesáhla kdyby nebylo knižní výzvy. Knížka je rozdělena do ročních období a autorka (Češka) popisuje svoje slasti i strasti života na ostrově Korfu. Forma je velmi příjemná, kapitoly krátké, často úsměvné (možná i občas vtipné), ale ihned po přečtení velmi rychle vše zapomenuto. Je to přesně ten druh pohodové, oddechové a nenáročné literatury, která je občas taky potřeba. No a koho zajímá mentalita a způsob života Řeků, tak si myslím, že můžu doporučit.
Knížku jsem poslouchala jako audioknihu. Moc se mi líbilo, že na konci knížky je vše vysvětleno a popsáno, nezůstanou žádné otazníky, tedy alespoň mě se závěr v tomto duchu líbil. Zároveň kladně hodnotím jak si autorka uměla pohrávat se čtenářem a neustále ho nutila mít pocit, že už ví "kdo je ten špatný", že je to přece jasné. Celá knížka se mi asi líbila víc než rozuzlení, protože je zde špetka nadpřirozena a tomu já vůbec neholduji, ale kvituji jak to autorka měla vymyšlené a promyšlené. K přečtení (poslechu) můžu doporučit.
Zase jednou kniha, ke které bych se bez čtenářské výzvy nedostala. Příjemná pohodová detektivka, troufám si říct takového staršího ražení, stylu psaní i formy. Ze začátku jsem si myslela, že to nebude nic pro mě, že mě kniha nezaujme vůbec, vlastně ani sama nevím proč ve mě vyvolávala pocit "nic moc", možná, že jsem měla pocit, že téměř od začátku vím co a jak, no a nakonec to tak samozřejmě nebylo. Musím říct, že kniha má výborné vyústění, obsahuje méně hlavních postav, takže orientace je velmi rychlá a přehledná, zároveň je kniha útlá, ale detektivní zápletka je povedená.