Candide

Autorovi se podařilo slušně zacelit doslova zející díru na trhu. Citlivě, nenásilně, s taktem a porozuměním. Každý by měl vědět, jak s umírajícím bližním zacházet. Tato kniha mu s tím perfektně pomůže.

Přečetla jsem sice pouze pár recenzí a ze samotné knihy úvod a závěr a zbytkem jsem jen zalistovala, přesto si směle troufám prohlásit, že se jedná o vynikající práci.
Autor se žádné jednostrannosti nedopouští, naopak se chápe tématu s obdivuhodným nadhledem svého (relativního) mládí. Neprezentuje své názory, nýbrž historická fakta (vždyť je akademikem!). Kvalitní poznámkový aparát a soupis sekundární literatury opravdu nemůže nechat nikoho na pochybách, zda byl námět vyčerpán poctivě a ze všech úhlů.
Ač Československé spartakiády patří do sféry odborné literatury, suchost a nezáživnost jim není fér vyčítat, neb obé překvapivě postrádají. Zaujatost bych tedy hledala spíše na straně čtenářů.

Na začátku jsem kroutila hlavou, co je to za blbost, ale přesně na straně 61 jsem prozřela. Tato kniha má úžasný filozofický a existenciální přesah, díky čemuž ji stojí za to číst a mít doma. Jak jsem ráda, že jsem s ní na straně 60 nesekla!

Pekelně jsem se nudila. Kniha má cca 400 stran, já jsem už přibližně na straně 100 věděla, kdo je ona tajemná stalkerka. Takže jsem akorát nalistovala poslední kapitolu, abych se ujistila o správnosti své domněnky, a knihu jsem (navždy) odložila.

Oslava poezie Williama Blakea převlečená za polskou pohraniční detektivku s astrologickými přesahy. Unikátní projekt. Jaká škoda, že se o něj čtenáři začali zajímat, až když se v kinech objevilo filmové zpracování.

Jsou věci, přes které nejede vlak. Jednou z těch věcí je zpřístupňování nacistické ideologie prostřednictvím strýčka Dolfa. Za tohle bych CooBoo žalovala. Důrazně žádám čtenáře, aby se této knize obloukem vyhnuli.

+ Krásné ilustrace
+ Spousta zajímavostí
+ Osvěžení zapomenutých znalostí ze školních škamen (v případě dospělého čtenáře)
+ Zábava na dlouhé hodiny (večery)
- Neskladné
- Z přemíry informací se vám rychle zavaří mozek.
- Nejsou tam všechny země.
- Chybí jakákoli předmluva nebo doslov, kde by autoři vysvětlili, proč právě tuhle a právě takhle knihu vytvořili.
Verdikt: Nečíst, jen prohlížet.

Je zajímavé porovnávat, jak se složení a účel make-upu v čase proměňuje. I když pravdou zůstává, že žena bude vždycky krásnější bez něj.

Úchvatné dílo, přesně takhle si představuju dokonalého průvodce uměním pro děti. A úplně se vidím, jak s knihou v ruce i já jako dospělá zažívám v galerii nejedno dobrodružství.

Vynikající publikace, která zavře tlamu všem odpůrcům moderního umění.

Oukej. Nejsem vegan ani ekofašista, nemám ráda trapné vtipy a jsem věřící. Tohle nedám.

Až se mě příště někdo bude ptát na vtipnou knížku o introverzi, doporučím toto :D

Zbytečnost, kterých je všude plno. Vůbec nic by se nestalo, kdyby nikdy nebyla vydána.

S publikacemi tohoto typu se v posledních letech roztrhl pytel a tato mezi nimi nijak nevyčnívá, naopak spíše zapadá. Nepřináší nové informace a ani není pěkně graficky zpracovaná.

Informačně hutná kniha s krásným obrazovým doprovodem. Zvlášť oceňuju literární dodatek plný zajímavých básní, písní a příběhů. Čtenář díky této publikaci získá o šumavských Vánocích poměrně přesnou představu.

Z knihy jsem přečetla první dvě a poslední dvě kapitoly a bohatě mi to stačilo. Příběh má nejspíš hlubší rovinu, ale jaksi se mi na ni nepodařilo napojit. A znovu to zkoušet nebudu.

Moc ráda bych si pohádky přečetla, ale kvůli vyloženě hnusným ilustracím a amatérské sazbě textu to nikdy neudělám. Jsem holt ten typ, pro který je důležitá i formální stránka, chci mít požitek z knihy jako celku. Zvláště o Vánocích.