Any26 Any26 komentáře u knih

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Opět skvělé. Moc! Moc! Moc!
Sice mě mrzelo, že tam (alespoň za mě) bylo málo takového toho špičkování mezi Kim a Brayntem, a vlastně i Woodym nebo patologem Keatsem, ale to by bylo jediné mínus, které bych dokázala najít. Zapojení Alison bylo skvělé a taky naučné. Byly to od ní zajímavé postřehy, které nám autorka díky její neocenitelné postavě behavioristky poskytla. No a pak tam byla naše stará známá sociopatka Alex, hrající své kruté hry ve vězení. Jak "střet" s ní a Kim dopadne, a co chce a plánuje si budete muset přečíst!
Co se týče samotného případu, bylo to velmi zajímavé a jako vždycky neobvyklé. Prostě wau. Zajímalo by mě, kam autorka na ty motivy jednotlivých případů chodí... Už teď se ohromně těším na další díl!!
A P.S. co se týče českých obálek této série, tak na ty je opravdu vždycky radost pohledět!
P.P.S. kdyby to ještě nebylo jasné tak tuto knihu: Doporučuji! --- a vlastně nejen tento díl, ale celou sérii s Kim Stoneovou, kdo ji ještě nezačal číst o hodně přichází, protože je to fakt BOŽÍ a NÁVYKOVÉ.

23.06.2024 5 z 5

Vražedný rej Vražedný rej Andreas Gruber

To by mě zajímalo co teď budu bez Maartena Sneijdera ... pardon, tedy Maartena S. Sneijdera a Sabiny Nemezové dělat než vyjde další díl :DD

Krásný začátek druhé trilogie s Maartenem Sneijderem. Opět skvěle promyšlený děj.
Minulosti neutečou.
"Něco" co se stalo před 20 lety opět vyplouvá na povrch...
Autor nám postupně odkrývá jednotlivé dílky této skládačky tak, že čtenář zůstává pořád ve střehu.

Velmi se mi líbila linka s Hardym a Norou, i větší zapojení do případů Sabininy kolegyně Tiny Martinelliové.

P.S. A návštěvy Sneijdera v knihkupectví se nikdy neomrzí!

11.08.2023 5 z 5

Zbabělci Zbabělci Josef Škvorecký

válka x JAZZ x holky

Ach, bylo to náádherný. Těch 8 dní jako bych prožila s nimi, s Dannym a s lidmi z Kostelce. Mrazivý... Josef Škvorecký má nádherný jazyk, který stojí za to si vychutnávat. Četlo se to samo. Ta atmosféra se do mě úplně přenesla.
Na konci na mě padl takový smutek --

"Ještě než tam potkám tu holku.
Připadal jsem si proti tomu dvojčeti starý a jako z jiné generace a hřála mě ta hezká mladá holka u srdce. Byla to příští nositelka toho, co my jsme tu udělali. Toho páskovství a jazzu, toho našeho způsobu života. Troubové jako Petrbok a Macháček a ti, ti to nechápali. Pro ně jsme byli flákači a jazz byla výstřednost a bláznivina. Ale pro nás ne. Pro nás to byl život. A pro mě jedině život. Jediný možný a nejlepší. "

Moc moc se mi to líbilo a udělalo to na mne silný dojem.

19.03.2022 5 z 5

Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Knížka se mi líbila, bavila jsem se. A konec, v který to vygradovalo byl super! Doporučuji.

11.04.2021 5 z 5

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

V podstatě ani nevím co napsat. Snad pouze, že mě dílo naprosto uchvátilo a nutilo mě to číst dál a dál... - prostředí...postavy...děj...závěr...
Už teď z jistotou vím, že se ke knížce vrátím. Naprosto úžasná a moc doporučuji!

05.04.2021 5 z 5

Dveře do léta Dveře do léta Robert A. Heinlein

"Jenom podvodní hráči prohlašují, že dávají křenovi nejvýhodnější šanci, a pojišťovnictví je vlastně zákonem schválený hazard. Nejstarší a nejvážnější pojišťovnická firma na světě, Lloyd v Londýně, se tím nijak netají - Lloyd si klidně při každé sázce přisadí na kteroukoliv stranu."

