asam asam komentáře u knih

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

cituji "Jen člověk se zcela zatrvzelým srdcem se může ubránit dojetí "...Glamour

30.11.-0001 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Moc pěkně se to čte. Napínavé až do konce.

08.06.2024 5 z 5

Kočičí životy Kočičí životy Eda Kriseová

Velice citlivě popsány všechny hrůzy válek. Neustále vystěhování, nikam nepatřím, všude jsem cizinec, Rodina rozbitá a rozuteklá do všech koutů země. Nic nemám a to co mi zbylo musím schovávat před každým.
Místy mě kniha dojala k slzám, obdivuji sílu a vytrvalost všech poláků, volyńských
čechů , ukrajinců s jakou silou a odvahou přežívali tak těžkou dobu.

17.02.2024 5 z 5

Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Citlivý, silný příběh dvou žen.

04.02.2024 5 z 5

Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Zábavná, napínavá kniha, Někdy děj trochu zamotaný , ale vše se vyřeší. Četba na dovolenou .

04.08.2023 5 z 5

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Čtu už podruhé a opět se směji i nahlas.

26.05.2023 5 z 5

Ostrov v Ptačí ulici Ostrov v Ptačí ulici Uri Orlev (p)

Na základě svých vlastních zážitků vypráví autor neuvěřitelný příběh malého chlapce, který se skrývá na půdě a čeká na příchod svého otce. Každá stránka knihy je kouskem života malého chlapce v polském židovském ghettu. Smutný osud, ale z každé stránky na vás dýchá odvaha, naděje.
Kniha je určena pro děti od 10 let a určitě u knihy vydrží až do konce i jejich rodiče.
Doporučuji.

18.04.2023 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Zklamání, Sice jsem dočetla / málokdy vzdávám/, ale vůbec mě kniha neuspokojila.

06.02.2023 3 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Překombinované, zdlouhavé. Místy to ani nedávalo smysl. Překombinované. Přečetla jsem jenom z úcty k autorovi. Ze série asi nejslabší díl,

26.01.2023 3 z 5

Nezlomná: Hraběnka, která se postavila nacistům ve Velké pardubické, nejnebezpečnějším dostihu na světě Nezlomná: Hraběnka, která se postavila nacistům ve Velké pardubické, nejnebezpečnějším dostihu na světě Richard Askwith

Dosud jsem neměla ani tušení o této ženě. Obdivuji její vytrvalost, odvahu a sílu vydržet všechna příkoří, kterým musela čelit. V jejím životě je celá historie našeho národa - první republika, nacisti, komunisti - v každé době se musela porvat s osudem.
Překvapilo mě , že osudy této ženy zpracoval anglický spisovatel. V české literatuře jsem o ní nikdy nečetla. / možná, že je to moje chyba/
Určitě doporučuji .

18.11.2022 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Úžasný příběh. Nejlepší způsob. jak dětem přiblížit krutost. Jak se tohle všechno může stát a proč. To děti nechápou.

04.11.2022 5 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Dojemný příběh. Spisovatelka opět nezklamala.

15.08.2022 5 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Určitě bych ke knize měla připomínky - zbytečně moc příběhů najednou . Adopce sama o sobě je příběh složitý, vztah obou stran se stále musí upevňovat a hlavně stále nehledat co jsme udělali dobře či špatně. Často si rodiče neumí poradit s vlastními potomky, natož s dětmi o jejichž matkách nic nevíme. Chvíli jsem Malku litovala, chvílemi jsem ji nechápala.

31.03.2022 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Nezklamal. Vždy propracované do detailu a napínavé až do konce

17.01.2022 5 z 5

Běžkyně Běžkyně Peter May

Běžkyně je zdařilým pokračováním zaběhnuté ságy. Opět Margaret a Lim pracují na plné obrátky ve vyšetřování vražd sportovců před blížící se olympiádou. Aby toho nebylo málo, řeší oba setkání rodičů, kteří se těžko srovnávají s blížící se svatbu.

18.05.2021 5 z 5

Běsa Běsa Dita Táborská

Život si s námi někdy nepěkně zahrává. Kde najít sílu všechno vyřešit správně, když se to na vás valí ze všech stran. Rodina, důvěra v sebe samého a důvěra našich blízkých - to je to co nám snad může v těžkých chvílích pomoct.
Silný příběh.

26.03.2021 5 z 5

Kniha o tichu Kniha o tichu Josef Formánek

To není beletrie, to je prožitý život na papíře, se vším co život přináší.
Zajímavé čtení. Moc pěkné ilustrace

25.01.2021 4 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Ze série Akta Enzo zatím to nejlepší co jsem četla. . Víc hvězdiček na rozdávání nemám. Přečetla jsem za dva dny -/ nevařila, neuklízela jen četla/

20.08.2020 5 z 5

Olga Olga Bernhard Schlink

Útlá knížka, ale plná emocí, lásky, smutku i pomsty
Doporučuji.

10.01.2020 5 z 5