Ančísek Ančísek komentáře u knih

Zlatá vařečka Zlatá vařečka Jessa Maxwell

(SPOILER) Nejsem tak zvyklá na střídání postav ve vyprávění, takže to bylo zpočátku obtížné se zorientovat, kdo je kdo. Ale jakmile poznáte postavy více do hloubky, příběh neuvěřitelně jede až do konce. Bylo to napínavé, šokantní a plné překvapení.

Souhlasím s názory níže, že to vyřešení vraždy bylo krapet zvláštní. Přece jen poslat do báně někoho jiného za vraždu, co spáchám já, je minimálně neetické a myslím, že bude pachatele tížit svědomí, až nakonec nevydrží. Pokud šlo o sebeobranu, jistě by za to nebyl moc přísný trest :)

Jinak ale příběh uchvátil a nenechal mě vydechnout. Celou dobu jsem se hrozně bála, aby nebyl obětí či vrahem někdo z mých oblíbenců, což se naštěstí nestalo, díky za to :)

Nejvíc jsem si oblíbila Petera a musím říct, že mě nakonec mile překvapil zpočátku otravný Gerald. Možná bychom neměli vždycky dát jen na první dojem :)

14.12.2024 5 z 5

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Lucie Macháčková

Sladká tečka za dvojicí Tinderů, i když paradoxně vyšla o něco dřív. Přečteno ukrutně rychle a tyto příhody už byly zase o level výš, na krutopřísné úrovni, protože už šlo o všechno. Je mi opravdu smutno, že mám za sebou už všechny :(

Nezbývá než si pro úplnost přečíst i Sprosté matky a telepaticky přivolávat další soubory historek, třeba aspoň ještě 5-15 dílů :)

Jednoduše legrando.

02.12.2024 5 z 5

Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde Lucie Macháčková

Luxusní počtení, kde jsem se bavila snad ještě víc než v prvním díle. Zkrátka level číslo 2 se vším všudy. Chudák Lucka to fakt nemá na bojišti jednoduché, ale když už nic, tak jsou z toho aspoň bezvadný storky!

Vytkla bych snad jedině symbolicky půl hvězdy za katastrofální grafický přehmat se žlutým pozadím pro bílý text, z toho jeden chvílemi viděl žlutě a přičichl si ke slepotě.

A velké mínus této knihy je, jak ukrutně je krátká a rychle vdechnutá :( :D

I když bych autorce samozřejmě přála totální happy end, přesto doufám, že chystá aspoň ještě třeba 5 knih! A mezitím se můžeme opájet záznamy z jejích show a hrát bingo z Prostřena :)

30.11.2024 5 z 5

Agáta a doktor Lupa - Černý rytíř Agáta a doktor Lupa - Černý rytíř Gerit Kopietz

Nostalgie, tuhle sérii s kouzelnou lupou jsem prostě žrala v pubertě, byla boží :D

25.11.2024 5 z 5

Solitaire Solitaire Alice Oseman

Na přečtení téhle knihy jsem úplně zapomněla, takže to asi mluví za vše... Vybavuje se mi jen ne úplně sympatická hrdinka a hrozně bizarní děj okolo nějaké hry na střední... Bizarnost je asi takový ten hlavní dojem, co jsem si odnesla :D

25.11.2024 3 z 5

Dopisy od Felixe Dopisy od Felixe Annette Langen

Zajíčka Felixe jsem těžce milovala a dodnes střežím ukrytého! Knížka s autentickými dopisy byla prostě boží a nálepky mám ještě dnes na kufříku, se kterým jsem kdysi poprvé cestovala do Řecka. Naprostá srdcovka :)

23.11.2024 5 z 5

Zahradníkův rok Zahradníkův rok Karel Čapek

Milé pohodové čtení na večery, kdy už je na práci v zahradě moc tma :D :) KČ je srdcovka, takže od něj sbírám vše a tohle bylo opravdu pohlazení na zelené duši :)

17.11.2024 5 z 5

Bubáci a hastrmani Bubáci a hastrmani Josef Lada

Vzpomínka na uličnické dětství, naprostá klasika :D :)

15.11.2024 5 z 5

Malý princ / Le petit prince Malý princ / Le petit prince Antoine de Saint-Exupéry

Tohle čtení všichni milují a vyzdvihují, ale mě bohužel tak neuchvátilo. Možná k němu musím ještě pár let dozrát a změním názor, až tam najdu ten pravý poklad, kdoví :)

15.11.2024 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Poněkud specifické pohádky, ale pro všechny Potterheads nutnost :)
Za mě vede Fontána příznivé sudby a samozřejmě příběh relikvií :)

04.11.2024

Jak mi Starbucks zachránil život Jak mi Starbucks zachránil život Michael Gates Gill

(SPOILER) Bylo trochu náročnější vcítit se do života staršího pána 60+ a jeho starostí, ale jakmile se to podařilo, knížka zákeřně skončila :D

Nejvíc ze všeho asi cítím lítost nad tím, jak si dokázal zpackat život, přitom ublížit své rodině a jak málo času strávil s vlastními dětmi, zatímco produkoval jedno za druhým, to je hrůza... Chudák jeho žena musela mít ocelové nervy a nekonečnou trpělivost.