Fantastická knížka. Většinu knížky jsem snad četla s otevřenou pusou. Autor měl úžasnou představivost a moc hezky "tohle" vše dokázal zpracovat. Na těch pár stránkách dokázal zpracovat neuvěřitelné VĚCI (nechci prozrazovat, ale ti co četli, zcela jistě ví co myslím). Tahle knížka mi dala vše, co jsem potřebovala a víc než jsem od ní čekala. Hlavní postavu a jeho kocoura jsem si hned zamilovala. I když jsem se pak lekla, co se s některými postavami stalo/stane. Jsem ráda, že to nakonec dopadlo jak to dopadlo a všichni našli své dveře do léta.
A kdo by po přečtení této knížky nechtěl jít a zkoušet ty správné dveře do léta...
"Pete ovšem jako správný kocour raději chodí ven a nikdy se nevzdával přesvědčení, že stačí vyzkoušet všechny dveře a jedny z nich určitě musí být dveře do léta.
Myslím si, že má nejspíš pravdu."

17.06.2024 5 z 5

Hra Hra Elle Kennedy

Můžu se u nějaké další knížky ještě víc bavit než teď?
Tak to jsem si přesně říkala, když jsem dočetla Risk. A vida můžu - Hra -- fakt se mi líbila a doporučuji, snad celou dobu jsem u toho slzela smíchy.
Elle Kennedy je prostě skvělá a ví jak psát.
P.S. Hollis a Rupi mě fakt na konci dostali :D
Áá už se moc těším na Conora v dalším díle!!!

19.03.2021 5 z 5

Továrna na Absolutno Továrna na Absolutno Karel Čapek

Dokonale zvrácený svět
"Svět bude zlej, pokud nezačnou lidi věřit v lidi."

Super knížka se spousty zajímavých a pravdivých myšlenek.
Svět, ve kterém nastalo náboženské pobláznění lidí a hospodářská (ekonomická) katastrofa -- "Kde není ceny, není trhu. Kde není trhu, není distribuce. Kde není distribuce, není zboží. A kde není zboží, roste potřeba, rostou ceny a rostou zisky a rostou obchody."
Skvělé k zamyšlení a nadčasové.

"Každej věří na svýho výbornýho Pánaboha, ale nevěří druhýmu člověku, že ten taky věří něco dobrýho. Lidi mají nejdřív věřit v lidi, a to ostatní se už najde."

25.04.2021 4 z 5

Konec civilizace Konec civilizace Aldous Huxley

U kolika knížek člověk až nějakou chvíli po přečtení pochopí poselství díla, její hlubší význam. Tady tedy, že ideální svět neexistuje a ani v něm nemůžeme být šťastní a svobodní. Protože bylo to opravdu ideální? Na první pohled možná ale jakmile nahlédneme pod pokličku, už tak úžasné to není a naopak je to až děsivé. V díle je taktéž zajímavé sledovat, koho mají určité lidi napodobovat, představovat, čeho je vlastně dílo kritikou...
Na to, v kterém roce to bylo napsané (1931) a vydané (1932) je to až neuvěřitelné. Závěr už jsem četla jedním dechem. Aldous Huxley byl jeden z těch opravdu skvělých spisovatelů!

20.06.2021 4 z 5

Italské prázdniny Italské prázdniny Jan Werich

Můj první cestopis, co jsem, kdy četla a nemohla jsem si vybrat líp. Doporučuji.

29.04.2021 4 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

"Co mě ale vážně nadchne, je kniha, kterou člověk dočte, načež by si přál, aby byl s autorem, co ji napsal, ohromnej kamarád a moh mu zatelefonovat, kdy se mu zachce."

Rozhodně doporučuji. Kniha se čte sama, mohlo by se zdát, že je úplně o ničem, ale přitom se v ní prolíná taková intenzita myšlenek... A se spoustou z nich jsem se sžívala a jen tak mi nejdou z hlavy.

"Já jen jako, že jak můžete vědět, jestli něco uděláte, dokud to neuděláte?"

