ArwenAragorn komentáře u knih
81%
Jsou knížky od Joy Fielding, které se mi moc líbí, jiné mě zase příliš nezaujmou. Slepá ulička patří k těm prvním. Toto psychologické rodinné drama je velice čtivé, takže knížka se těžko odkládá. Autorka dokáže nádherně vykreslit postavy, prožíváte s nimi jejich příběhy i tajemství, které se snaží ukrývat. Tady jsem uhodla, která z osob byla zastřelena.
Přečtěte si tuto knížku, snad se Vám bude líbit tak, jako mně.
81%
Pokaždé to bylo jiné. Když jsem měla hádavou náladu, dala jsem jim chloral. Na ten neumřeli, pouze usnuli. Někdy jed nezabral tak, jak jsem chtěla, a oni se vzbudili a zápasili, dokud se nad nimi nesmiloval sekáček. Někdy jsem je musela usmrtit několika silnými údery, protože šlachy a maso mohou být tvrdé a tuhé. Jindy jsem nadělala spoustu nepořádku, celá podlaha byla od krve.
Když jsem na boj neměla náladu, dala jsem jim svůj osvědčený kyanid. Pak zemřeli sami, nedělali žádné problémy...
_____________________________________________________________________________________________
Dokonale zpracovaný příběh o jedné ženské zrůdě. Velice čtivé a velice temné a brutální. Kniha nejde odložit, ale nedoporučuji u ní něco konzumovat. O Belle jsem si vyhledala informace i na internetu. Přečtěte si určitě autorčinu poznámku, tam se dozvíte něco z toho, co byla asi pravda a co je fikce.
K přečtení doporučím. Trefný název knihy.
81%
Poprvé stisknu v náručí své dítě, ucítím teplo a váhu skutečného, dýchajícího potomka, který pěstičkami mává ve vzduchu, otevírá drobná ústa a zase je zavírá jako ptáče. Po těch několika příšerných dnech, kdy jsem v sobě dusil emoce a srdce zamkl na několik západů, se mi po tvářích začnou kutálet slzy, protože je tady a je nádherná.
Moje dcera!
Dokonalá, živá a stejně krásná jako její jméno.
Možný spoiler!
Brilantní thriller! Kromě sexuálního obtěžování, ze kterého je obviněna slavná akademička na Oxfordské univerzitě, se autorka hodně zabývá mým oblíbeným inspektorem Fawleym. Jeho žena čeká dítě a on je obviněn z vraždy!
Velice čtivé, hodně napínavé, se skvělým závěrem.
Moc ráda doporučím!
80%
Výborný thriller! Díky složitému pátrání po rafinovaném sériovém vrahovi se podaří zjistit velké tajemství, týkající se života Niny. Dopadení vraha se tak pro ni stává osobní záležitostí.
K přečtení doporučuji!
85%
Dřevěný blok se šesti noži.
Uchopím ten největší - porcovací nůž s bezmála dvanácticentimetrovou čepelí. V blyštivé oceli se zračí můj obraz.
Vypadám vyděšeně.
Jsem vyděšená.
Skvostná knížka! Přečetla jsem ji skoro na jeden zátah jen s nutnými přestávkami. Patří k těm neodložitelným. Má mrazivou atmosféru a některé pasáže jsou hodně napínavé i strašidelné, překvapivý je konec. A říkejte si, co chcete, "Dům hrůzy" je dokonalá duchařina. Tohle si nesmíte nechat ujít!
85%
...Dostanu se k předmětu z jiného úhlu, takže jsem schopná sevřít ho mezi prsty a vytáhnout ho na světlo. Nejdřív nemůžu poznat, co to je, a tak ho přidržím proti čelnímu sklu. Několikrát zamrkám, jako bych si chtěla pročistit oči, ale není pochyb o tom, že se mi v prstech houpe křišťálová náušnice ve tvaru kapky.
Tak tento psychologický thriller mě naprosto dostal! Po jeho přečtení se možná zamyslíte nad tím, jestli můžete věřit lidem kolem sebe a to i těm nejbližším.
Příběh je rozdělen do tří částí, všechny jsou neskutečně čtivé, se svižným tempem, mnoha zvraty a promyšlenou zápletkou. Ve finále jsem se už nestačila divit, jak to autorka bezvadně vymyslela. Přitom všechno sedělo, nic nebylo překombinováno.
