baji42 baji42 komentáře u knih

Letiště Letiště Arthur Hailey

Patrně nejznámější autorův román se dočkal i nádherné filmové verze. Kniha se čte krásně i v dnešní době. Napínavá a skvěle napsaná!

01.05.2021 5 z 5

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Napínavý příběh se známým belgickým detektivem.

28.04.2021 4 z 5

Na dosah ruky Na dosah ruky Václav Erben

Vynikající starší česká detektivka s šarmantním kapitánem Exnerem. Výborná zápletka, napětí, logický závěr, uvěřitelné dialogy a jemný humor.

08.10.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Opět velice čtivá kniha, ale tady mi to přišlo hodně za hranou uvěřitelnosti. Možná by to vyřešilo přidat dívence pár roků :-)

21.06.2024 4 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Až na ten závěr, na který jsem už u této autorky zvyklá a který tak nějak vyplynul bez většího překvapení a gradace, to byla opět famózně napsaná kniha, kterou přečtete jedním dechem.

05.06.2024 5 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Další thriller od této dvojice - v hlavní roli Joona Linna. Kniha je čtivá, řazení do krátkých kapitol tomu napomáhá, ale trochu mi tam vadila ta paranormální linka. Jinak příběh je napínavý, i když tradičně dost nereálný.

18.11.2023 4 z 5

Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Vcelku zajímavá a vtipná kniha, kterou známe i v její filmové podobě. Vyloženě odpočinkové čtení na léto má ale v sobě i témata k hlubšímu zamyšlení.

04.11.2023 4 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Hodně temný příběh.

28.10.2023 4 z 5

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Jedna z perel české literatury. Nádhera.

11.09.2023 5 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Pokud by kniha byla o několik desítek stránek kratší, určitě by jí to prospělo. Tady člověk nutně srovnává s filmem a musím říci, že u mě vyhrává film.

02.09.2023 4 z 5

Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Po létech znovu přečteno a opět se mi kniha líbila. Návrat do dětství :-)

16.08.2023 5 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Tahle Vondruškova detektivka mě moc bavila. Přestože se mi líbily zatím všechny, které jsem četla, tato patří k těm nejlepším.

24.07.2023 5 z 5

Vůně noci Vůně noci Markéta Harasimová

Čtení blížící se spíše červené knihovně. Viděla bych to jako film na Prima love. Ale jo, dalo se to přečíst, ženy určitě neodrazuji.

09.03.2023 3 z 5

Nalezení Nalezení Jiří Březina

Autorův styl mi příliš nesedí. Píše krátké věty, jako třeba Kepler, ale k takovému psaní je potřeba přece jen trochu více literárního umu. Jeho stylu schází lehkost. Vše působí tak nějak upachtěně. Hlavní postavy postrádají uvěřitelnost a některé jejich dialogy vyznívají spíše jako parodie. Uvěřitelnosti ubírá i kombinace klasické policie s "civilními detektivy". Dva body dávám za to, že se jedná o tuzemského autora.

19.02.2023 2 z 5

Vraždy v ulici Morgue a jiné povídky Vraždy v ulici Morgue a jiné povídky Edgar Allan Poe

Četla jsem jako holka a tehdy jsem byla nadšená. Ale i po létech musím znovu ocenit jednoho ze zakladatelů hororového žánru.

26.12.2022 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Téma únosu dětí je hodně děsivé. Kniha má spád, je napínavá. Ale ten závěr? To mělo být co? Pachatel byl odhalen nějakým osvícením vyšetřovatelky Kim, která je tu jako ženská podoba podobného nadčlověka Jeffersona Wintera.

02.08.2021 2 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Kniha mi byla doporučena, ale bohužel se u mě nesetkala s nadšenou odezvou.

30.05.2021 3 z 5

Černé jako smola Černé jako smola Hana Prošková

6 detektivních příběhů se známou dvojkou Horácem a Vašátkem. Po knihách této autorky vždy ráda sáhnu. A nejen z nějaké nostalgie.

29.05.2021 4 z 5

Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Coronavirus po italsku. Vážné téma, ale zpracované mile s humorem. Líbilo se mi to.

29.05.2021 5 z 5

Svědectví Svědectví Stephen King

Hodně rozsáhlá kniha, přesto jsem ji přečetla poměrně rychle, což hovoří za vše.

02.05.2021 5 z 5