asam komentáře u knih
cituji "Jen člověk se zcela zatrvzelým srdcem se může ubránit dojetí "...Glamour
Velice citlivě popsány všechny hrůzy válek. Neustále vystěhování, nikam nepatřím, všude jsem cizinec, Rodina rozbitá a rozuteklá do všech koutů země. Nic nemám a to co mi zbylo musím schovávat před každým.
Místy mě kniha dojala k slzám, obdivuji sílu a vytrvalost všech poláků, volyńských
čechů , ukrajinců s jakou silou a odvahou přežívali tak těžkou dobu.
Zábavná, napínavá kniha, Někdy děj trochu zamotaný , ale vše se vyřeší. Četba na dovolenou .
Na základě svých vlastních zážitků vypráví autor neuvěřitelný příběh malého chlapce, který se skrývá na půdě a čeká na příchod svého otce. Každá stránka knihy je kouskem života malého chlapce v polském židovském ghettu. Smutný osud, ale z každé stránky na vás dýchá odvaha, naděje.
Kniha je určena pro děti od 10 let a určitě u knihy vydrží až do konce i jejich rodiče.
Doporučuji.
Zklamání, Sice jsem dočetla / málokdy vzdávám/, ale vůbec mě kniha neuspokojila.
Překombinované, zdlouhavé. Místy to ani nedávalo smysl. Překombinované. Přečetla jsem jenom z úcty k autorovi. Ze série asi nejslabší díl,
Dosud jsem neměla ani tušení o této ženě. Obdivuji její vytrvalost, odvahu a sílu vydržet všechna příkoří, kterým musela čelit. V jejím životě je celá historie našeho národa - první republika, nacisti, komunisti - v každé době se musela porvat s osudem.
Překvapilo mě , že osudy této ženy zpracoval anglický spisovatel. V české literatuře jsem o ní nikdy nečetla. / možná, že je to moje chyba/
Určitě doporučuji .
Úžasný příběh. Nejlepší způsob. jak dětem přiblížit krutost. Jak se tohle všechno může stát a proč. To děti nechápou.
Určitě bych ke knize měla připomínky - zbytečně moc příběhů najednou . Adopce sama o sobě je příběh složitý, vztah obou stran se stále musí upevňovat a hlavně stále nehledat co jsme udělali dobře či špatně. Často si rodiče neumí poradit s vlastními potomky, natož s dětmi o jejichž matkách nic nevíme. Chvíli jsem Malku litovala, chvílemi jsem ji nechápala.
Běžkyně je zdařilým pokračováním zaběhnuté ságy. Opět Margaret a Lim pracují na plné obrátky ve vyšetřování vražd sportovců před blížící se olympiádou. Aby toho nebylo málo, řeší oba setkání rodičů, kteří se těžko srovnávají s blížící se svatbu.
Život si s námi někdy nepěkně zahrává. Kde najít sílu všechno vyřešit správně, když se to na vás valí ze všech stran. Rodina, důvěra v sebe samého a důvěra našich blízkých - to je to co nám snad může v těžkých chvílích pomoct.
Silný příběh.
To není beletrie, to je prožitý život na papíře, se vším co život přináší.
Zajímavé čtení. Moc pěkné ilustrace
Ze série Akta Enzo zatím to nejlepší co jsem četla. . Víc hvězdiček na rozdávání nemám. Přečetla jsem za dva dny -/ nevařila, neuklízela jen četla/
Upřímná, dojemná zpověď.
Přečtete na jeden zátah. Doporučuji