Bediczek

Je trochu paradox, že autor tolik brojí proti reklamě, přitom jeho kniha měla celkem velkou reklamní kampaň, ze které on má profit, ale to nechme stranou. Zezačátku jsou vtipy příliš nahuštěné a nemají prostor dýchat a situace často až příliš absurdní. Někdy v půlce se to začíná lámat a příběh je trochu smutnější/vážnější a provokuje k zamyšlení. Sám pracuji v koprorátu a dovedu se s mnoha situacemi ztotožnit, což je důvod proč dávám knize 4 namísto 3 hvězd.

3,5 * lepší průměr. Kay je typická Marry Sue. Na knize je zpočátku zábavné mysterium utonulého potápěče, které ale když se odhalí, klesne kvalita o třídu.

Jak už tu několikrát padlo, kniha je příliš zdlouhavá, dala by se zkrátit tak na půlku a byla by čtivější. Často děj zbytečně odbočuje od únosu a přestává být poutavý. Závěr je ale skutečně napínavý.

Detektivka jak má být. Celým příběhem se táhne tajemství a čtenář si sám v hlavě teoretizuje o tom kdo za tím vlastně je. S Ryanem jsem často sympatizoval, protože to byl prostě jen smolař a hlupák ale nebyl zlý. Může mi někdo do zpráv napsat kdo unesl Ryanovu matku a zorganizoval znásilnění Debbie? Mně to nějak uniklo.

Na to že je to autorova prvotina je to skvěle napsané a děj čtenáře občas fakt vtáhne. Na druhou stranu jsem občas měl dost hokej ve jménech. Zezačátku román působí trochu jako rychlé šípy, ale dost překvapivá je brutalita. Zápletka je místy dost prekombinovaná na to jak prosté je rozuzlení.

ROD Nebezpečné stvůry jsou VŠUDE..., spíš ROD a jeho výlet s manželkou na Rhodos.
Možná je to tím že autora osobně znám a to že sebe sám vkládá do role Roda (čili neohroženého, statečného, silného klaďase, s morálním kodexem jak Brno), je mi trochu nesympatické.
Většinu času se vlastně nic neděje, jen si čteme o Rodově (autorově) dovolené na Rhodosu, občas nám do toho nesmyslně vtrhne nějaká ta bytost a nic neudělá. Proč vlastně ty bytosti, které unášeli těla nic netušících lidí, následují Roda, který je pro ně nebezpečný, až na Rhodos, jsem taky vůbec nepochopil.
Doporučil bych pojmenovat v knize více než dvě postavy, z těch pokrčených, okřídlených a nehmotných stvůr, které jsou pak jak kladné tak záporné vám jde hlava kolem, o párech které Rod se Sárou potká na dovolené nemluvě.
Celé je to tak nějak pomatené a zdlouhavé, chtělo to lépe promyslet zápletku a celkově zkrátit tak na polovinu, ne-li více.
Najde se zde i pár celkem napínavých scének, ale je jich skutečně po skrovnu. Člověk to vlastně čte a čeká kdy se teda konečně něco stane a ono nic. Například, Rod se vrací za Sárou na pokoj, a ona tam prostě spí... Proč například není proměněná?

Knížka celkem čtivá. Tým vyšetřovatelů je složen ze sympaťáků a místy se jejich počínání i zasmějete. Nejvíc mne bavila část na Islandu. Konec mne však nijak na zadek neposadil, prostě se ukázalo že ona osoba vraždí protože je psychopat, velké překvapení se nekonalo.

Pěkná blbost, ale na tranzit metrem do práce ideální. Je Kotleta feminista?

Autorka sice vytvořila zajimavý svět, ale mám spíš pocit že jsem z něj viděl jen záblesky a stejně tak to bylo i s magií "silou", která vlastně nebyla vůbec vysvětlena. Pochopil snad někdo co to vlastně znamená "přimknout" a k čemu to je dobré? Vzhledem k tomu že jsem magii nepochopil, tak mám pocit že závěr knížky byl tak trochu deus ex machina. Většinu stránek (je jich téměř 600) jsme se věnovali pocitům Hirky vůči Rimemu, což nebylo až tak zajmavé. Ale nechci jen hanit, kniha byla pěkně napsaná a myslím že autorka má před sebou světlé zítřky. Btw, měl někdo z Rimeho dojem že je silně inspirován Geraltem z Rivie? :-)

Je to takova nuda, ze jsem to ani nedocet. Hlavni hrdina trpi superhrdinskym nesvarem, ktery zabiji veskere napeti. Humor je vetsinou krec. Vubec mne nezajma jak to dopadne.

No ale toho cukrkandlu je tam "dost a dost".
Neustale citove vydirani, nostalgicke vzpominani na zlatou eru NASA. Nudne rozvlekle popisy veci, ktere si vetsina z nas nedovede predstavit. Porad se nekomu leze do zadku a kniha postrada napeti, pro mne dost nestravitelny pocin

A co konktetne na tom bylo tak nove? Citil jsem z toho velkou inspiraci Tolkienem (chodici stromy, menavec, boj dobra se zlem, environmentalni agitka), je to zabavna knizka, ale prevrat se nekona

Jediné co lze vytknout je, že v napínavé chvilce bývá střih na méně zajimavou část příběhu a to trochu ubírá celkovému spádu. Ale i tak, jedna z nejlepších detektivek co jsem v poslední době četl. Ani konec to nepokazil.

Kdyby to byl jiný autor, dám víc. Ale tohle je King samotný, čekal bych víc.

Občas se to hrozně táhne, chápu ale že to má sloužit atmosféře, která je s blížícím se koncem tíživější a tíživější. Ale zvládl jsem se od knihy i odtrhnout, zas tak poutavé jak se tu uvádí to opravdu není.

(SPOILER) Asi je to tim, ze nejsem cilova skupina, ale kniha pro mne postradala napeti, protoze mi bylo uplne jasne jak dopadne. Samozrejme nechybelo velke finale ve zvonici big ben, kde se arcipadouch rozplyva nad rafinovasti svych (nelogickych) planu, jen aby byl vzapeti porazen hlavnim hrdinou. Inspirace HP je velmi znacna, nekdy by se dalo mluvit o vykradani.

Velmi rozvleklá kniha, kde se většinu času nic neděje, příběhu moc nepomáhá že se téměř celý odehrává během jednoho večera. Postavy jsou dokonalé a bezchybné (tomu vévodí Kay) a na potkání chrlí expozici. Jako oddechovka na dovolenou se to ještě dá.

Občas zdlouhavá, ale občas velmi napínavá kniha. Wilkieho jsem upřimně nenáviděl. Mohl by mi prosím někdo do zpráv napsat, co se vlastně stalou s mladou Agnes?

Kniha je velmi predvidatelna, vlastne uz po par kapitolach je celkem jasne jakym smerem se dej bude ubirat. Zasazeni do Prazskeho prostredi je prijemne, ale myslim ze z nej slo vykresat vic. Jedna se vlastne o young adult romanek, coz na prvni pohled neni uplne zjevne. Za to ze je to prvotina od mlade autorky a za velmi vydareny prebal davam 3☆

Pořád mám pocit že nelze nesrovnávat s písní ledu a ohně, akorát v menším měřítku s méně postavami (což není nutně na škodu). Tento díl se mi celkem líbil, měl i slabší místa ale po jisté události nabral děj spád a kniha se četla dobře. Co však stále nechápu je uvedení tolika ras a stránky o bance mně vyloženě nudili.