Allla9 komentáře u knih
Před Bohdanou se postupně rozkrývá život její rodiny. Děj knihy začíná před II. světovou válkou a pokračuje vládou komunistů. Hlavní příběh, život Bohdany, se odehrává po roce 1993, kdy končí základní školu. Zpracování knihy, s vracením se do minulosti, se mi moc líbilo.
To bylo tak krásně napsané, že mě mrzí, že jsem dočetla poslední stránku.
K této knize již bylo napsáno vše, čím zaujala. Mě zbývá pouze zopakovat: krásné, čtivé... a snad dodat, že doporučuji k přečtení.
Dlouho jsem v knihovně na knížku čekala. A vyplatilo se. Je zde zachycený život na jedné vesnici, a to bez přikrášlování. Rozebírají se zde složité vztahy mezi sousedy, ale i v jednotlivých rodinách.
Krásně napsaná zajímavá knížka. Příběh se odehrává v dlouhém časovém období. Začíná v roce 1930 a končí až v roce 1992. Seznámíme se s příběhem rodiny, která si prošla mnoha útrapami. V knize vystupuje i mnoho skutečných osob. Doporučuji k přečtení.
Jsem ráda, že jsem objevila pro mě neznámou autorku. Ráda si přečtu vše, co napsala. Čeká mě celá řada detektivních příběhů, u kterých se zaručeně nebudu nudit.
S Erikou Fosterovou jsem prožívala chvíle napětí a strachu. Ráda se s ní setkám i v dalším pokračování.
Mě kniha silně zasáhla. Je až nepředstavitelné, jaké zlo si lidé mezi sebou dokážou způsobit.
Opět krásné a milé setkaní s paní spisovatelkou Mornštajnovou.
Kniha podle skutečných událostí chytne za srdíčko.
Knížka byla silná - a to do počtu stránek, ale hlavně, co se týká obsahu. Zachycuje období od roku 1921 až po rok 1945. Skvěle je zde zobrazené okolí Karvinné (jak se tehdy město jmenovalo) a osudy jednotlivých rodin, které jsou mnohdy smutné. Doporučuji k přečtení.
Hezky napsaná knížka, kterou čtete jedním dechem. Šumavská vesnička, odtržená od světa, si žije svým poklidným životem. Sem přijíždí Linda, aby pátrala po kořenech svých předků.
Chci přečíst celou sérii. Zatím se mi oba díly líbily. Je zde více děje a vyšetřování, ne jen samé vraždy. Jsem zvědavá, co mi připravila paní spisovatelka v další knize.
Každý člověk je chybující, ale je potřeba se nevzdávat a jít dál.
V této knize najdete všechno: lásku, zklamání, závist, nenávist, zradu, utrpení ... . A všechno je zpracované s citem. Velice silný čtenářský zážitek.
Když jsem začala číst tuto knihu, tak jsem si říkala, páni tolik stránek. A najednou byl konec a já bych klidně pokračovala. Neuvěřitelný zážitek.
Zvláštně strohý styl vyprávění. Drsná příroda vychovává drsné lidi. Ale pod tímto povrchem se skrývají lásky, naděje i zklamání. I tato autorova knížka se čte jedním dechem.
Velké nadšení a naprostá spokojenost - to ve mě převládá po přečtení tohoto románu. Byla jsem zklamaná, když jsem dočetla, ale jaké bylo mé překvapení, že je druhý díl. Moc se na něj těším. Pan Javůrek ve mě našel nového obdivovatele a příznivce.
Krásné splynutí s přírodou, její popis a láska ke všemu živému, co z ní pochází - to vše si zaslouží plný počet hvězdiček.
Celkem neobyčejný příběh obyčejné mladé ženy. Co na tom, že je ráda hlavně sama. Je prostě introvert. A že je i misantrop? No, tak prostě nemá ráda lidi. Ale i ona má své city a umí se zamilovat. A to se pak dějí věci. Netřeba dodávat, že humor zde doopravdy nechybí. Pak přijde druhá část knihy, kde se vše postupně rozplétá a vysvětluje. Zde mi ukápla i slzička.