Jíst slušně. Přemýšlejme o tom, co jíme podobné
Karen Duve
Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? Můžeme mít z vlastního omezení prospěch? Autorka nešetří ani sama sebe, rozhodla se totiž všechny dostupné alternativy ve výživě nejen prostudovat, ale i vyzkoušet na vlastní kůži. Stala se pokusným králíkem a celý pokus zdokumentovala. Otestovala biopotraviny, následně se začala řídit filozofií vegetariánů, veganů a frutariánů. A jaký je výsledek? Budete sami překvapeni!... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2013 , DokořánOriginální název:
Anständig essen. Ein Selbstversuch, 2010
více info...
Podobné knihy (3)
Jíst zvířata Jonathan Safran FoerAutor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím b... více
Hřbitov na talíři Jan Šťastný
Unikátní příručka uceleně popisuje používání živočišných surovin v potravinářství, v kosmetice i v oděvním průmyslu a dalších oblastech. Věděli jste, že do jídla se dává rozemletý hmyz jako barvivo, žaludky telat se použ... více
Dilema všežravce Michael Pollan
Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více
Štítky knihy
vegetariánství bioprodukty, bioprodukce práva zvířat, zvířecí práva veganství ALF - Animal Liberation Front pránická výživa frutariánství velkochovy breathariánství