Basta1912 komentáře u knih
Už dávno nejsem cílovka a čeští autoři u mě dlouhodobě nemají nijak na růžích ustláno - ale WAAAAAAU tohle byla pecka! Neřeší se žádná moderní LGBT+-x tématika, ani to není žádná prvoplánová romanťárna. Myslím, že tohle byl vážně vhled do světa puberťáka (ježiš říká se to ještě?). Děj je napínavý, parádně to odsýpá a proto přehlídnu i ty vulgarismy, páč to hádám do toho věku celkem zapadá. Nic v příběhu nepůsobí nepatřičně. Klobouk dolů a doufám se z toho stane nějaká ta doporučená četba - třeba místo nějaké knížky od Hrabala, Kundery, Klímy, Fukse a podobných nezáživných kmetů :P
Jídlo se má jíst a ne si s ním hrát a dokonce s ním plýtvat !!! Všichni mají plnou pusu ekologie a udržitelnosti. Gratuluju - děti v Africe nemají co jíst a my barvíme špagety na zeleno, aby v nich děti mohly hledat nosorožce. Mnohem přínosnější by bylo vyjít ven a pohrát si na pískovišti, na louce nebo v kupce listí. Knížka je zbytečná a autorka by si měla zkusit po těchto aktivitách po dětech uklidit.
Fantasticky. Silný příběh, který ve čtenáři zanechá stopu. Kniha mě lákala, protože téma, kdy křesťanství vytláčelo původní náboženství a jak se s tím obyvatelé vypořádávali, je snad nevyčerpatelné, ale za mě zatím málo beletristicky zpracované. Prý se autor inspiroval kostelem Wang. Uvidíme,jak se bude série vyvíjet. Zatím má parádně našlápnuto.
Nečekaně moc vtipné :) většina uvedené poezie mně byla důvěrně známá :D
Tak po dlouhé době spokojenost i s koncem knihy, které se mně u pana Kariky zrovna moc nelíbily. Vážně jsem měla v některých pasážích reálný pocit, že se bojím a většina z povídek mě ke knize doslova přikovaly. Paráda. Jen ubrat na těch únavných popisech úvah a jinak výborné čtení - začala jsem žízní.
Zaujala mě obálka i anotace, čekala jsem něco jako Záhady slečny Fišerové, ale tohle teda... hm... nic moc no, jedině smutně nechutné rozuzlení. Nelíbilo.
Alias "Císařovy nové šaty" - pohrdání zdravým rozumem. Plesk tlesk jak to bylo výborné a ve skutečnosti...
Něco podobného jsme s kamarádkou psávaly na střední škole. Taková duchařská harlekýnka.
(SPOILER) Nelíbilo. Vůbec. Čtu všechny knihy, které jsou jakkoli spojené s Titanikem, ale tady byl opravdu jen pro to, aby přilákal pozornost. Což bych odpustila, kdyby byl děj alespoň z 50% čtivý. Nestalo se. Hlavní hrdinky byly nesympatické, nevděčné husy na motivy pohádky o Popelce oblíbená/neoblíbená dcera. Jejich otec dřevorubec byl zřejmě pořádně v balíku, protože nejprve mladší dceři zasponzoruje část jízdenky na Titanik (což i pro cestující třetí třídy byla pěkná pálka), pak starší dceři vykoupí vzacný medailon... Jedna ze sester pendluje tam a zpátky přes Atlantik, jako by to byla místní lokálka, okamžitě nachází své známé, přesto že dojede do neznámé země (svět je malý)... Děj celkově byl nezáživný a romance mezi jednou ze sester a jejím zaměstnavatelem absolutně nebyla romantická. Závěr nijaký, jen aby se to celé nějak uzavřelo. Tuhle knihu bych doporučila leda ze msty. Za mě hvězdička jen za pěknou obálku.
