animovanej medv

Přečteno jedním dechem. Je to super! Fakt neváhejte. Kéž by to někdo zfilmoval...

(SPOILER) Kniha se mi líbila a dobře četla, ale mám dvě výhrady, dvě scény mi přišly neuvěřitelné:
1.Rozchod a Martinem - Pavlína nikdy v knize nebyla krutá. A ještě k tomu k člověku, co jí nic neudělal a ještě ho měla ráda
2. Konec - mám s tím stejný problém. Na to jak nám celou dobu byla Pavlína popisována, tohle k ní prostě nesedí.

Skvělá knížka, jen ten konec byl takový no čekala jsem nějaké ukončení, přitom tak knížka prostě skončila...

Jsem převapená, jak dobrá ta kniha byla. Zvládla jsem jí za 24 hodin a jdu rovnou na pokračování. Jediné, co mi na knize vadilo bylo, že nebylo vysvětleno, jakým způsobem zásobují ten vymyšlený svět enektřinou. Ale jsem trošku puntičkář. Na příběhu to nic neubírá.

Opět přečteno během dvou dnů. Achjo. S takovou celou sérii dokončím do týdne. No můj pracovní i osobní život asi bude muset počkat :)
Nemůžu nesrovnávat Eriku s hrdinou detektivek od Nesbo Harry Hole.
Oba dva mě dost štvou vlastně - Erika svou tvrdohlavostí a neposlušností. Harry je v tomhle trošku podobný, ale u něj mě teda štval jeho alkoholismus.
Kdybych měla srovnat, které detektivky se mi líbí více, tak musím se přiklonit na stranu Eriky. Vlastně ani nevím proč, ale líbí se mi její postoj nemám co ztratit, tak aspoň chytu ještě jednoho zločince. Ačkoli doufám, že se s dalšími díly bude měnit a bude trošku víc dbát příkazů autorit. Přecijen, představte si, že se jako Erika chová každý pocajt...
Každopádně mám Eriku ráda a vrhám se na další díl :)

Nádherná kniha o obyčejném, ale vlastně šťastném člověku. Rozhodně stojí za to přečíst :)

Upřímně nechápu histerii kolem této knihy.
Jinak mě knížka nijak neuchvátila. Zajímavá byla část Josefa. Hrozně mě nudili části o upírovi. Tyhle části tam byly i 4x ten samý text... no
Ani příběh Minky nebyl moc zajímavý. Spíš naopak.
Knihu bych znovu nečetla ani od autorky nic dalšího číst nebudu.

Forsytha miluju a jakákoli kniha mě od něj pohltí.
První půlka knihy je popis velmi zajímavé historie studené války a špionů, což je popis založený a faktech, který si můžete ověřit dokonce i v české wikipedii. Na těchto faktech pak druhá půlka knihy rozvine napínavý a částmi i vtipný příběh, který je od začátku až do konce fikce, protože autor knihu psal v roce 1995 a děj druhé části se odehrává o čtyři roky později.
Ikona je skvělá. Dávám 4 z 5, protože jsem měla místy pocit, že kladní hrdinové byly až moc dobří. Mysleli jako geniální počítače a mysleli na všechno a život takový prostě není.
I přesto je to kniha, která stojí za to si přečíst. Zvláště posledních 100 stran je vyloženě lahůdka pro jakéhokoli čtenáře.

Kniha je krásná a vskutku stojí za přečtení. Vyprávění je něžné a jen na místech, je dle majordoma třeba, je kladen důraz. To je v místech, kde se mluví o tom, co to znamená důstojnost. Dost mi to připomínalo Saturnina, ačkoli to není vůbec humorná knížka. A není to ani smutná knížka. Je o tom, že člověk žije svůj život tak, jak mu v tu chvíli připadá nejlépe a že to zpětně vypadá jinak, je už jiná věc a že by se tímto pohledem měl zabývat co nejméně.

Je to moje oblíbená kniha. Je o Bohu, o bezprostřednosti dětství, o smrti a o životě a o tom, že všechny ty věci spolu zákonitě souvisí a jedna bez druhé nemůže být.
"Je Temže ta voda nebo ta čára, ve které teče?
Samozřejmě, že ta voda.
Ale když prší, tak ta voda je déšť a až zteče do té čáry, tak je to Temže - tak kdy se dešti říká déšť a kdy Temže? Jak to poznám?"

Jsem ráda, že jsou takové knížky, které mluví o tom, co se dělo s němci po druhé světové válce.
Knihy o tom, že nic není černobílé...

No. Přečteno během 4 dnů. Jako fakt mě to chytlo. To jsem docela nečekala. Kdyže má vyjít další díl?

Podle mě jedna z Forsytových nejlepších. Možná právě proto si Mika ještě pijdol v dalších knihách...

Kniha z roku 1950 a pořád má co nabídnout i v roce 2022. Fascinující

Kniha mě bavila, ale přišla mi občas trošku rozvleklá. V serii ale budu každopádně pokračovat!

Nevím, co mám napsat. Těžká kniha, plná důležitých myšlenek. Nepřipadám si dost zběhlá v psaní textů na to, abych se k této knize mohla vyjádřit textem.
Je to zážitek, co doporučuji zažít.

(SPOILER) Fajn krátká detektivka.
Líbilo se mi tam, že každá kapitola byla psaná z pohledu jiné postavy a líbíl se mi ten jakože otevřený konec.
Ale jako znovu bych to nečetla a ani si od autorky nic číst dál nebudu. Beru to jako odlehčené čtení. Zase se mi potvrzuje, že nálepka Bestseller je jen nálepka. Není to žádné ocenění, které by nás mělo upozornit, že to je kniha, co nesmíme přehlédnout. Pokud chcete pořádný drama a dobrou detektivku, sáhněte raději po něčem jiném ;)

Za mě zatím nejlepší díl!
Přijde mi úžasné, že jako čtenář přesně víte, jak to skončí (konec konců proto čtu tuto sérii, protože vím, že se dočkám šťastného konce).
Takže i když víte celou dobu, jak to dopadne, nemůžete odtrhnout oči od knížky a vadí vám každé vyrušení. Nemohla jsem si pomoct, ale četla jsem i pod stolem v práci, jak mě to vtáhlo.
Jediné, za co ubírám hvězdičku je začátek. Já jsem v tom moc viděla popelku a nebavilo mě to. Od chvíle, co Sophie odejde z domu jsem knihu ale neodložila.

Liška je fajn kniha, která by pro jiného autora mohla být tím nejlepším, co kdy napsal, ale bohužel na Forsytha je to málo.
Vlastně mi to přišlo jako povídková kniha. Liška se svým šéfem dovedli jednu akci do konce a jejich nepřátelé se jen marně snažili o odplatu a mezi tím Liška začal dělat na další akci. Jedndotlivé příběhy byly zajímavé, ale bohužel čím dál člověk četl, tím méně byly uvěřitelné. Myslím, že závěr knihy byl vyloženě mimo...
Ale je to Forsyth, takže pořád to stojí za přečtení.