Adél007 Adél007 komentáře u knih

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Kavárna s vůní perníčků od Laurie Gilmore je přesně ten hřejivý román, který vám vykouzlí úsměv na tváři – zvlášť když milujete vůni kávy, perníčků a malé městečko, kde každý zná každého.

Když Jeanie dostane klíče od kavárny od své tety, neváhá a zamíří do Dream Harbour, kde se život odvíjí v pomalejším, kouzelném tempu. A právě tady narazí na Logana – farmáře s drsnou tváří a měkkým srdcem schovaným pod flanelovou košilí. Jak se Jeanie snaží zapadnout mezi obyvatele města, je to právě Logan, kdo jí podává pomocnou ruku a možná i něco víc…

Tahle kniha je plná humoru, lásky a té správné dávky vánoční atmosféry – ideální čtení k hrnku horkého kakaa nebo kávy! Pokud toužíte po románu, který vás obejme jako teplá deka a připomene vám, že láska je někdy blíž, než si myslíte, pak vás Kavárna s vůní perníčků rozhodně nezklame.

04.11.2024 5 z 5

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Recenze: Korunní princezny od Catherine Doyle a Katherine Webber

„Korunní princezny“ přinášejí zajímavý příběh o dvou sestrách rozdělených po narození, které se teď musí postavit svému osudu a možná i jedna druhé. Wren vyrůstala mezi čarodějnicemi a celý život se připravovala na to, aby získala zpět moc, která jí podle práva náleží. Naopak Rose, vychovaná v paláci, má vše – kromě volby. Obě však čeká setkání, které navždy změní jejich pohled na svět i na sebe navzájem.

Co se mi líbilo: Knížka má krásně vystavěný svět plný magie a intrik, kde každá z hlavních postav přináší jinou perspektivu. Kontrast mezi životem Wren a Rose dodává příběhu zajímavou dynamiku, a díky tomu se snadno ponoříte do obou dějových linek.

Co mě trochu zklamalo: Děj je chvílemi předvídatelný a některé romantické momenty působí trochu nuceně. Není to špatné, ale občas jsem čekala trochu víc napětí a vývoje mezi postavami. Celkově je kniha spíš lehčí čtení, které možná nejde tak hluboko, jak by mohlo.

Hodnocení: Knížka má své kouzlo a stojí za přečtení, pokud máte rádi fantasy příběhy o rodině, magii a nelehké cestě za svobodou. A rozhodně jsem zvědavá, kam se příběh v dalších dílech posune!

02.11.2024 3 z 5

Ohař & liška Ohař & liška Frost Kay

Ohař & liška od Frost Kay

Ohař & liška od Frost Kay je strhující fantasy příběh o odplatě, odvaze a překonávání vlastních limitů. Hlavní hrdinka Tempest s výraznými modrými vlasy patří k rodu Madridů a má stát se členkou elitní královské stráže – Ohařů. Avšak její cesta k titulu první Ohařky je vše, jen ne snadná. Sirotek vychovávaný mezi zabijáky, je poháněná jedinou touhou: pomstít smrt své matky.

Král Destin ji navíc vyšle na nebezpečnou misi – má vystopovat Šprýmaře, vůdce povstání měňavců, a přinést jeho srdce. Je to pro ni šance vyniknout i dostat se blíže k odplatě, po které tolik touží. Ale Tempest brzy zjistí, že v tomto světě se může lovkyně snadno stát lovnou zvěří…

Kniha je plná akce, emocí a nepředvídatelných zvratů, které vás udrží v napětí až do poslední stránky. Hodnotím 4/5 – pokud máte rádi silné hrdinky s odlišným stylem a příběhy o boji proti osudu, Ohař & liška určitě stojí za přečtení!

#KnižníTip #OhařLiška #FrostKay

31.10.2024 4 z 5

Město světla Město světla Flint Maxwell

Recenze: “Město světla od Flinta Maxwella

Musím říct, že jsem od Města světla čekala víc, než nakonec kniha nabídla. Atmosféra byla sice temná a město mělo jistý hororový nádech, ale bohužel jsem se často přistihla, že vlastně pořád čekám, kdy se něco opravdu zajímavého stane. Četla jsem dál s nadějí, že příběh nabere dech, ale ten správný tah na bránu prostě nepřišel.

