Awča komentáře u knih
Zprvu mě právě barevná stylizace obrázků odrazovala, ale k době příběhu opravdu výborně sedí. Komiks se zaměřuje na pár úseků ze života Emila Zátopka, je hodně zajímavý, obrazem i dějem. A klidně mohl být obsáhlejší, případně by na něj mohl navazovat další díl o Daně Zátopkové, neméně pozoruhodné osobnosti.
Doporučuji ke shlédnutí také výborný film.
Začátek byl velmi slibný, ostrov Jižní Georgie jsem si našla na mapě a těšila se na ledovce. Pak ale autorka skočila v čase i místě. I tak se četlo dobře, psycholog a glacioložka, to dávalo tušit zajímavý děj. Ale prostředek se táhl, neustále někdo někoho (ne)sledoval, k tomu problematika bezdomovectví, trochu mišmaš. Nejvíce mi k srdci přirostla Delilah, dovedu si ji představit jako hrdinku další knihy.
V hodnocení jsem rozpačitá, nebylo to vyloženě špatné, ale už jsem od autorky četla lepší.
Opět skvělá kniha, milé setkání se starými známými, a to téměř doslova, protože pokročilý věk hlavního hrdiny se již hlásí ke slovu.
Ve střední části autor trochu potrápil čtenáře, líčení povstání a života v táboře bylo sice zajímavé, ale až neúnosně dlouhé.
Doslov jako vždy stál za to.
Těším se na další díl, bude-li, ale teď jsem dobrodružství mistra Shardlaka nasycena.
Sledovala jsem autorčiny blogy, které mě velmi bavily. I když nebyly zrovna o lehkých věcech, byly vtipné, otevřené. Moc ráda jsem knihu podpořila přes nakladatelství Pointa. Je to útlá kniha se zajímavými ilustracemi, které k ní opravdu sedí.
Příběhy a popisy pacientek jsou jiné než blog, který byl více osobní. Dozvídáme se o příbězích a osudech žen, které život zavál do Bohnic.
Je to syrové, krátké, výstižné, ale naštěstí ne srdcervoucí, netlačí se na pilu. Na druhou stranu moc optimismu se čtenář také nedočká.
Prostě život, takový, jaký je.
Doufám, že bude autorka psát i nadále, moc jí fandím.
Skvěle napsaná kniha. Detailní prolog. Pěkně vykreslené postavy, včetně těch vedlejších. Nelíbily se mi některé až nechutné pasáže, nemám pocit, že by byly ku prospěchu věci/příběhu. Ale jinak prostě paráda, napínavé a čtivé. Posloucháno jako audiokniha. Pan Kanyza i pan Písařovic jsou skvělí.
Omylem jsem začala číst od tohoto dílu, což nevadilo, ale některé kapitoly vyloženě navazují na předchozí díly, ochudila jsem se. Můj plán vrátit se k předchozím dílům vzal za své, když jsem dočetla do konce, prostě jsem napnutá, jak to bude dál!
Autor píše velmi pěkně, čtivě, kombinuje s citem, každý večer jsem se tešila, až knihu otevřu a začtu se.
Díky rozporuplným hodnocení jsem netušila, co čekat. Ovšem již začátek knihy mě nesmírně bavil. Skvěle rozehraná situace: rodinná oslava a s ní spojené emoce, pocity, křivdy. Nahlíženo skrze různé aktéry. Zdánlivě se nic nedělo, ale čtenář byl v napětí věcí příštích. Pak se něco stalo (nebo nestalo?) a přišla dobá tápaní a nejistoty. Na scénu vstoupil detektiv, jehož rozpravy s Bohem dávaly příběhu trochu lehkosti, i když do vyšetřování se příliš světla nedostalo.
Závěr gradoval pěkně, možná konec bych si přála jiný.
Skvěle napsaná kniha.
První kapitola, popisující cestu na blata, byla psána krásným jazykem, těšila jsem se na další řádky. Zbytek knihy byl bohužel většinou v prostých větách, působilo to velmi školácky až začátečnicky a ubíralo to na prožitku. Jinak byla zápletka zajímavá, postavy také, ale jako celek působila kniha ploše, téměř nudně, nenadchla mě.