Doporučuji, nebudete litovat!
81%
Postava se otočila směrem k ní. Zahlédla třpyt očí - děsivých, nelidských očí, vypoulených pod dlouhými mastnými vlasy. Postava sebou mrskla a zmizela z dosahu jejího světla, v úzkém dveřním průchodu ve zdi.
Já jsem si tuto knížku půjčila v knihovně a vzhledem k nízkému hodnocení jsem váhala, jestli ji mám číst. A jsem tak nadšená, že dávám pět *, což u mě nebývá tak často. Po takovém trochu nejistém začátku se děj rozbíhá a od půlky jsem už knížku nemohla odložit, dočítala jsem pozdě v noci. Hororová pohádka pro dospělé, neuvěřitelně čtivě a poutavě podaná. Na pokračování se moc těším.
Doporučuji, já si příběh fakt užila!
Jmenuju se Rebeka.
A nevzdávám se.
Výborný thriller. Bála jsem se, když v něm nevystupoval můj oblíbený David Raker, ale zbytečně. Dobrodružný, napínavý, s neodhadnutelnou zápletkou. Trochu se mně tam nezdál motiv. Rebeku jsem si oblíbila hned od začátku. Potěšilo mě její setkání na konci knihy.
Znovu musím doporučit!
81%
..."Prý to tentokrát není žádné normální zvíře"
"Žádné normální zvíře?"
"Je prý jiné. Větší. Má od přírody děsnou sílu, obrovské čelisti. Prostě není jako ostatní. Jedním slovem nestvůra."
Ani náhodou nelituji času stráveného nad touto detektivkou. Autorčin styl psaní se mi moc líbí, je prodchnutý vlídným humorem, s vydařenými dialogy. Za to, že jsem si čtení užila, děkuji i překladu. 1. díl série jsem nesehnala, proto začínám tímto. Autorka fantasticky vykresluje postavy. Komisaře Adamsberga jsem si hned zamilovala, mám ráda i Lucille s jejím Katalogem nástrojů a vlastně všechny, kdo cestovali v dobytčáku.
Knížka je svým způsobem napínavá od první stránky, ale teprve za půlkou se z toho stává detektivní záležitost.
Já ji musím doporučit, snad budete tak nadšeni jako já!
40%
Není to špatný nápad, dobře vymyšlené, na začátku slušná atmosféra, ale hrozně moc zdlouhavé na to, abych vydržela napnutá. Knížku jsem v závěru odkládala se zklamáním.
85%
Spící nymfa získává pod rukama tvůrce svou podobu.
Rodí se, zčervenalá vášní a láskou.
Skvělá kniha! Komisařka Battagliová a inspektor Marini mají objasnit vraždu, která se odehrála před sedmdesáti lety. Ale Zlo, které propuklo tehdy se vrátilo a znovu zabíjí.
Příběh s mystickými prvky se někomu může zdát rozvláčnější, ale o to je napínavější, s mnoha zvraty, zápletka je dramatická a rozuzlení přinejmenším nečekané. Já jsem se od knížky nemohla odtrhnout. Je psaná neobyčejně poutavě, autorka má nezaměnitelný poetický styl.
Moc se mi líbí vztah Teresy s Marinim, vzájemně se dobírají, ale když je potřeba, vždycky si pomůžou, ať se jedná o cokoli. Jejich osobnímu životu se autorka hodně věnuje. Kromě těchto dvou je mi byla moc sympatická postava Blanky se svým psem Smokym.
Pokud jste ještě nečetli, vřele doporučuji!
80%
...."Vy tam nejste otče!" zvolala jsem. "Budím se na Gaudlin Hall, trávím tam většinu dne a spím tam každou noc. A po celou tu dobu mi běží hlavou jediná myšlenka."
"A to je?"
"V tomto domě straší."
Nevím, proč jsem se této knížce tak dlouho vyhýbala. Bylo to příjemné čtení s výbornou ponurou atmosférou. Stylem mi tento román připomínal Janu Eyrovou. I když je to duchařina, nebála jsem se. To se určitě nedá říct o guvernantce Elize Cainové, která si toho v domě s duchy užila až až. Moc jsem si ji oblíbila. Ještě štěstí, že všechno dobře dopadlo. Nebo ne?
Knížku ráda doporučím, i když většina čtenářů teď spíš sáhne po knihách od Darcy Coates.
