Houby v kuchyni podobné
Miloš Josef Pulec , Miroslav Smotlacha
Houby mají významnou biologickou hodnotu, jsou výživné, dietní, štědře obohacují jídelníček a uplatňují se i jako koření. Jak je upravovat, radí tato příručka. Navazuje na starší knížku Fr. Smotlachy Houby v kuchyni. Opírá se však i o novější prameny a pamatuje i na technické a zdravotní požadavky soudobé kuchyně.... celý text
Podobné knihy (9)
Houbařská kuchařka: Úprava hub v době jejich sběru více

Toto půvabně znalecky ilustrované kalendářové čtení pro všechny členy rodiny má pomoci, aby se každý začínající sběratel hub stal poučeným houbařem. více

Stát se houbařem je snadné. Stane se jím každý, kdo vkročí do lesa a v trávě spatří první kousek. Sbírání je vášeň, práce i umění. Poctivý houbař nachodí kilometry, než objeví svá místa, která se mu odmění plným košíkem... více

Kniha obsahuje 75receptů na přípravu hub, většina receptů je o přípravě žampionů na mnoho způsobů. Recepty z lesních hub jsou zde sporadicky , pouze z lišek, smržů. více
Obsah: Čo treba vedieť o hubách, Čo sú huby, Ktoré huby zbierať, Jarné, letné, jesenné a zimné huby, Prvá pomoc pri otravách hubami, Pravidlá zberu, spracovania a uchovávania húb, Výživová hodnota húb, Zužitkovanie húb v... více

Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více

1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více

Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je dopln... více

Prý až tři čtvrtiny českého národa holdují houbám - sbírají je a konzumují. A prý jsme nejhoubařštějším národem na světě. Je tedy přirozené, že v našem prostředí vzniklo téměř nedozírné množství receptů na přípravu jídel... více