Postavy: Bohužel mi přišly dost ploché a stereotypní. Těžko se s nimi dalo sžít a jejich rozhodnutí občas působila nepřirozeně. Hlavní postavy jsem si jednoduše neoblíbila, což pro mě bylo velké zklamání, protože příběhy tohoto typu obvykle stojí právě na silných charakterech.

Děj: Příběh měl potenciál, ale často mi připadal roztahaný, místy až nelogický. Město, které mělo být děsivé a tajemné, na mě působilo spíš jako pozadí bez opravdové hloubky. Chybělo mi tu napětí, které by mě nutilo knihu hltat.

Celkově bych knihu doporučila snad jen hodně nenáročným čtenářům nebo těm, co mají rádi lehčí hororovou literaturu. Já jsem zůstala zklamaná. 2/5

#MěstoSvětla #BookReview #Nedočteno

30.10.2024 2 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Recenze: Měsíční čarodějky

Třetí díl této úchvatné série je tady a přináší ještě více magie a napětí! V Měsíčních čarodějkách se Ayla a její spojenci ocitají uprostřed nového nebezpečí, které hrozí nejen jejich smečce, ale celému světu. Temné síly se vzpínají a odhalují tajemství, která mohou změnit všechno, co dosud znali.

Briggs v tomto díle opět skvěle vystihuje emocionální zmatek a touhu po moci. Ayla se musí rozhodnout, komu může důvěřovat, zatímco její schopnosti rostou. Vztahy se vyvíjejí a napětí se stupňuje, což dělá z této knihy napínavé čtení, které vás nenechá odtrhnout se.

Hodnocení: (4/5) – Měsíční čarodějky jsou dokonalým završením trilogie, které splní očekávání a zanechá vás toužící po více. Skvělý příběh pro všechny milovníky fantasy a romancí!

#MěsíčníČarodějky #ElizabethBriggs #FantasyKnihy #VlčíRomance

28.10.2024 4 z 5

Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Recenze: Osudové pouto

Pokračování příběhu Ayly a její vlčí romance je tady! V Osudovém poutě se Ayla potýká s novými výzvami, které zkouší její sílu a odhodlání. Její cesta za láskou a přijetím se komplikuje, když se objeví temné síly, které ohrožují nejen ji, ale i její smečku.

Briggs opět mistrně kombinuje napětí, emocionální hloubku a mystické prvky. Ayla se vyvíjí jako postava a její vztah s osudovým partnerem je plný nečekaných zvratů. Autorka vás znovu vtáhne do svého fascinujícího světa, kde se mísí láska, dobrodružství a magie.

Hodnocení: (5/5) – Osudové pouto je skvělým pokračováním, které nezklame. Pro všechny, kteří si zamilovali první díl, je to povinnost!

#OsudovéPouto #ElizabethBriggs #FantasyKnihy #VlčíRomance

28.10.2024 5 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Recenze: Třinácté znamení

Vlčí romance plná vášně a magie! Ayla, outsiderka, která nikdy nebyla přijata do smečky Raka, hledá naději na Konvergenci. Na tomto shromáždění smeček může získat schopnost přeměny a objevit svého osudového partnera – vyvoleného Slunečními čarodějkami.

Podaří se jí konečně najít domov a lásku, po které vždy toužila? Kniha mě naprosto vtáhla do světa, kde se mísí napětí, emoce a mystika. Ayla je postava, se kterou jsem se snadno ztotožnil/a – její touha po přijetí a lásce je neuvěřitelně silná.

Hodnocení: (5/5) – Tato kniha je skvělým příkladem toho, jak fantasy může prozkoumávat hluboké lidské touhy a vztahy. Pro fanoušky vlčích romancí a magických příběhů je to rozhodně must-read!

#TřináctéZnamení #ElizabethBriggs #VlčíRomance #FantasyKnihy

28.10.2024

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Recenze na “Pohřbené kosti od Lisy Regan

Detektivka Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři, když najde svou přítelevu matku, Colette, mrtvou na zahradě. S ústy plnými hlíny a záhadnými stopami včetně růžence a flash disku s pohřešovaným Drewem Prattem, začíná napínavé pátrání.

Jak Josie odkrývá temná tajemství, zjistí, že je vše osobní. Může Colette, kterou znala jako laskavou matku, být zapletena do zločinu? A jak to ovlivní její vztah s Noahem?

