Amy27 Amy27 komentáře u knih

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Po tolika kladný recenzí propagačních letáků apod. jsem od knihy čekala asi větší bombu. Nicméně... přečetla... totiž zhltla jsem ji jedním dechem a až do konce jsem nevěděla, kdo to teda vlastně udělal... :O

09.02.2018 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Musím říct, že první část jsem doslova zhltla. Druhá část mi přišla nejméně čtivá a třetí už se jen vezla... :D Naprosto luxusní kniha - ihned jsem ji nominovala na knihu roku!!!! O druhé světové válce jsem věděla jen něco málo, ale po této knize mám pocit, že jsem jí snad i zažila... Prostě bomba! :*

09.02.2018 5 z 5

Nejhezčí dny našich životů Nejhezčí dny našich životů Claire Lombardo

Opravdu velmi milá a krásná kniha o celé rodině Sorensonových. Pohádkově celoživotně zamilovaní rodiče a jejich čtyři dcery s ne tak jednoznačným osudem. Kniha byla čtivá, hodně dobře napsaná, ale strašně dlouhá...520 stran je na mě už prostě moc, měla jsem pocit že ji čtu věčnost... Ale chápu, že to nejspíš jinak nešlo.

23.09.2021 4 z 5

Než potkala mě Než potkala mě Julian Barnes

Profesor historie a jeho hysterie.

Příběh, kde se na 200 stranách odehrává stupňující žárlivost. Kniha je poměrně čtivá, ale místy nudná. Každopádně myšlenky autora jsou zpracovány excelentně... jen já je bohužel nedokázala ocenit.

03.08.2021 2 z 5

Drobeček Drobeček Nathalie Jomard

Naprosto perfektní kniha, která pobaví jistě všechny (nejen nastávající) maminky. O čtenářském zážitku nemůže být řeč, protože je to spíše formou komiksu. Knihu přečtěte za necelou hodinku, a to i když má 200 stran. Báječné a výstižné ilustrace vás provází po celou dobu a vy se jen smějete :)

Parádní oddechovka, kterou přečetl i manžel!

26.05.2021 4 z 5

Řeka v temnotě Řeka v temnotě Masadži Išikawa

Řeku v temnotě jsem přečetla již před pár dny, ale nedokážu napsat nic, co by vystihlo, jak se cítím po jejím přečtení.

Masadži Išikawa vypráví svůj život.. Od raného dětství v Japonsku, přes pobyt v Severní Korei (přes 30 let), až po útěk z této země a navrácení se zpět do Japonska.

Silný příběh (samozřejmě podle skutečné události) se vám dostane pod kůži a vy si jen říkáte: ,,Já žiji v přepychu a luxusu. Jak si mohu na něco stěžovat, když někdo žije takto?"

Děkuji za perfektně zpracovanou knihu. Až na ty nervy a slzy... :(

26.05.2021 5 z 5

Levá strana světa Levá strana světa Lisa Genova

Převážnou část velikonočních svátků jsem četla tuto báječnou knihu. Syndrom opomíjení byl (a věřím, že nejen) pro mě velkou novinkou. Autorka to popsala naprosto dokonale. Kniha byla velmi čtivá, několikrát mě rozesmála, místy i rozplakala, ale především neskutečně bavila. Jednu hvězdičku dolů dávám za "jednodušší" jazyk a ne příliš složitou zápletku (i když chápu, že o tom to nebylo), ale jinak mohu jen doporučit! :)

08.04.2021 4 z 5

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

Zpočátku jsem měla tendenci knihu odložit. Přišla mi primitivně psaná, jednoduchým jazykem a s obyčejnou zápletkou. Knize jsem dala šanci a dočetla to v rámci "odpočinkové literatury" zdárně do konce. Nakonec mi nepřišla tak špatná a ke konci jsem ji i zhltla během dne.

28.04.2019 3 z 5

Mona Lisa virus Mona Lisa virus Tibor Rode

Velmi čtivá kniha a velmi dobře propletená. Zpočátku (do cca 20. kapitoly) jsem se ztrácela, neboť každá kapitola byla o něčem jiném, ale časem do sebe začalo vše zapadat a už se četla sama. Líbily se mi informace o životě včel a mám trochu mám pocit, že to tak dopadne i v "našem" reálném životě.

28.04.2019 4 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Líbilo se mi, kolik jsem se "dozvěděla" o životě Mendela. Je mi jasné, že ne vše je pravda, ale jeho práce s hrášky a obecně počínání (i počítání) s genetikou mě velmi zaujalo. Vedlejší zápletka byla trochu přetažená za vlasy, ale docela mě bavila. Obdivuji autorův zájem o naši vlast.

28.04.2019 4 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Nejprve jsem se bála, že 550 stran mě nebude bavit. Knihy jsem četla za sebou a příběh Lii mě provázel celý měsíc vkuse. Musím říct, že zápletka autorky je skutečně velmi promyšlená a hlavně poutavě napsaná. Mohla bych toho napsat spoustu, ale byl by to jeden spoiler za druhým, proto jen ... doporučuji! :) Skvělé zakončení této ságy..

