Andrea864 Andrea864 komentáře u knih

Poslední let Poslední let Julie Clark

Výborný thriller. Napětí od začátku do konce. Skvěle vykreslené charaktery obou hrdinek. Děj má spád, zvraty a zajímavou zápletku. Četla jsem jedním dechem. Doporučuji.

23.08.2022 5 z 5

Hadí doupě Hadí doupě Agatha Christie

Dobrá detektivka. Agatha má spoustu lepších, ale i tak mě Hadí doupě bavilo. Tentokrát jsem poznala pachatele docela brzy, až jsem si říkala, že se zase pletu.

17.06.2022 4 z 5

Třetí dívka Třetí dívka Agatha Christie

Skvělá detektivka se zajímavou zápletkou. Rozuzlení až v samém závěru potvrdilo mé podezření jen částečně. Mám ráda Agathu Christie a nezklamala ani tentokrát.

20.05.2022 5 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Výborný nápad, skvěle napsáno, báječná detektivka. Doporučuji.

09.05.2022 5 z 5

Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Příběh se mi líbil, i když byl dost předvídatelný. Rozdělení kapitol nejprve na dvě dějové linky a potom na dva pohledy hlavních postav mě nejdříve vadilo, ale mělo svoje opodstatnění. A tady je možná trochu na škodu, že autorka nešla víc do hloubky charakterů postav, příběh na to kapacitu měl. Kniha se dobře se četla.

14.02.2022 4 z 5

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

(SPOILER) Skvělá kniha. Příběh s tajemnou atmosférou, plný napětí a tajemství, který je čtivý a má spád. Velmi mě bavil námět se slovanskou mytologií. Doufám, že brzy vyjde další kniha od této autorky a klidně i se stejným hlavním hrdinou Petrem a jeho psem Imbusem. Vřele doporučuji.

03.02.2023 5 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Klasický romantický příběh, který má zvláštní atmosféru. Milé a čtivé, taková pohádka pro dospělé, kdy nakonec vše dobře dopadne.

15.01.2023 5 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Zajímavá a čtivá kniha, která skvěle spojuje informace o genetice s osobním životem Benedikta Lamberta a jeho předka Gregora Mendela. Příběh nabízí psychologickou sondu do života muže s handicapem, která je odlehčena sarkasmem a humorem vypravěče, má spád i mírné napětí. Kniha mě bavila a určitě si od Simona Mawera přečtu i další.

06.01.2023 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Taková oddechovka pro pošmourný podzimní den. Zachumlat se do deky a na nic nemyslet, protože od prvních stránek je naprosto jasné, jak se bude příběh vyvíjet. Tři hvězdy za popis přírody Islandu a čtivost.

13.11.2022 3 z 5

Jedenadvacet polibků Jedenadvacet polibků Roald Dahl

Velice příjemné, milé a vtipné čtení. Povídky měly spád, zajímavé a nápadité zápletky i skvělé pointy. Doporučuji.

30.06.2022 5 z 5

Měsíční prach Měsíční prach Arthur Charles Clarke

Povedená sci - fi. Příběh má zajímavou zápletku, napětí i lásku. Psychologická linie v rámci vztahů a reakcí lidí v uzavřené společnosti je dobře vykreslena a technická stránka je dobře vysvětlena.

06.06.2022 4 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Příběh je silný, strhující, cynické chování nacistů hrůzné a A. Lustig to vše vypráví svým klidným a vyrovnaným způsobem. Kniha ve mě zanechala hluboký dojem. Doporučuji.

07.05.2022 5 z 5

Kameny bolesti Kameny bolesti Milena Agus

Poslouchala jsem jako audioknihu. Příběh plný smutku, ale i vlídného humoru, odhodlání, lásky, naděje a fantazie. Spousta látky k zamyšlení. Pro mě překvapivý konec. Kniha mě bavila.

29.04.2022 5 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

(SPOILER) Od Kinga jsem četla spoustu lepších knih, ale i Nespavost má své kouzlo. Fajn nápad s důchodci, nespavostí, aurami i holohlavými doktůrky.

02.12.2021 4 z 5

Děda Děda Jan Novák

Moc hezká kniha. Příběh o útrapách rodiny viděný očima malého kluka je psaný mile a lehce a díky tomu má takovou zvláštní atmosféru. Vyprávění o silné osobnosti dědečka, který bojuje s nespravedlností a lidskou hloupostí po svém, mě bavilo a naprosto pohltilo.

15.11.2023 5 z 5

Slepá ulička Slepá ulička Joy Fielding

Skvělá kniha, která je čtivá, má napětí a spád. Musím říct, že mě moc bavilo, jak se spolu propojují a splétají životní situace a problémy všech obyvatelů a jak se postupně vyvíjí a ukazuje to, co vidět být nemělo. Od J. Fieldingové jsem přečetla hodně knih a tato mi připomíná starší tvorbu autorky, což je podle mého názoru jen dobře.

15.07.2023 5 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Trochu chaotické vyprávění, ale ta chaotičnost jaksi více vykresluje myšlenky, dojmy a pocity žen, které vytrpěly neskutečné hrůzy a bolesti jak fyzické, tak i psychické. Hrdinství zůstat člověkem v nelidských podmínkách. Hrdinství přežít tábor. Hrdinství dokázat se po válce začlenit do života a žít dál. Nemělo by se zapomínat.

22.05.2023 3 z 5

Spřádači snů Spřádači snů Barbara Erskine

Skvělá kniha. Čtivý, napínavý a historicky zajímavý příběh, který vás naprosto vtáhne do děje. Je to přesně ten román, který nemůžete odložit a zároveň ho nechcete dočíst. Spisovatelku Erskinovou mám moc ráda, četla jsem od ní všechny knihy. Bavila jsem se a doporučuji si přečíst.

26.03.2023 5 z 5

Venuše ze zátoky Venuše ze zátoky Dominik Dán

Pěkná detektivka se zajímavou zápletkou, která je čtivá a má spád.

05.03.2023 4 z 5

Šok z bohů Šok z bohů Erich von Däniken

Zajímavá, působivá a přesvědčivá kniha, která je velmi čtivě napsaná.

09.01.2023 5 z 5