bigbabe komentáře u knih
Nehodnotím příznivě, protože jednak jsem očekávala více spojitost hlavně s člověkem a také protože na naučně poučnou je to moc složité a hlavně rozsáhlé, proto ad 1. Jedna kniha na moc složité téma, lepší by bylo obsáhnout jen část a bylo by to srozumitelnější.
Mám pana Duška a jeho divadelní hry ráda, ale tohle mi prostě nějak nesedlo.
Zatím nemohu hodnotit Fulghuma jako autora, protože to je v podstatě moje první kniha, když nepočítám občasné čtení anglicky ve vlaku From Fulgum I a II.
Bestseller to asi nebude, ale je to takové odpočinkové čtení, když potřebujete vyplnit 10-15 minut mezi zamícháním guláše a píchnutím do bábovky.
Možná, že i proto, že už jsem životem zkušenější mi to připadalo jako stále se opakující rady, které snad všichni vědí.
A pokud ne, tak pro ně, tam možná nějaké rady jsou.
A jak to začalo věštěním a modlitbami, tak to už jsem nedávala.
Spíš sportopis než životopis, na můj vkus moc informací o časech a rekordech, jinak průměrná kniha.
Oproti prvnímu dílu to bylo slabší, první půlka mě vůbec nebavila, druhá se trochu rozjela. Ale sto let bylo lepší než "aktuální" dění.
Oceňuji úvod celé knihy i každé kapitoly, kde se člověk dočte i o neduzích. Kniha rozdělena podle zdravotních problémů, což je přehledné.
Některé byliny jsou podle mě trochu mimo normálního člověka, ale pár rad se tam využít dá.
Nejsem televizní, ani filmový fanoušek všeobecně a proto ani této herečky, tak vlastně nevím, proč se mi tato kniha dostala do ruky. Jo už vím, mám, ráda životopisy.
Ale toto mě tedy vůbec neuchvátilo, důvodů může být několik. Autoři pracující v Blesku? Nespočetně opakovaná její krása? (to mám oblíbenější hezčí herečky).
Od prvního dílu trochu upadající. Já nejsem televizní fanda, takže jsem celý od začátku do konce neviděla žádný z filmů, který se podle těchto knih natočil. Ale u ostatních jsem se smála, tady to už bylo slabší.
Chvílemi zábavné, chvílemi nudné. Pár zajímavých informací, snad pravdivých.
Ano, opravdu stojí za přečtení. Nechtěla bych být jeho podřízený, ale zorganizoval to dobře.
Místy k zasmání, ale místy nechutné a ne kvůli erotice. Hovno není erotické.
Co může napsat fanoušek Tarantina. Kniha je skvělá, celistvá.
Třetí kniha od této autorky a bohužel to pro mě má sestupnou tendenci. Na knihu o hubnutí, nezblbnutí jsem narazila náhodou a zasmála jsem se, tak jsem si potom půjčila návod na muže a toto. Návod ještě tak šel a toto mi už přišlo nudné, částečně opakující se s návodem (a to nevím, která vyšla dřív) a částečně se opakující s návodem.
A proto nemohu jinak než dát o hvězdu méně než návodu, aby to bylo spravedlivé.
Ještě dám ale autorce šanci s Minutovými povídkami a knihou s Jaklem.
Oproti knize o hubnutí jsem se zas tolik nezasmála.
Jak sama autorka píše pro zkušené chovatelky je to jen opakování již známých věcí.
Jinak 3.den v roce, 3.kniha a 3.výzva bez plánování.
Nějak se mi to daří, že se všechny knihy vejdou do nějakého tématu aniž bych to plánovala.
Naprosto úžasná kniha, nejen svým stylem (šla jsem spát až zítra), že jsem jí přečetla jedním dechem, ale i tématem.
Už jsem tu párkrát psala, že miluji knihy, které popisují skutečné příběhy a toto bylo přesně to, co v podstatě pořád hledám.
Příběh lidí odrážející cca 100 let jejich života a co všechno se v té době dělo, 1.sv, 2.sv, okupace, atd. Všechny osobnosti té doby, že si člověk konečně uspořádá, kdo s kým se mohl potkat a tak.
Já sama nejsem žádný spisovatel, tak moje komentáře asi nejsou moc literární ...
Paradox je, že mám takový seznam (asi jako všichni) knih, které si chci někdy přečíst. Ale protože nejsem nijak moc pečlivá, tak už vůbec nevím proč a kdy tato kniha na seznam přišla. A do ruky se mi dostala, když jsem v záchvatu, že zavřou knihovny v 14:00 po práci hned běžela do knihovny a nabrala všechny knihy ze seznamů, které jsem kde měla (mobil, lístečky, diář).
A ještě jednu poznámku. I loni se mi stalo, že ČV jsem splnila v podstatě tak jako omylem. Většinu knih jsem si nevybrala, prostě do ní zapadli a případě této knihy mám pocit, že dokonce zapadá do několika témat.
Miluji knihy se skutečným prožitkem. Samozřejmě díky editorovy je to napsáno velice poutavě. Co se týká zaslouženosti či nespravedlnosti nechci komentovat.
Jako úspěšná dálková studentka ekonomie jsem tuto knihu přečetla s nadšením a jedním dechem. I když jsem při studiu i po pracovala v jiném oboru než který jsem studovala, zjistila jsem, že mi informovanost tohoto druhu trochu chybí.
Ale logicky jsem po studiu při zaměstnání potřebovala chvilku i oddech.
Lidé, kteří chtějí trochu vědět, co se v ČR a světě děje, by po takovýchto knihách měli skákat a nevěřit jen tomu, co slyší na komerčních televizích.