Adinlea Adinlea komentáře u knih

Polednice Polednice Jiří Březina

Prumerna detektivka. Hlavni dva kriminaliste nejsou zrovna nejvetsimi sympataky na kniznim trhu :) ale jsem zvedava na dalsi dily, podle hodnoceni by se mela uroven zvysovat.

21.01.2025 3 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

(SPOILER) Pujdu hodne proti proudu. Nejsem z knizky tak nadsena jako ostatni. Zacina mi vadit neustale opakovani pojmu “krivy policajt. Dej jednotlivych knizek je na sebe dost nahusten, sice se jedna uz o patou knihu serie, ale celkove to pokryva asi neco pres rok.
Vubec mi nesedi psychologie postavy Billa Harpera. Jedna vec je opustit rodinu, aby ji ochranil. Ale ani z dalky se nezajimat o dalsi osud svych deti? Jako FBI agent nevedet, ze jeho dceru odsoudili za vrazdu? To zil na Marsu nebo na Aljasce? Autorka se snazi dat jeho postave strasnou hloubku, ale pro me je to teda ukazkove plocha postava, sorry jako :-)
Celkove mi posledni kapitoly a rozuzleni pripadaji strasne odflaknute. Jasne, Madison ze dvou vagonku a lokomotivy vyvesti, ze v momente, kdy si vrah jako dite hral s vlackem, tak mu zrovna zavrazdili matku. Jasne……..
takze tri hvezdicky z ucty k serii, jinak to pro me byla bohuzel slabota.

13.01.2025 3 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Pro me to je zatim nejslabsi knizka cele serie. Kate mi stale neprirostla k srdci, ani po peti knizkach, stale si na ni zvykam.
Dej se tahl, souhlasim s jinymi ctenari, ze zacatek byl slibny, pak to bylo takove nemastne a neslane, konec me lehce zklamal, az moc rychly, cekala jsem spletitejsi zapletku.
Takze za me prumerna krimi, uz jsem od Bryndzy tak rozmlsana, ze holt ocekavam vetsi pecku :)

24.12.2024 3 z 5

Draze zaplatíš Draze zaplatíš Rachel Amphlett

(SPOILER) Takova knizni jednohubka. Nic se tam nenatahovalo, az mi tedy konec prisel unahleny. Jako by autorka uz nechtela dal psat :-) Behem ctyr knizek se vytvarela zapletka, ktera se rozpletla na dvou stranach. To je za me trosku zklamani....

07.12.2024 4 z 5

Mlha Mlha Kristina Ohlsson

Treti dil velmi kvalitni serie. ALE - mela jsem velky problem se zacist, knize by prospelo, kdyby mela o par stranek mene, misty je to az moc rozvlacne. Zapletka skvela, pekne se to na konci vsechno spojilo a rozmotalo.
Ale uprimne, nejsem vubec nadsena z Augusta. To je takova spravnacka postava, ktera by furt jen pekla, nejake pripady nebo tak ho stejne nezajimaji a je v deji dosti do poctu. Proste mi leze na nervy. Asi ma slouzit jako nejake lepidlo mezi postavami, ale me spis leze krkem.

30.11.2024 3.5 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Krimi pribehy z prostredi katolicke cirkve vzdy fascinuji. Tady autorka paradne zkombinovala tajemno, stare traumata, pribeh komisarky Lottie a nechutne zverstva na detech. Misty to bylo syrove, flashbacky byly krute a necetly se lehce. Ikdyz se nad touti kombinaci vznasel opar, ktery nam naseptaval, ze vime, kudy se to ubira, konec me vlastne prekvapil. Doporucuju vsema deseti!

16.11.2024 5 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

(SPOILER) Jako vzdy spolehlive prijemna krimi. Jen uz se to zacina trosku opakovat - zase vymenene dite. Po deviti knizkach bych mozna uvitala, kdyby se porad neco nedelo jen zenam. To mesto musi byt uplne proklete :)

09.11.2024 4 z 5

Zatloukání hřebů Zatloukání hřebů Vilém Koubek

Pekna vydatna hororova jednohubka.
Ac se nejedna o zanr, ktery bych vyhledavala nejak casto, kniha me uplne pohltila!
Libila se mi forma vypraveni, stridani deniku a realitu.
Velmi doporucuju!

19.10.2024 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

(SPOILER) Prvni polovina knihy byla dosti slaba - neprirozene krecovite dialogy. Strasne se to tahlo, az jsem se musela premlouvat cist dal, nacoz nejsem u teto autorky zvykla.
Druha polovina uz mela rychlejsi spad, bohuzel jsem prakticky okamzite odhalila zapletku.
Knihu bych ohodnotila na dve hvezdy, treti pridavam za to, ze jsem opravdu neodhadla vraha.

17.10.2024 3 z 5

Hriech náš každodenný Hriech náš každodenný Dominik Dán

(SPOILER) Skvela kniha o strasne tematu. Tentokrat si Dominik Dan vzal na paskal pedofily ukryte v cirkvi a je to tezke cteni. Ani se mi o tom nechce rozepisovat. Snad jen, ze navzdory tomu se jedna zase o skvele cteni, detektivove dokonali a ozbrojeni sarmem a vtipem :)

24.09.2024 5 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Kdyz nevim co by, sahnu po Danovi :) a nikdy nejsem zklamana. Humor, realisticke vypraveni, zapletka, proste nic nechybi, vse je skvele namichano a ja blazene hltam stranku za strankou :) Knizky to jsou jako maliny na jedno slupnuti, nastesti mi jich zbyva jeste pres 30 :-)
Jedine minus - Kamil byl strasne trotl……

