Aliii komentáře u knih
Další kniha z mladých let Jima diGrize, který je sice zachráněn před popravou, ale jen za cenu jeho účasti na téměř sebevražedné misi.
Ocelová krysa Jim byl chycen do pasti manželství a opět se dostane do problémů, jejichž řešení bude vyžadovat všechen jeho důvtip a pomocnou ruku jeho Angeliny k tomu.
Příběh z mladých let Jima diGrize, který se snaží dostat ze všech problémů a pomstít smrt svého jediného přítele a učitele Střelce.
Další akce Jima diGrize s celou rodinkou a jak název napovídá tentokrát má opravdu nemalé ambice :-)
Jim diGriz coby "taťka" se pouští do svých dobrodružství i s celou rodinou a jeho synové v sobě diGrizovské geny nezapřou.
Povídková kniha obsahující tyto povídky: Simulovaný trénink; Hedvábná rukavička; Ruka zákona; Robot, který chtěl znát všechno; Vidím tě; Opravář; Přežívající planeta; Válka s roboty
Velmi čtivá knížka plná akce, čte se jedním dechem, mohu jen doporučit.
Knížka plná akce a dobrodružství v čele se superhrdinou. Žádné náročné čtení :-)
Druhý díl trilogie (Na západ od ráje, Zima v ráji, Návrat do ráje) s do detailu propracovaným světem, v němž vládnou studenokrevní inteligentní živočichové. Ve všech knihách jsou moc zajímavé ilustrace s podobou jednolivých popsaných živočichů a celá řada dalších informací o tomto světě, včetně způsobu života a jazyků používaných jednotlivými skupinami tvorů.
Poslední díl trilogie, kde je opět spousta zajímavých myšlenek, fantazii pana Harrisona opravdu obdivuji!
Moc povedená čtivá kniha s velmi zajímavou myšlenkou, že studenokrevní živočichové se vyvinuli v inteligentní rasu vítězící v mnohých ohledech na lidmi.
Hlavní hrdina Jim diGriz není hrdinou v pravém slova smyslu, ale i tak mu čtenář fandí a obdivuje ho za jeho schopnost udržet si chladnou hlavu a dostat se z každého průšvihu :-)
Knížka je čtivá (ostatně jako většina toho, co jsem od H.H. četla) a líbila se mi, můžu doporučit.