Belanna komentáře u knih
Pěkná oddechovka.
Příběh "divné" Molly, pokojské, kterou vychovávala babička a její boj se sociální interakcí.
Lehké, čtivé, na pozadí detektivní zápletka, místy vtipné a místy myšlenky a pravdy, které jdou do hloubky.
Líbilo se mi.
Knížka byla spíše náhodnou volbou než cíleným záměrem a mohu říct, že autorka píše svižně a čtivě. Námět knížky, který se točil kolem pomsty se mi také velmi líbil.
Claire ani Hanna mi sice k srdci nepřirostly, ale nakonec mě zamrzelo, že linie příběhu nezůstala u nich.
Závěr mě trochu rozhodil a nesedělo mi, že vše bylo "zalité sluncem" :)
Celkově to však byl slušný thriller - 3,5*
Svět pavouků z Dětí času mi přirostl k srdci víc než chobotnice.
Popis jejich světa tu byl hodně rozvláčný a zdlouhavý. Námětově se mi knížka líbila, ale postrádala jsem tu větší dynamiku a spád.
Tak jsem po dlouhé době sáhla "vedle".
V době vzniku knihy to bylo něco, to chápu, ale mně to připadalo úplně o ničem.
Námět nebyl špatný - vina, morálka, dospívání.
Ale naprosto mi nesedlo zpracování a už vůbec jsem nepochopila, čím upoutal jazyk poskládaný z ruštiny, němčiny a vulgarismů.
Knížku jsem měla půjčenou od kolegyně.
Zajímavý popis života na ranči. Očekávala jsem asi víc propracované vztahy mezi bratry a Rose, jejich neshody a důvody antipatií.
Líbil se mi závěr knížky, který mě mile překvapil.
I třetí díl s Robertem Langdonem má zajímavý námět, je poutavý a plný zajímavých informací. Nechybí tu dějové zvraty, zvláště pak v závěru knížky i když napětí a ponurost tu není tak výrazná, jako v předchozích knihách. U hodně rozsáhlých úvah jsem se někdy musela vracet, abych správně pochopila nitky :)
Mně se knížka líbila.
Zajímavě pojatá alternativní evoluce. Pasáže na vymírající kosmické lodi se střídaly s životem nově vznikajícího druhu na planetě, mimochodem velmi dobře zvoleným.
Nakonec se stalo, že jsem mu fandila o mnoho víc než lidem.
Trochu mi tu vadila strohost autorova jazyka, ale to mohlo být i překladem. Uvidíme, jaký bude další díl.
Nejsem ještě poznamenaná Martinem Servazem, ale už teď se na něj těším, protože tohle byla prostě pecka !!
Napínavé, dokonale promyšlený každý detail děje, charakterů postav i prostředí.
Dobře se mi četlo a závěr mě doslova srazil, zkrátka Zkurvenej příběh.
Mám knížky Dana Browna ráda a vracím se k nim, ani tato není výjimkou.
Napínavé, plné zvratů, velký smyl pro detail a perfektní zakončení.
Stala jsem se rukojmím Rukojmího, pustil mě až po posledních slovech knihy.
Perfektní atmosféra, skvěle vykreslené charaktery postav, pohled na jejich psychiku a děj, který je plný zvratů. Napínavé, vzbuzující emoce od vzteku a zlosti až po úsměv a pocit zadostiučinění.
Navíc styl pan Craiseho se mi líbí a sedí mi. Výborná kniha.
Na knihu můžeme pohlížet ze dvou úhlů.
Pokud ji pojmeme jako thriller, je jen málo napínavá a vlekoucí. Pokud ji vezmeme jako psychologický román, dostaneme smysluplnou sondu do rodiny, kterou postihlo těžké trauma a na mravenčí, ne vždy úspěšnou, práci policie.
Celkově to špatné nebylo. 3,5*
Exotický Hongkong, napínavý děj, zajímavé téma.
Doslova mě mrazilo při vědomí, jakým způsobem by se daly (a jistě už i dají) moderní technologie zneužít. Překvapila mě autorova znalost v tomto oboru a díky tomu jsem se dozvěděla celkem zajímavé věci.
Knížka na mne udělala velmi dobrá dojem. Bylo to moje první setkání s panem Minierem a rozhodně nebude poslední.
Pro mě knížka zas až takovým zázrakem nebyla.
Dlouhou dobu se tu moc nic neděje, vše se opakuje stále dokola a některé pasáže mi připadaly až zbytečné. Dost brzo se dá odhadnout, kam příběh povede a tudíž se žádné velké překvapení nekoná.
Průměrný román.
Co člověk, to názor a jiný úhel pohledu.
Z toho mého je tato knížka dokonalá.
Opět jsem si ověřila, že tato knížka po každém dalším přečtení přinese nové pocity a nové poznatky. Čím je člověk starší, tím více jí chápe a rozumí ....
Svědectví mě oslovilo daleko více než samotný Příběh služebnice,
ať už to bylo rozložením příběhu (z pohledu tří žen) a nebo tím, že jsme se konečně dozvěděli něco více a dospěli také k nějakému závěru.
Přesto vše to není kniha, ke které bych se v budoucnu vrátila.
Po přečtení první knížky jsem dlouho neotálela a pustila se do čokoládovny.
Xanthe se opět vrací do 17. století, setkává se nejen se "starými" známými, ale získá i nové, důležité spojence a pomalu přichází na odpověď proč ona a proč tyto cesty.
To vše jí pomáhá postavit se protivníkovi velmi zákeřnému.
Musím říct, že se mi tento díl líbil ještě o chlup víc, je svižnější a napínavější.
Pokračování si ujít nenechám.
Velmi podařený soubor povídek plných strachu, napětí, záhad, tajemna a místy i šílenství.
Mlha a Prám jsou za mě nejlepší.
I tento díl se mi líbil a bavil mě.
Byl sice místy hodně propletený a zahrnoval větší množství postav, ale to mi nijak nevadilo. Opět napínavé, krátké kapitoly, rychle plyne a dobře se čte.
Dokonce mi připadalo, že Lottie byla míň protivná :).
Jedna z mála knížek, u které jsem se doslova trápila.
Děj tu není skoro žádný, vše je postavené na dialozích buď mezi lidmi v přítomnosti a nebo s mrtvými.
Celkově to na mne působilo velmi chaoticky, mohl to být pěkný klasický horror, ale tato forma mě neoslovila.