abssint komentáře u knih
K Hrabalovi jsem se vrátila po letech v rámci výzvy a jsem tomu ráda. V komentářích přede mnou se hodně zmiňují nekonečná souvětí - já jsem knížku poslouchala jako audio, a proto mi nejspíš tahle skutečnost unikla, nebo jsem ji prostě jen nevnímala.
Příběh úsměvný i smutný, hrdinu chvíli nenávidím, pak lituju, pak chápu, pak nechápu....:o)
Pěkné čtení, nutí k zamyšlení i k úsměvu.
Prostě King. Nezklamal. Tohle byl pro mě opravdu horor, díky svému orientačnímu ne-smyslu jsem schopná se ztratit i v Beskydech. Apalačská stezka bez Mapy.cz by byla moje smrt Čte se jedním dechem, závěr skvělý.
Čtivé, napínavé… ale těch zvratů a překroucených pravd a překvapivých momentů bylo až moc. Z těch by se daly poskládat další tři knihy. Ale bavila jsem se. Za 4* určitě stojí.
Už si ani nepamatuji, kdy naposledy mě knížka rozbrečela. Tahle ano. A když bych měla jedním slovem popsat, jaká byla: lidská
Zklamání :o(
Lákal mě příběh z Irska a byla jsem zvědavá i na novou českou autorku. Ale je mi líto, nesedl mi styl psaní, nesedl mi příběh a nesedly mi ani postavy. Přečteno, zapomenuto.
Paráda. Za mě další skvělý počin ve stylu Kulhánek - Kotleta. Poslouchala jsem audio a zezačátku mě velmi iritoval způsob čtení, ale postupně jsem mu přicházela na chuť a nakonec se mi fakt líbil. Jednoznačně za 5 a už se těším na na další díl.
Nalákaly mě recenze - potřebovala jsem něco lehkého, vtipného, zábavného, nenáročného. Splněno. Podle mě originální úhel pohledu. Kniha ale opravdu patří do kategorie "Pro děti a mládež", já už konec brala tak trochu hopem.
Jo, a obálka se mi líbí, původně jsem dala 3 hvězdy, teď měním a za obálku přidávám čtvrtou :o)
Po knize jsem sáhla kvůli výzvě. Bylo fajn se znovu procházet kolem jezera Bohinj a přilehlých vesničkách, kde jsem si to letos na jaře užívala na své sólo dovolené. Ale pravdou je, že se mi čtení poněkud táhlo - kniha neurazí, kniha nenadchne. Vraha jsem sice neuhodla :o), ale ději chyběl spád, pro mě to bylo velmi "vlažné"
Knihu jsem si zvolila v rámci výzvy. Neříkám, že jsem šlápla úplně vedle, ale mě tenhle styl romantického vyprávění příliš nebere. Pro mě trošku "plytké". Dávám jednu hvězdu za lehké přiblížení historických událostí v průběhu války v Austrálii a druhou Lukovi za to, jak nosil "opasek ověšeným nářadím kolem jeho boků a za jeho široká ramena a pevné bicepsy" :o))
Dosud jsem neměla ani ponětí o pojízdných knihovnách v Americe a už vůbec ne o modrých lidech. Tady jsem si chvíli myslela, že mě autorka "lakuje" :o) a hned jsem googlila. A fakt je to fakt. Díky za rozšíření obzorů.
Paráda. Střídání kapitol a dějových linek mě nejprve opravdu rozčilovalo....především proto, že každá kapitola končila - samozřejmě - napínavě. A zrovna tohle mě pohánělo kupředu přečíst další a zase další a zase další. A když už jsem si myslela, že všechno vím a znám, šup, konec byl velké překvapení. No a k tomu pravda o všech reality show a enviromentální uvědomění si...:o) Prostě. Paráda. 4 hvězdy jen proto, že 5 dávám těm opravdu nej nej
Jednoduché, příjemné čtení na víkend. Děj sice předvídatelný, ale to vůbec nepřekáželo. Příběh hladce plyne, přečtete i na jeden zátah. Mě se to líbilo.
Mě se líbil začátek - ten byl slibný. A líbil se mi i konec, tam děj opět dostal spád. Ale zbytek knihy, kdy se přesouvají kameny tam a zpět, mě dokonce donutily některé odstavce nedočítat do konce. Ty kameny mě prostě ubily.
Nechápu, že jsem ji dokázala dočíst do konce. (ta jedna hvězda je pro mě, že jsem to dala). Iritovalo mě tam skoro všechno - styl psaní, vlastně celý příběh a především jednání a charakter hlavní hrdinky. Nikdy víc.
Taková krátká lehoučká víkendová jednohubka. Oceňuji překvapivý konec, nad kterým se chvíli zastavíte a popřemýšlíte...
Já Kinga prostě miluju. Je to pan Spisovatel a Billy Summers se opět velmi povedl. Kniha mě bavila úplně celá, jakoby se přeléval jeden příběh do druhého a od žádného se prostě nemůžete odtrhnout... a pak geniální konec. Za mě 5* jen to hvízdne...:o)
Zatraceně dobrý. Hned na první stránce vás autor chytne, vtáhne do děje a nepustí až do posledního slova. Možná i tím, že je příběh docela krátký - dá se přečíst na jeden zátah - je nabušený akcí, atmosféra děsivá a velmi rychle se vžijete do představy, že jste jedním z těch kluků, co bojují o život... Paráda.
Byla to nouzovka - rychle sehnat nějakou knížku na poslouchání do auta. A nečekaně to byla pecka. Krásný příběh, od kterého jsem se nemohla odtrhnout, milé, klidné vyprávění, oblíbila jsem si každou jedinou postavu, která se objevila a během celého čtení se cítíte....prostě....spokojeně.
Pro čtenářskou výzvu jsem hledala knihu vydanou v letošním roce a našla 3. díl série Vítězové. No ale přece nezačnu od konce - takže nejprve Medvědín. Trošku mě odrazovala hokejová tématika. Jo, hokej je fajn, ale číst o něm 3 knihy?? Páni, jak jsem se spletla. Bylo to skvělé od začátku do konce. Jedna z knih, od které se nemůžu odtrhnout a přestávky dělám jen pro doplnění kalorií...:o)