Kyslík je symbolem života. Má ovšem i druhou, mnohem temnější tvář. Vedle oživujícího elixíru se totiž stává i jedem, s nímž musí každý živý organismus bojovat nejrůznějšími prostředky, od antioxidantů až po důmyslné fyz... více
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu 2008, Karel Machala
Prokazatelně podporuje zdraví a zlepšuje metabolické funkce. Napomáhá trávení a snižuje negativní dopad jednoduchých cukrů. Obsahuje některé protirakovinově působící látky. Živá strava, která je k dispozici i v zimním ... více
Zdraví a potravní doplňky 2005, Petr Fořt
Potravní doplňky jsou nebo přinejmenším brzy budou neodmyslitelnou součástí moderního života, konkrétně racionální výživy. Většina z nás často však ani netuší, jaké možnosti se skrývají v jejich použití. Máte zvýšenou hl... více
Léčivá síla vitaminů, minerálů a dalších látek 2005, Jarmila Mandžuková
Vitaminy a minerály jsou nezbytné pro lidský život a výzkum těchto látek doznal obrovského pokroku. Denně se objevují nové překvapivé poznatky o vazbách mezi přirozenými potravinami, potravinovými doplňky a lidským zdrav... více
Vitamíny z domova i zdaleka 1982, Dagmar Lánská
Bylinky, naťové koření a jejich použití v kuchyni, vitamíny, výživa, světové kuchyně, zelenina a ovoce. více
Rizikový faktor nedostatek vitamínů 2015, Andreas Jopp
Tato kniha odpovídá na všechny otázky kolem vitamínů. Zjistíte, jakých vitamínů je největší nedostatek, kolik vitamínů potřebujeme pro optimální ochranu buněk, jak škodlivé látky zvyšují potřebu vitamínů, které vitamíny ... více
Základní kniha léčivých energií 1998, Waltraud-Maria Hulke
Kniha nabízí praktické využití léčivých energií, barev, drahokamů, čaker a rostlin. Obsahuje řadu receptů a rad sloužícími léčbě, výživě a péči o krásu. více
Jak pomoci tělu, aby se vyléčilo samo 2016, Karel Erben
Kniha se snaží zjednodušit a zrychlit přístup k nedjdůležitějším informacím, které se o homocysteinu (aminokyselina) a civilizačních chorobách podařilo shrnout a zobecnit. Základem lidského zdraví je bezporuchový průběh ... více
Raw energie v každém doušku 2017, Stephanie Tourles
Tato kniha nabízí recepty na 126 zdravých raw veganských nápojů, které si můžete připravit v průběhu celého dne. Ráno začnete povzbuzujícím zeleným koktejlem, odpoledne doplníte energii nápojem bohatým na přírodní protei... více
Vitaminová kuchařka 2002, neznámý - neuveden
Kuchařka víceméně pro vegetariány - 360 receptů o využití ovoce, zeleniny a obilnin v sladké i slané formě. U každého receptu jsou uvedeny údaje o množství joulů, kalorií, cholesterolu, tuků, bílkovin a sacharidů. Kniha... více
Nová vitaminová bible 2010, Earl Mindell
Nejnovější informace o vitaminech, minerálních látkách, antioxidantech, léčivých rostlinách, o doplňcích stravy, léčebných účincích potravin i lécích používaných v homeopatii. více
Vitamíny a minerály v kocke 1998, Karen Sullivan
Obsahuje: - informácie o vitamínoch a mineráloch v strave, - opis jednotlivých vitamínov a minerálov, - svojpomoc pri bežných ťažkostiach. Vydanie prvé více
Projezte se k trvalému zdraví 2018, Florian Überall
Autoři knihy vyznávají myšlenku „jídla jako léku“, na rozdíl od konvenční medicíny zdůrazňují léčivou sílu promyšlené stravy. Na co potřebujeme kupříkladu blokátory žaludeční kyseliny, když můžeme těmto potížím čelit při... více
Plísňová onemocnění 2013, Elisabeth Lange
Vhodnou životosprávou posilujeme imunitní systém. Plísňové infekce nemají šanci, pokud je náš imunitní systém fit. Každá zdravá buňka potřebuje vitamíny, minerální látky a stopové prvky, obsažené ve správné a vhodně v... více
Léčivé síly z přírody 1992, Max Engemann
abecední pořádek 43 domácích léčivých bylin, jejichž účinné látky a léčebné využití, které jak blíže ukazuje, je úžasné a mnohostranné z knihy autor činí cenného rádce pro formování zdravějšího způsobu života. více
Enzýmy, vitamíny a minerálie v našej strave 1992, Stanislav Muntág
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Svět bez rakoviny - Příběh vitamínu B17 2011, Edward Griffin
G. Edward Griffin uvádí důkazy svědčící o tom, že rakovina je onemocnění způsobené nevyváženou stravou stejně jako kurděje či pelagra zhoršené nedostatkem nezbytné složky potravy v jídelníčku moderního člověka. Touto lát... více
Ovocie a zelenina 2008, Angela Maria Mauri
Dôkladné zoznámenie sa s potravinami rastlinného pôvodu, predovšetkým s ovocím a so zeleninou, nám umožní spoznať nové či netradičné chute alebo sa vrátiť k tým zabudnutým. Ich znovuobjavením nielen rozmaznáme svoje chuť... více
Vitaminy - Kdy - jak - proč - kolik 1993, Vratislav Schreiber
Autor této publikace MUDr. Vratislav Schreiber, profesor Karlovy univerzity, je nejen vynikajícím endokrinologem a kardiologem, ale i výborným popularizátorem závažných výsledků současného bádání v medicíně, o čemž svědč... více
Kouzelná lékárna: Vitaminy a minerály 2023, Renata Raduševa Herber
Vitaminy, minerální látky a stopové prvky jsou důležité pro správnou funkci lidského organismu. Tělo si je není schopné vytvářet vůbec, nebo jen v nedostatečné míře. Pokud mu tyto látky chybí, vysílá signály, že něco nen... více