Kniha předčila má očekávání, bylo to velmi zajímavé čtení. O spoustě manželek jsem toho věděla velmi málo.
Lecos se čtenář dozví i o prezidentech, z jakých poměrů vzešli a možná trochu lépe pochopí jejich jednání.
Nezvyklé bylo číst o manželkách, které již pamatuji a soudobé události jsem prožívala s nimi, nyní se na tu dobu dívá člověk s odstupem a lecos vidí jinak.
Osvěžující.
Kniha mě chytla od prvních řádků. Příběh byl dobře vystavěný, byla jsem opravdu zvědavá, jak to celé dopadne, vše se proplétalo, těšila jsem se na každou další kapitolu.
Díky dobře popsané vyšetřovatelce jsem si dlouho myslela, že knihu napsal muž! Je fajn vědět, že i muži ví, jak těžké je skloubit mateřství a práci. Zajímalo by mě, zda se v dalším díle dočká Sonja služebního postupu... nebo rozpadu manželství.
Na žádné rozlučce jsem nebyla, ale pár akcí, které mi nesedly, pamatuji, Noru jsem proto chápala a měla mé velké sympatie. Atmosféra skvěle vykreslená, pro mě to bylo pěkně napínavé počtení, závěr mohl být klidně dramatičtější.
Není to žádná velká literatura, ale oddechovka, v žánru lehce nad průměrem.
Pěkně čtivá kniha. Místy trochu víc popisu prostředí, postav a vedlejších linek, ale to k autorce patří. Moc mě to bavilo, i soukromí hlavních postav, nemohu jinak než dát plný počet hvězdiček.
Ačkoli mám tento typ literatury moc ráda a téma knihy bylo opravdu atraktivní, nemohla jsem se začíst, chvílemi jsem popisné pasáže přeskakovala, dočetla jsem horko těžko. Konec otevřený k dalšímu dílu, ale ten si asi nechám na později.
Ke knize jsem se dostala náhodou, nevěděla jsem, co čekat a neměla jsem přehnaná očekávání. Příběh mě velmi bavil, jak téměř vědecké pasáže, tak i charaktery hlavních i vedlejších postav. Zhltla jsem ji během dvou dnů. Jasně, že je to nadsazené, ale neočekávala jsem, že to je na základě skutečných událostí :-) Chtěla jsem si u knihy odpočinout a nechat se vtáhnout do příběhu, což se povedlo. Těším se na pokračování.
Druhý díl, který jsem začala číst bezprostředně po prvním. Napínavý od začátku do konce. Bavila mě zápletka, nastíněný studentský život a samozřejmě hlavní hrdinka. Její soukromý život navazuje na ten v předchozí knize, je dobré číst díly časově chronologicky. Vyskytuje se zde vícero postav, ale jsou pěkně vykresleny a dobře se v nich orientuje. Chybky v závěru by se našly, ale je to tak čtivé!
Druhy díl se mi možná líbil o trochu více než předchozí.
Zvykla jsem si na styl vyšetřování a chování Crosse, příběh byl uvěřitelný, i když pár věcí úplně nesedělo.
Prostě kriminálka v klidném tempu, bez zbytečné krve a přehršle mrtvých.
Celkem pěkná detektivka s podivínským detektivem, což už je vlastně nyní v krimi příbězích standard.
V některých povahových rysech detektiva Crossa jsem se našla, uf, ale blíže k srdci mi byla jeho kolegyně.
Případ byl uvěřitelný, žádné krvavé lázně a úplně nesmyslné zvraty na efekt.
Některé pasáže trochu nudily a přeskakovala jsem, tak to není na plný počet hvězdiček.
Zkusím další díl.
Milé pohlazení po duši.
Fantasy mám ráda, knížka se četla dobře, hlavní hrdinka mi byla blízká. Děj se skládal z příběhů, vše hezky plynulo, prostě další díl si nenechám ujít.
Není to špatná kniha, ale nějak jsem jí nepřišla na chuť. Přišlo mi to trochu rozvláčné a místy kostrbaté.
Překvapilo mě, že autor není Francouz. Nad druhým dílem váhám.