Anavi8912 komentáře u knih
Je to autentický příběh, založený na vzpomínkách ženy, která se svoji sestrou pŕežila hrůzy koncentračního tábora a experimenty doktora Mengeleho, prováděné na židovských dvojčatech.
Zajímavá kniha o pátrání po Silvestru Němcovi, který pracoval v jedné z Baťových továren a pravděpodobně přišel o život při útoku Japonců na Singapur v roce 1942. Přečteno pomocí Českého rozhlasu.
Knížka krátkých povídek. Sáhla jsem po ní kvůli letošní Čtenářské výzvě. Příliš mě neoslovila, jediná povídka Junior mi utkvěla v hlavě.
Zajímavá audiokniha, ktera řeší formou vzpomínek rodinné vztahy, vztahy mezi spolužáky, šikanu, odlišnou mentalitu i sexuální orientaci. Poslechnuto na Českém rozhlase.
Poslechnuto na Českém rozhlase. Za mě nuda. Nic nového jsem se nedozvěděla.
Velmi povedená kniha, dárek od dcery k Vánocům. Napínavý, velice čtivý příběh od začátku až do konce. Určitě vřele doporučuji si knihu přečíst.
Poslechnuto na Českém rozhlase v podání Růženy Merunkové a Hany Kofránkové. Nenadchne ani neurazí. Pohádka pro dospělé.
Jodi Picoultová mě nikdy nezklame. Opět si vybrala zajímavé a těžké téma, které nás nutí k zamyšlení a poskytuje pohled na problém potratů z obou stran. Trochu mě zarazil retrospektivní styl vyprávění. Chvíli mi trvalo než jsem se v příběhu zorientovala. Kniha určitě stojí za přečtení.
Knížka fejetonů zachycující radosti a strasti ženy - matky. Kniha mě zaujala žlutou obálkou a pěknými obrázky.
Psychologické drama ze života na malém městečku na přelomu 19. a 20.století. Poslechnuto jako audiokniha v podání Rudolfa Pellara.
Odpočinkové čtení. Kniha z kategorie nezarmoutí, ale ani nenadchne.
Další historická detektivka z pera pana Vlastimila Vondrušky. Přestože mám autora zařazeného mezi oblíbenými, tato kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Za mě zatím nejslabší z těch, co jsem od tohoto autora četla.
Zajímavě napsaná kniha z lékařského a právnického prostředí. Drží čtenáře v napětí až do konce. Přečtena za dva dny. Doporučuji, stojí za přečtení.
Při čtení knihy jsem si zavzpominala na svá studentská léta, kdy jsme poslouchaly s kamarádkou desky s panem Grossmannem a Šimkem. Jejich Návštěvní dny jsme odříkavali slovo od slova zpaměti. Také písničky se vryly hluboko pod kůži a hrají se dodnes.
Perfektní detektivka, od Agathy Christie nelze ani jinak očekávat. Super námět zařazený do elitní anglické školy , napětí až do úplného konce. Doporučuji přečíst.
Zajímavá historická detektivka. Za mě napínavé čtení, jen se mi nelíbilo zakončení příběhu.
Silný emoční příběh, zajímavé téma. Skvěle napsaná kniha, která čtenáře nutí k zamyšlení nad věcmi, které se bohužel i v dnešní době stávají. Určitě stojí za přečtení.
Přečteno poslechem Českého rozhlasu. Příběh černošské otrokyně z Barbadosu převypravěla herečka Jana Stryková.