Lisa Regan mistrovsky mísí napětí a emocí, a čtenář se nemůže dočkat, jak to dopadne!

Osobně si myslím, že “Pohřbené kosti jsou skvělým příkladem moderní detektivky. Napětí, zvraty a psychologická hloubka mě držely na okraji sedadla. Reganova schopnost vykreslit postavy a jejich vnitřní konflikty dává příběhu další rozměr.

Pokud milujete detektivky plné záhad a překvapení, “Pohřbené kosti je pro vás to pravé!

Hodnocení 5/5!

#Kniha #Recenze #PohřbenéKosti #LisaRegan #Detektivka #Napětí #Čtení

27.10.2024 5 z 5

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Matčin hrob – Lisa Regan

„Kolik tajemství je možné pohřbít… než někdo začne kopat?“

Příběh detektivky Josie Quinnové, která je nucena vrátit se do své temné minulosti, když v lese blízko jejího domova objeví tělo ženy – a ne ledajaké, ale její vlastní matky. Jak se Josie noří hlouběji do tajemství kolem matčiny smrti, napětí roste s každou stránkou, a Lisa Regan skvěle míchá děsivé okamžiky s emocionální hloubkou.

Co mě nejvíc dostalo? Atmosféra! Celou dobu máte pocit, že se pohybujete v hustém lese plném stínů a minulost, kterou Josie chtěla nechat za sebou, ožívá děsivým způsobem. Každá nová stopa mě nutila číst dál, až jsem se přistihla, že knihu doslova hltám.

Verdikt: Pokud máte rádi thrillery, kde jde o víc než jen o vyřešení případu, ale i o osobní bitvy a temná rodinná tajemství, tohle je přesně pro vás!

Hodnocení: 4/5 – Emotivní, napínavé a děsivé až do poslední stránky!

27.10.2024 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Recenze: Dívka beze jména od Lisy Regan

Detektivka Josie Quinnová se ocitá v srdci znepokojivého případu, kdy je brutalita útoku naživu a novorozené dítě zmizelo. Příběh nás zavede do temného světa tajemství a strachu, kde se setkáváme s krásnou, avšak zmatenou ženou, která si nepamatuje nic ze své minulosti. Je to svědkyně, podezřelá, nebo snad budoucí oběť?

Lisa Regan opět dokázala, že její psaní je napínavé a emocionální. Atmosféra příběhu je dusná a každá stránka vás nutí přemýšlet o motivaci postav a jejich skrytých tajemstvích. Josie je silná, odvážná postava, která se nebojí riskovat, aby ochránila nevinné.

Osobně mě příběh uchvátil nejen napínavým dějem, ale také hlubokým zkoumáním lidské psychiky a mateřství. Jak daleko bychom byli ochotni zajít, abychom ochránili ty, které milujeme? Tato kniha je nejen detektivním thrillerem, ale i hlubokým zamyšlením nad láskou a obětováním.

Pokud hledáte knihu, která vás vtáhne do víru emocí a napětí, Dívka beze jména je pro vás tou pravou volbou.

Hodnocení (5/5)

26.10.2024 5 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Zlatá klec (Pozlacená) – Raven Kennedy

O čem to je: Hlavní hrdinka Auren žije ve světě, kde je všechno kolem ní pozlacené – zdi, nábytek, dokonce i její kůže. Král Midas ji zachránil a udržuje ji v luxusní „zlaté kleci“ na svém hradu, kde ji chrání před okolním světem. Auren ho zpočátku bezvýhradně miluje, ale postupně začíná zpochybňovat vše, co si myslela o jeho lásce a o životě, který pro ni vybudoval. Příběh ji zavede k těžkým rozhodnutím a otázkám, zda může opravdu uniknout své „kleci“ a objevit svobodu.

Pocity a hodnocení: Tato kniha je temná, fascinující a neskutečně poutavá! Skvěle zachycuje téma vlastnictví a manipulace, které postupně odkrývá a rozkládá. Aurenin vnitřní boj je nádherně zpracovaný – je to příběh o hledání sebe sama a odvaze vystoupit ze zlatého světa, i když je plný přepychu. Doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy s hlubšími psychologickými prvky.

