bookcase komentáře u knih
Tak to bylo úžasné, poklidné, vůbec nic se tam nestalo. A víte co? VŮBEC to nevadilo, ten příběh je tak milý, obyčejný, přesto utkví v paměti. Poslouchala jsem jako audio, Matouš Ruml tomu svým příjemným hlasem dodal takové to "příjemno".
Miluji příběhy z knihoven a knihkupectví, ale tomuhle opravdu něco málo chybělo, trochu víc života, šťávy, jak už někdo psal.
Dlouho trvalo, než se Helen úplně rozhodla, že bude včelařit :). Ale jinak se mi to jako laikovi, který včely obdivuje, ale raději jen z povzdálí, líbilo.
Výborné! Líbila se mi už autorčina prvotina, takže jsem na Panoptikum byla hodně zvědavá. Povedené. Spíš než klasický detektivní román je to pomalé, ale hodně čtivé rozplétání jednoho dávného zločinu s překvapivým, leč trochu smutným vyústěním.
Zdánlivě obyčejná čtvrť, zdánlivě obyčejné rodiny, ale pod povrchem to pěkně vře. :) Psáno úsečným, strohým stylem, o to víc vyniknou všechny ty skryté věci.
Hezký příběh se zajímavým a trochu smutným vyústěním. Potěšilo věnování knihovníkům :)
Městečko Krakowiec - nenápadné, asi byste se sami od sebe nevydali na návštěvu, ale vsadím se, že po přečtení tohoto fascinujícího dokumentu budete mít chuť to udělat.
Povedlo se i pokračování Schovávané, autorka umí psát a zaujmout. Svižné, ze života.
Milé, čtivé, zajímavý prvek znepřátelených stran jedné vesnice.
Moje první setkání s autorkou dopadlo výborně, knížka mi kápla do noty, příběh se mi líbil, i neotřelá zápletka.
Tolkiena můžeme jen obdivovat - stvořil vymakaný svět, který doladil do posledního detailu včetně vlastní řeči. Umí nádherně vylíčit krajinu, rozmary počasí i nálady svých hrdinů, třeba to, jak snadno podléhají pokušení uzmout si prsten pro sebe.
Posloucháno jako audio, paní Valerie Zawadská je úžasná vypravěčka a Frederik Backman skvělý autor, tohle kombo jsem si užila na sto procent.
Milá pohodovka, akorát překladatelka má evidentně úchylku na slovní spojení "Boha jeho", které nejen v tomto díle vyloženě nadužívala. Hrůza. Jinak děj příjemný, bylo fajn setkat se s Ninou a Zoe.
Nostalgický příběh, líbilo se mi psaní z pohledu malé bezelstné holčičky.
Silný příběh, jednu část jsem vydýchávala těžce. Hrdinové neměli jednoduchý život, my se máme opravdu moc dobře.
Za mě povedené, vůbec jsem netušila, jak se to vyvrbí. Napínavé.
Příjemná pohodovka. Sice předvídatelná, ale tak to u podobného typu knížek bývá vždycky.
Nejsou to takové lecjaké povídky, mají přesah a zavednou vás do fascinujícího světa neuropsychologie. Nečtou se úplně snadno, ale přinášejí spoustu zajímavých informací o nemocech a jejich různých projevech.
Typická keleovka, nic, co bych nečekala. Potřebovala jsem lehčí četbu a tu jsem dostala, opět plná jídla :))). Líbil se mi konec, konečně takový netuctový, neodplouvalo se na růžovém obláčku. :)