26.05.2018 5 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Tato paní spisovatelka má jedno velké nadání... dokáže psát poutavě o ničem. :D Toto je knížka, která nemá víceméně žádný děj, nic moc se tam nestane, ale prostě musíte číst dál a dál. :) Díky ní jsem si začala psát seznamy!!! :)

06.03.2018 4 z 5

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře Ernst Hans Gombrich

Nový rok jsem zahájila knihou věnující se světovým dějinám. Četla jsem ji opravdu dlouho, ale to jinak ani nešlo. Spoustu událostí jsem si četla několikrát za sebou, abych je lépe pochopila a především zapamatovala.

Je to suverénně nejlepší historická kniha. Doporučila mi ji @musemagali a já bych s radostí doporučila dál. Nejlépe každému!! Kdokoliv z vás chce pochopit historické události a souvislosti z minulosti, kdokoliv si chce připomenout dějepisné znalosti ze základky, kdokoliv chce přečíst knihu, která mu něco dá... Sáhněte po této! Nebudete litovat!

Mimochodem E.H.Gombrich byl a je stále celosvětová kapacita a kdykoliv cokoliv napsal - stálo to za to!

06.03.2022 5 z 5

Daleko od stromu Daleko od stromu Robin Benway

Osudy tří biologických sourozenců se jednoho dne propletou a na čtenáři je, aby se s každým z nich seznámil. Každý má za sebou jiný život, a to velmi specifický... Kdo z nich trpěl/trpí více? Kdo to díky adopci "vyhrál"?

Kniha byla velmi čtivá, ale přišla mi dosti jednoduchá a až moc naivní. Nicméně... Dojem jsem z ní měla výborný a dozvěděla se zase něco více ze světa adopce a pěstounství. Kapitoly byly dlouhé tak akorát a děj příjemně utíkal a gradoval.

06.03.2022 4 z 5

Pohádkopsaní pro klidné spaní Pohádkopsaní pro klidné spaní Lenka Medvecová Tinková

Úžasný "návod" na tvoření pohádek na míru pro děti. V knize jsou opět i již vymyšlené pohádky (opravdu spousta), a to na nejrůznější situace. MiniPohádkopsaní jsou jen pohádky s obrázky. Naprosto nádherné a syn je miluje! Doporučuji!

23.09.2021 5 z 5

Na jedné lodi Na jedné lodi Mary Higgins Clark

Pro mě byla příjemným překvapením. Taková povrchnější a jednoduchá "Agatha Christie" s jasnou zápletkou i vrahem, ale čtivá. Střídání jednotlivých postav na lodi bylo osvěžující, kapitoly krátké, člověk prostě nemusel přemýšlet. Dovolenková knížka...

03.08.2021 3 z 5

Tajný život hollywoodských hvězd - Portréty idolů Tajný život hollywoodských hvězd - Portréty idolů Frederic Martinez

Knihu jsem četla velmi dlouho. Za 1. Čtecí krize. Za 2. Co to bylo?! Styl psaní byl naprosto otřesný. Autor si asi 5x rozmyslel, v jaké formě bude knihu psát a člověk byl místy totálně zmatený. Jsem ráda, že jsem ji četla, protože mi fakta přiblížila životy hollywoodských hereček (i když nic, co by nezvládla Wikipedie - jak už zde někdo psal) a navíc.. oceňuji obrazovou přílohu uprostřed knihy (ta mi dala asi nejvíc).

17.03.2021 2 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Výborná kniha! Výborná zápletka! Pro mě velmi nečekané zvraty! Hodně myšlenek jsem si vzala k srdci. Nicméně... hvězdičku dolů dávám za začátek, který mě jako vždy u této autorky nezaujme a trvá mi dlouho než se začtu a také za poslední kapitolu, která mi přišla místy vážně hodně dobře promyšlená.. ale bohužel i místy zbytečná a nepodstatná... Každý si však najde svoje. :)

02.07.2018 4 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Naprosto skvělý příběh vyprávěný několika postavami pokračuje. Druhý díl této ságy mě bavil asi zatím nejméně a to hlavně ze začátku. Rozjezd byl pomalejší a děj dost dlouho stejný... ale! Na čtivosti této knihy to nemělo vliv. Opět jsem ji dychtivě zhltla. Líbí se mi, že kniha má hned několik postav a všechny děsně žeru! :D Baví mě číst pasáže, kdy je Lia hezky oblečená a upravená, ani nevím proč. Spisovatelka to velmi živě popisuje. Vždycky mám pocit, jak kdybych si dala koupel já sama a pak mě někdo učesal a oblékal.. :)

10.05.2018 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Knížka to byla milá a docela čtivá. Nebavila mě ovšem tolik, jako autorova prvotina, ze které jsem byla nadšená. Velmi se mi líbilo, že dokázal udělat zajímavým "obyčejný všední životní příběh", který jsem měla pocit, že zažívám každý den stejně jako postavy. Nečekala bych, že to řeknu, ale i když to název slibuje, ta spousta sexu byla na mě jaksi moc... Bylo to více méně jen o tom a to mi přišlo svým způsobem přehnané. Ale plusové body má knížka za to, že mě rozplakala v šalině.. :D

14.03.2018 3 z 5