Hodnocení: 4/5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Mizející dívky – Lisa Reganová

O čem to je: V poklidném městečku Denton zmizí sedmnáctiletá Isabelle Colemanová. Jedinou stopou je její telefon a nalezená, traumatizovaná dívka, o které nikdo ani nevěděl, že je pohřešovaná. Detektiv Josie Quinnová, i přes své suspendování, začne případ vyšetřovat na vlastní pěst. Postupně objevuje spojení mezi těmito dvěma dívkami a dalšími zmizeními, která byla dlouho přehlížena. Aby se přiblížila pravdě, musí Josie překonat odpor úřadů a čelit vlastním démonům.

Pocity a hodnocení: Tento thriller mě vtáhl do děje hned od první kapitoly! Josie je skvělá hlavní postava – odvážná, tvrdohlavá a s obrovskou vůlí bojovat za spravedlnost. Příběh je napínavý, plný zvratů a temné atmosféry, která vás udrží v napětí až do konce. Skvělý začátek série, který rozhodně doporučuji fanouškům napínavých detektivek!

Hodnocení: 4.8/5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Nečekané přiznání – Lisa Reganová

O čem to je: Když je na příjezdové cestě domu detektiva Gretchen Palmerové nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, ocitá se detektivka Josie Quinnová v napínavém závodě s časem. Gretchen zmizela, a když se po pár dnech sama přihlásí na policii a chce se nechat zatknout, Josie ví, že něco není v pořádku. Věří v její nevinu a odhaluje tajemnou spojitost mezi vraždou, fotografií a temnou minulostí své kolegyně.

Pocity a hodnocení: Tohle je thriller plný napětí, nečekaných zvratů a emocionální hloubky. Josie je znovu nucena sáhnout si na dno, když čelí pravdě o minulosti své blízké přítelkyně. Příběh mě chytil a nepustil až do poslední stránky – kombinace rodinných tajemství, loajality a touhy po spravedlnosti je prostě skvělá. Pokud máte rádi thrillery s psychologickou hloubkou, “Nečekané přiznání vám určitě doporučuji!

Hodnocení: 4.8/5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Chtela jsem si už přečíst dávno tuhle tu knihu a tak se stalo. Na začátku jsem si řekla ze to asi fakt nebude pro mě ale bylo to nakonec pro mě. Autorka fakt píše skvěle! Líbí se mi její písmo. Knihu jsem chtěla i přečíst z důvodu ze už vyšel ten film tak jsem pak na něho zvědavá. Někde v polovině nebo na konci mě i ukapla slzička. Takže kniha je za mě ano a budu se těšit na další díl!

03.09.2024 5 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Vybrala jsem si tuhle knihu protože jsem měla čtecí krizi a chtěla jsem něco jednodusicho. Ale nesplnilo mé očekávání. Je to něco na způsob hunger games. Strašně mi tam vadily hlavní postavy jak Kai tak i Peadyn ale to je jenom můj názor. Pořad tam byly pasáže jakoze pořad dokola si tam něco říkali a tak. Že za nic nemůžou a pořad to tam bylo chápu ze to někomu nevadí ale mě to očividně vadilo. Takže se na další díly rozhodne nebudu chystat.

03.09.2024 3 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Upřímně jsem se bála číst tuhle sérii ale fakt mě ta kniha dostala. Krásný příběh. Jinak musím říct že jsem to musela i číst v noci když jsem chtěla vědět jak to dopadne. Takže za mě fakt skvěle!

06.07.2024 5 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Detektivka se mi hodně líbila! Četla jsem pořad abych mohla uhodnout kdo je ten vrah. Takže za mě fakt dobrý! A těším de na další díl.

26.06.2024 5 z 5

Knihkupectví & kostní prach Knihkupectví & kostní prach Travis Baldree

To nebyla špatná kniha. Budu se i těšit i na jeho novou knihu pokud někdy u nás vyjde. :)

23.06.2024 4 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

(SPOILER) Mě se kniha hodně líbila. Byla taková odpočinková. Hlavně tam byla kavárna co mám nejraději. Jinak se jedna o Viv která si chce splnit si svůj sen si postavit svoji vlastní kavárnu. A nikdo proste nezná co je to čaj a nebo káva. Za mě fakt skvělá!

09.06.2024 5 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Mě se kniha líbila jenom jsem nepochopila kdo byl vrahem jestli žena a nebo muž. Ale jinak fakt super kniha!

06.06.2024 5 z 5