Zmrazené potraviny
Miroslav Smotlacha
Publikácia informuje stručnou formou o výrobe zmrazených potravín a spôsoboch, ako s nimi zaobchádzať v predajniach, domácnostiach a v podnikoch spoločného stravovania a ako z nich pripravovať rôzne chutné jedlá. Kapitoly: Chlad ako konzervačný činiteľ, Výroba chladu, Vplyv chladu na potraviny, Zmrazovanie potravín, ich uskladňovanie a doprava, Zmrazené potraviny v predaji, domácnostiach a v spoločnom stravovaní, Príprava jedál zo zmrazených potravín. Prvé vydanie. Cena knihy v čase vydania: 16.- Kčs.... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
kuchařky potraviny česká kuchyně konzervace a sterilace potravin potravinářský průmysl zmrazování potravin
Autorovy další knížky
1985 | Poznáváme houby |
1989 | Atlas tržních a jedovatých hub |
1989 | Houbařská kuchařka |
2011 | Smotlachův atlas hub |
2002 | Kapesní atlas hub |
Úsměvný výlet do doby, kdy lidé doma neměli počítače a další vymoženosti a celá vesnice si chodila "zamrazit" králíky a nutrie k tetě Jiřce, které se podařilo vystát frontu na východoněmeckou mrazničku.