03.03.2021 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Knížka mě bohužel trochu zklamala. Docela jsem se na ni těšila a ve finále mi tam "něco" scházelo. Téma, napětí, rozuzlení, postavy, San Francisco...-- se vším jsem byla spokojena, ale nemůžu se zbavit dojmu, že to nebylo úplně top, co jsem chtěla/čekala. Ale jinak to bylo zajímavý a určitě si vyhledám i další díly. Každopádně to bude série, kterou doma v knihovně mít nemusím.
(3,5 hvězdičky)

29.08.2023 4 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Krásná knížka o tom, jak prožít opravdu vánoční Vánoce. A musím říct, že se mi to líbilo víc jak Vánoční tábor. -- KOUZELNÉ️

08.01.2022 5 z 5

Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Jednoduchá, vtipná komedie, na kterou bych moc ráda zašla do divadla. Tak snad brzy...

05.05.2021 5 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Tahle knížka byla BOŽÍ. Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na "Hannin" styl vyprávění, ale naštěstí jsem to pak přestala vnímat a nechala se pohltit dějem. Zcela jsem tomu propadla ve chvíli, kdy přijeli na ranč, kde měla Hanna hrát Jackovu přítelkyni. Od té části jsem tu knížku nemohla odložit.
Velmi milá, vtipná a hlavně pohodová knížka se sympatickými hlavními hrdiny, včetně Jackovy rodiny.
Doporučuji!

03.04.2024 5 z 5

Knihomolové Knihomolové Emily Henry

To bylo naprosto boží!!! Od knížky se vůbec nedalo odtrhnout. Strašně milý a hezký příběh s nemalou dávkou humoru. Doporučuji všem, kdo hledají knížku, do které by se mohly plně ponořit, zapomenout na všechno okolo, a jen si odpočinout a vychutnat příběh dvou knihomolů.

22.11.2023 5 z 5

Ronja, dcera loupežníka Ronja, dcera loupežníka Astrid Lindgren

Astrid Lindgrenová jako klasika. Ronja, dcera loupežníka jako srdcovka.
Tuhle knížku opravdu miluji! --- Ronja a Birk ... nerozlučná dvojka

17.11.2022 5 z 5

Chocky Chocky John Wyndham (p)

V pořadí moje čtvrté Wyndhamovo dílo. A pááni ten spisovatel byl ale borec. Vymyslet takovýto příběh v roce 1968. Do 24 hodin přečtená knížka... to svědčí o těch nejvyšších kvalitách spisovatele.
Neuvěřitelně filozofická díla, uchvacující a přitom tak jednoduchá a přesto složitě vystavěná a promyšlená.
Wau, nevím co je lepší Den Trifidů, Kukly, Midwichské kukačky a teď Chocky.
---
Chocky je úžasnou knížkou, která Vám nedá spát, chcete vědět co je Chocky zač, co Matthew, co rodiče a ve škole... a jak to skončí, jak a proč ...
Doporučuji všem - tahle knížka má zkrátka pořád, co říct!

28.07.2022 5 z 5

Beatles: Výpověď o jedné generaci Beatles: Výpověď o jedné generaci Antonín Matzner

Možná, že je to odvážné tvrzení, ale tahle knížka by se měla nacházet na seznamu knih, který by se měli za život přečíst.... Opravdu....
Nemusím být vysloveně fanouškem Beatles (i když už se mi pomalu dostávají pod kůži) abych dokázala ocenit to, co tahle skupina dokázala a jak moc geniálními a skvělými byli. Je to krásný vhled do beatlemánie. Tuhle knížku beru jako součást kulturního přehledu a udělala na mě takový dojem, že mám chuť si ji přečíst znovu!

24.05.2022 5 z 5

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Myslím, že psát nějaká komentáře, o čem dílo je, je zcela zbytečné, protože jestli chcete dílo pochopit, tak si ho musíte přečíst. A dílo je psané tak, že aspoň za mě, Vás hned strhne, jen pak akorát pochytit všechny ty myšlenky...

27.12.2021 5 z 5