Moc dobře napsaný psychologický román z lékařského prostředí. Stejnojmenný film se mi taky líbil.
65%
....Ne doba, lidé jsou vinni
...Člověk je zodopovědný za své činy. I když nikdy neovlivní, jak jsou interpretovány.
...Ano, jistě, slovy se dá hodně napáchat. Ničemu se jimi nedá zabránit.
Hodně silná, depresivní, smutná knížka. O to horší, že se to skutečně stalo. Je to moje první přečtená s touto tématikou, proto nemohu srovnávat. Květnatý a mnoha metaforami prodchnutý styl autorky, krátké věty apod. mi zpočátku moc nesedl, pak jsem si částečně zvykla. Ale některé pasáže byly pro mě hůř pochopitelné, chvíli trvalo, než jsem se v ději zorientovala. .
Za sebe mohu říct, že je dobře, že takový příběh byl napsán.
.....Odmítá mě milovat a to mě tak bolí, že někdy je pro mě dlouhé dny nesnesitelné pomyšlení, že tam půjdu a budu se dívat do těch prázdných očí....
Velice dobré čtení s promyšlenou zápletkou, napínavé a tajemné, i když jsou tam i místa zdlouhavější. Unesené dívky proti nemilosrdnému únosci.
Několik mladých dívek postupně zmizí. Je to ve městě, kam se vrací Kate Linvillová z Londýna, aby prodala dům po otci. A nebyla by to ona, aby po nich nezačala pátrat na vlastní pěst, přestože sem její pravomoc nespadá. Opět se setkává s Calebem Halem a opět se dozvídáme něco z jejího soukromého života. Mám ji ráda a moc mi vadí její nízké sebevědomí.
Za to, že byla knížka tak dobrá, děkuji i překladatelce Janě Zoubkové. Určitě má na tom nemalý podíl. Při té příležitosti musím zmínit "V údolí lišek" s jinou překladatelkou, kde mi hodně vadily dialogy, vedené všemi zúčastněnými vč. pachatele vznosně a jako přes kopírák.
Knížku Zmizení doporučím, pěkná je i obálka.
Velmi dobře napsaný psychologický román. Reálný, emotivní, s kvalitně vykreslenými postavami a poměrně napínavý. Příběh o tom, co může způsobit jedna velká lež, jaký může mít dopad na neotřesitelné kamarádství, o tom, jak silná je mateřská láska. Obě kamarádky dělají všechno pro to, aby uchránily svoje děti, jsou při tom schopny překročit všechny myslitelné i nemyslitelné meze.
Přesto si neodpustím můj dojem, že v některých částech byla kniha zbytečně natahovaná.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Holly:
...."Uvědomila jsem si, že pro matku, která ztratí dítě, neexistuje zvláštní označení. Je to příliš bolestivá představa, než aby se dala vtělit do jednoho slova."
Dante strávil dětství vězněný mužem, přezdívaným Otec. Z těchto důvodů trpí klaustrofobií, ale má i vynikající pozorovatelské schopnosti. Inspektorkou policie Colombou je požádán o pomoc při pátrání po zmizelém chlapci a postupně se spolu dostávají do vzrušujících a životu nebezpečných situací.
Nezapomenutelný thriller s mistrovsky popsanými postavami, který má spád, spoustu zvratů a byl přečtený skutečně jedním dechem. A konec? Velká nepřerušovaná jízda.
Pokud chcete zjistit, jestli Otec ještě žije a nejen to, přečtěte si tuhle knihu, které dávám bez váhání plný počet *. Čeká vás nevšední čtenářský zážitek!
Ďábel má mnoho jmen.
___________________________________________________________________________
Perfektní thriller! Příběh je zapeklitý a hodně drsný. Tentokrát jsem ale měla pocit, že postrádá tu sytou, temnou atmosféru, na kterou jsem byla zvyklá z většiny ostatních dílů. Za to hvězdičku strhávat nebudu, to by si knížka nezasloužila. Je velice čtivá, napínavá a konec je v některých částech hodně překvapivý.
Doporučuji!
60%
S tímto dílem se sérií definitivně končím. Už dřív jsem měla pocit, že mě čtení nijak zvlášť nebaví, rozhodně jsem nepatřila k těm, kteří nemohou pustit knížku z ruky.
Mám už rozečtené jiné série, tak aspoň jich nebudu mít tak moc.