Knížka mě bavila, ale nedokážu se s pánem úplně ztotožnit, není pro mě zrovna kladným hrdinou. Přeji mu druhou šanci a nový začátek, ale čeká ho ještě hodně zamyšlení sám nad sebou a hodně práce, aby vše odčinil. Třeba se časem zase spřátelí se svou ženou a budou spolu vycházet. :)

28.10.2024 3 z 5

Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

(SPOILER) Zvoleno kvůli pouhým hodinám na obalu do výzvy a vznikla z toho velká láska. Příběh je opravdu dojemný a napínavý, celou dobu tajíte dech a soucítíte s Xanthe, jak dopadne její nepravděpodobná lovestory.

Konec mě trochu zklamal, příliš rychle se vrátila do přítomnosti, aniž by si vlastně trochu užila nové lásky v minulosti, to mi přišlo škoda :(

Samuel zní jako osudová láska, tak počkám na další díly, třeba budu ještě mile překvapena :D :)

25.10.2024 5 z 5

Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Opravdu zvláštní čtení. Určitě nutí k zamyšlení, bez čeho bychom se v životě obešli a jaké by toto zrušení mělo následky. Ale knížka mi úplně tak nesedla, čekala jsem o toho něco víc, větší hloubku. Asi nesedne všem :)

23.10.2024 3 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Naprostý a totální doják od prvního do posledního písmene. Říkáte si, že nebudete brečet, ale budete. Kapesníky připravit!

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Můj zamilovaný John Green v celé své kráse. Už jsem si ji chtěla přečíst fakt věčnost a přes léto se v houpací síti podařilo :)

Bylo to dobrodružné vyprávění dvou nejlepších kámošek, z nichž jedna je blázen do Star wars a druhá zase do přemýšlení, víření myšlenek a hygieny. Bylo poučné nahlédnout do života osůbky s OCD, člověk si aspoň mnohem víc váží svého života a přátel :)

Těžký život knihomolů Těžký život knihomolů Hanka Grehová

Milé komiksy, které potěší všechny knihomoly, určitě se aspoň v nějakých situacích taky najdete :)

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Upřímně vyhledáno kvůli mému oblíbenci Johnovi, ale nakonec se přiznám, že mě úplně nejvíc uchvátila první povídka, jako asi všechny tady. To nebude náhoda, je to prostě skvělé praštěné vyprávění, nakonec zábavné i dojemné. Stylově mi to evokuje sérii Green valley a moc se mi líbí, jak jsou tam postavy provázané.

Pro autory muselo být vzrůšo tohle společně vytvořit a myslím, že se opravdu zadařilo. Skoro to vyšlo a nechala jsem si to na Vánoce, hups :D :)

22.10.2024 5 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Hrozně báječné čtení plné napětí, emocí a legrácek, jako na horské dráze. Kdo by nechtěl zajet do Texasu a pobýt nějaký čas na ranči s koníky a milými lidmi? Užila jsem si každou stránku a teď budu knihu půjčovat všem v okolí. :D

Ať se jde Bobby vycpat a krásnou ptačí budku všem :D :)

09.10.2024 5 z 5

Knihkupectví & kostní prach Knihkupectví & kostní prach Travis Baldree

(SPOILER) S potěšením jsem se vrátila do starých známých končin s Viv, bylo zajímavé nahlédnout do její minulosti bez kofeinu :)

Osobně bych dala přednost klasickému pokračování knih chronologicky po sobě namísto prequelů, které mohou přinést trochu chaos - například epilog z Knihkupectví se odehrává až 20 let po ději Legend, takže logické pořadí je Knihkupectví BEZ epilogu, Legendy a epilog Knihkupectví :')

Jinak ale i prequel parádní, Fernu a Maylee si prostě zamilujete hned, zatoužíte si také pořídit malého gryfíka, navštívit přímořský Šerák a otevřít nějakou pořádnou elfskou knížku :)

A Kufírek se samozřejmě zapsal hluboko do srdcí nás všech :D

Líbí se mi, že vlastně celý příběh a boj doslova zachrání kniha, ukáže se tak, jak silné mohou knihy být :)

27.09.2024 5 z 5

Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Další milý kousek skládačky jménem Green valley nezklamal. Zaujalo mě pivovarské téma, které bylo zase něco nového, Lilly Lucas válí :)
Správná romanťárna, jak má být, plná emocí, zvratů, domněnek, překážek a nadějí :)
Vážně doufám, že brzy přeloží i nejnovější kousek Najdeš mě v Green Valley a Nová přání, za víc dílů bych se určitě nezlobila :)

08.09.2024 5 z 5