(SPOILER) 'Horor' (spíš asi ten psychothriller) hlavně o tom, že skutečné příšery jsou z masa a kostí a normálně žijí mezi námi. Hlavní hrdinka mi přišla podle chování spíš max 12ti letá. Psychicky narušené děvčátko, které v mamčiných šatech pobíhá po městečku - kdoví proč zacykleném ve 20tých letech - no... Hledá mamku, jasan, chce volat taťkovi do nenocnice, ok - ( podle popisu má asi jen nějaký mobil pro seniory?) Z pevné linky z domu se jí nedaří dovolat a přestože se imrvére pohybuje po městečku, nepokusí se zavolat odjinud? Babička jí řekne namaluj se a ona se namaluje, pak jí za to vynadá - labilitu mají asi v rodině...No a ten konec... kam se teda ztrácely všechny děvčata, představující v průvodu Ptáčátko?! Strašně moc nesrovnalostí, ale oceňuji žlutou ořízku a že jsem se příběhem nemusela prokousávat příliš dlouho.
Vzhledem k doporučením na všech možných stránkách jsem asi měla přehnaná očekávání, která se bohužel nenaplnila. Selah mi nejdřív přišla naivní, pak hloupá a nakonec už docela protivná. Její schopnost zamilovat se do kdekoho, kdo se jen pohne, byla otravná. Jasná zápletka s Bearem i s kapitánem s "věčně ušpiněnými prsty od inkoustu". Podivná posádka, která vzala vicesenešalku hned mezi sebe, byla naprosto nevěrohodná a zdálo se, že se o chod lodi stará ještě míň, než zmíněný- od inkoustu zašpiněný kapitán. Vlastně jsem byla ráda, že už je konec knihy, ale naneštěstí ne konec příběhu Pozorovatelky, který bude pokračovat v dalším díle, který už otevřu asi jen v sebeobraně.
Super oddychovka - styl Julie Lescaut. Nemám úplně v oblibě současné krváky, kdy pachatelé hodí oběť do mlýnku na maso nebo mu vydlabou vnitřnosti a ze zbytku si vyrobí bicí soustavu. Tohle je spíš o vyhledávání stop pěkně 'poevropsku'. Vyšetřovací tým lúzrů mi byl sympatický a pěkně vykreslený. Teď čtu pokračování, jsem zvědavá, jestli se vyrovná jedničce :)
Druhý díl knižní série cizinka. 1. díl byl naprostá jednička. 2. díl - Vážka v jantaru byla ještě taky velmi čtivá, následující díly mě už ale příliš neoslovily...
Slibný začátek - očekávala jsem od Stephena alespoň šokující závěr. Jinak ale moc pěkně napsané, čtivé, vtáhne do děje. Samotný příběh má ale možná větší potenciál, než autor využil.
Luxusní publikace a tzv must have v knihovně každyho prostějováka. Ilustrace každého hostince doplněná o foto jak místo vypadá teď, krátké info o místě a mapka, kde danou budovu najdem.
Hodně realistické. Myslím, že takových holek je tam víc, které ztratily nějaký života cíl. Osobně by se mi líbilo mít střechu nad hlavou, dostat najíst 3x denně - ale vadilo by mně to brzké vstávání a hlavně hodně i to modlení. Přesto mám pro tyhle děvčata pochopení. Každý se někdy v životě asi cítil sám a ztracený na světě. Je fajn, že autorka našla i cestu zpět a holt, co tě nezabije, to tě posílí. Díky za tuhle knížku.
Ale tak jo, začátek sice docela matoucí a poměrně utahaný. Čekala jsem něco o Pekle, když se mu v anotaci věnuje tolik pozornosti, ale spíš to čtěte jako thriller s lehce fantastickými prvky a na pekelny očekávání se vykašlete. Štvalo mě jméno Lofofor, ale zvykla jsem si. Konec byl takový no... je těžké cokoliv napsat a nic neprozradit :P
Hodně jsem se nasmála. Kdo alespoň chvíli učil nebo alespoň suploval se tu myslím najde :D
Žádný krvák, ale klasická "detektivní" práce ve stylu slečny Marplové, otce Browna či Jessicy Fletcherové. Ušťouraná bývalá jeptiška jde po stopě a nedá pokoj, dokud se mrtvole v zatopeném kostele nedostane na kobylku. Lehce mě štvaly zbytečné pasáže týkající se jejího vztahu s detektivem Jackem, protože zdržovaly napínavé pátrání. Konec byl velmi překvapivý, především co se týče A. M. - to mě asi uniklo, jak jsem přeskakovala ty vztahovky, takže si to asi někde v průběhu toho, co si bývalá jeptiška dopřává ve velké míře, vysvětlili :D Zaujalo mě téma zatopeného města, ale další příběh si asi nedám.