28.08.2024 5 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Standartne vyborna kniha od Kristyny Trpkove! Jsem moc rada, ze jsem tuto autorku objevila a uz na me ceka jeji dalsi kniha :)

24.08.2024 5 z 5

Zavřu oči v modlitbě Zavřu oči v modlitbě Alex Ahndoril (p)

(SPOILER) Tak toto bude na delší povídání. Já prostě nevěřím, že tuto slátaninu napsali stejní autoři, kteří vystupují jako Lars Kepler.
Atmosféra - nula. Prostě unylé, Julie StarkOVÁ je pro mě nejhorším detektivem v celém literárním světě. Pokud by sem tam neproběhl název ulice, nepoznala bych, že se to odehrává ve Švédsku, celé to působí dojmem jako by pejsek s kočičkou měli dost pečení dortu a dali se na psaní detektivek.
Dala jsem si tu práci a vypsala jsem pár perel:
,,...podnikl Mikko agresivní útok proti Biančině integritě, aby ji zostudil?''
,,...Ramon si nějak vsugeroval, že je nějaký pavouk.''
,,...a s rukou v týle vrávoravě odešla na svých dlouhých nohách na toaletu.''
a úplně nejvíc nejlepší odstavec:
,,Z hlediska svých rolí to byl vlastně nekomplikovaný člověk. Poháněla ho nedosytitelná potřeba sebepotvrzení od jiných mužů. To pro něho byl celý zákon, protože skutečné původní příčiny zůstaly buď odstřiženy, nebo pro něho byly zcela skryté.''
TAK OPRAVDU NEVíM. Mám jen dvě vysvětlení:
1. Autoři se neuvěřitelně zhoršili
2. český překlad byl svěřen úplnému diletantovi

Knížka je velmi útlá a o to více mě zaráží její odfláknutí. Julie je prostě divná, to podivné intermezzo o náboženství přes dva odstavce zakončené čímsi o krystalech? WTF? Vztah Julie a jejího ex mě nezajímá, rádoby tajemné náznaky jsou asi tak zajímavé jako expertiza o tvrdosti kávových sušenek v australské poušti.
Další knihu po tomhle surrealistickém díle opravdu nekoupím. Jednu hvězdičku dávám kvůli nostalgické vzpomínce na Joonu.

20.08.2024 1 z 5

Když andělé dřímají Když andělé dřímají Tereza Bartošová

(SPOILER) Knizku jsem nedocetla. Nezpochybnuji autorcin spisovatelsky ci vypravecsky talent, ale toto tema na me bylo az moc. Po letech s epidemii, s medii, ruznymi teoriemi, konspiracemi atd, na toto tema proste nemam zaludek. Toto postapo tema je az moc realne, az moc zive na to, abych si od nej udrzela odstup. Navic si myslim, ze autorka i diky svemu vzdelani a erudovanosti muze s touti knizkou napachat u rady lidi velke skody…. Ano, je to fikce, ale uplynulo uz dosti casu, abychom se na podobne tema divali s odstupem?
Dalsi knizky autorky si prectu velmi rada, tato mi subjektivne strasne nesedla.

15.08.2024 1 z 5

Krvavé tajemství Krvavé tajemství Rachel Amphlett

(SPOILER) Kniha pro me byla trosku zklamanim. Byla jsem cela namlsana z prave doctenehi druheho dilu, ktery jsem naprosto zhltla a pokracovani serie se mi zadrhlo. Pritom zapletka byla velmi zajimava, az na par nelogicnosti a zvratu ala “deus ex machina (prekombinovanost sexualniho zivota jednoho aktera plus rychle a prihodne zjeveni svedectvi). To mi kazilo cteni.
Stejne si zajdu pro dalsi dil, jelikoz jsem zvedava na dalsi pokracovani prolinajici se zaplerky s Kay.

15.08.2024 3 z 5

Vůle žít Vůle žít Rachel Amphlett

Knizka se vyborne cte! Vyhovuji mi kratsi kapitoly, dej pekne odsypa a zapletka je zajimava :)
A rychle mirim na Krvave tajemstvi! :)

10.08.2024 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

(SPOILER) Jako vzdy bozi cteni :) necekala jsem jic jineho, Bryndza je sazka na jistotu!

Jen proste tentokrat je zaplatka takovym bojem s vetrnymi mlyny a i ten konec je takovy neuteseny.

06.08.2024 5 z 5

Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

Pomalejsi rozjed, trvalo mi dele, nez jsem se zacetla. Ale jak clovek privykne opet Yrsinu stylu, uz se neodtrhne. Opet klasicky recept - gulas vseho mozneho, preskakovani dvou linek a na konci olala a vsechno do sebe zapada, vcetne te tajemne prisady, ktera tomu doda ty prave grady :)

23.07.2024 5 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

(SPOILER) Vyborne!!!! Tahle serie me bavi, je ctiva, zajimava a vzajemne propletena.
Jen jedna pripominka a spoiler - dejova linka s navrativsim se otcem je ujeta… to se opravdu nepovedlo, neni nijak mozne vysvetlit, ze alespon zpovzdali nesledoval zivot dcer…

21.06.2024 5 z 5

Její poslední výdech Její poslední výdech Robert Dugoni

Do teto knizky jsem se vubec nemohla zacist. Prvni dil jsem cetla pred delsi dobou a chybela mi dejova navaznost. Postavy mi vubec neprilnuly k srdci, chybela mi to nutkani neodlozit knihu. Naopak jsem ji odkladala dost casto.
Tri hvezdy davam za neotrele rozuzleni, poslednich 50 stranek se mi libilo.
Ale tato autorka me uz na dalsi knihu nenalaka.

13.06.2024 3 z 5