chaera komentáře u knih
Poslední dobou nějak tíhnu k naučné literatuře, takže jsem tuto knihu nemohla minout. Za sebe můžu jednoznačně doporučit - informace podává srozumitelnou formou a po přečtení jsem zjistila, že si pamatuji docela dost věcí. Bohužel, některé pasáže mě nudily, proto dávám pouze 4 hvězdičky a ne plné hodnocení. 4/5
Harryho Pottera miluju, ale tomuto scénáři jsem nějak nepřišla na chuť. Chyběla mi ta Potterovská atmosféra + mi většina postav (jak nových tak starých) přišla nesympatická. Zápletka byla fajn, ale že bych z ní byla na větvi se říct nedá. Až se zase budu chtít vrátit do tohoto kouzelnického světa, sáhnu raději po originální sérii než po této knize. 3/5
Knihy tohoto typu se mi velmi těžko hodnotí. Často jsem knihu musela odložit nebo některé pasáže dokonce přeskočit, protože to nebylo snadné čtení. Hodnotím čtyřmi hvězdami, filozofické/vzdělávací části bych vyškrtla, nepřišly mi pro vyprávění důležité. 4.5/5
Jedinými klady na této knize je délka a pěkná obálka, jinak je to hrůza, u které nechápu, jak ji kdokoliv mohl napsat a ještě ke všemu vydat. Špatný styl psaní, špatný nápad a nesmyslné povídky s rádoby hlubokou myšlenkou. Rozhodně nemůžu nikomu doporučit, 1 hvězdičku dávám pouze proto, že nechci hodnotit knihy jako odpad. Škoda papíru. 0.5/5
Tak tohle byla naprostá pecka. Od nápadu, přes samotné zpracování až po grafiku knihy nemám co vytknout. Až do poslední chvíle jsem netušila, jak příběh skončí + jsem se kvůli spoustě zvratů nedokázala od příběhu odtrhnout.
Kady jsem neměla moc ráda - přišla mi manipulativní a v některých chvílích i svým způsobem hloupá, ale ke konci knihy už jsem si na ni zvykla a nevadí mi tak moc, jako předtím. Za to Eziho jsem si zamilovala už na začátku, neskutečný sympaťák! Rozhodně si co nejdřív dokoupím i ostatní dva díly, fakt mě tahle série baví! 5/5
Druhý cestopis od Zibury, který jsem četla a musím říct, že 40 dní pěšky do Jeruzaléma se mi líbilo více. I přesto jsem si však čtení užila, nechyběl vtip a nadhled + celá kniha byla doplněna nádhernými ilustracemi. 4/5
Právě jsem ji dočetla a ihned se zařadila mezi mé oblíbené knihy. Skvěle promyšlená zápletka a úžasná atmosféra. Určitě si ji přečtu ještě jednou. 5/5
Určitě bych ocenila, kdyby knih na toto téma bylo napsáno více, když už se ve školách tomu nevěnuje dostatečná pozornost. Bohužel mi moc nesedla forma knihy a po přečtení mi hodně příběhů splývá dohromady. Právě proto po ní určitě ještě sáhnu. 4/5
YA literaturu moc nečtu a zrovna tato kniha je ukázkovým příkladem proč. Klišoidní, nereálné a všechny postavy (snad až na Luka, toho jsem si oblíbila) nehorázně nesympatické a na facku. Dávám dvě hvězdičky, protože se mi líbil nápad a četlo se to poměrně rychle, ale příběh samotný se mi opravdu nelíbil. Jestli vyjdou další díly, už po nich nesáhnu.
Navíc byla kniha plná hrubek, strašně to bilo do očí (toto ovšem nepočítám do hodnocení, protože autorka za to nemůže) 2/5
Místy se táhla, ale i přesto se jedná o neuvěřitelně krásný příběh. Nakonec jsem si Bílého tesáka zamilovala více, než bych čekala. 4.5/5
Od knihy jsem příliš nečekala, proto je příjemným překvapením, jak nadšená z ní jsem. Dobře mě nakopla ke kreativitě, které jsem se z nedostatku času poslední dobou vyhýbala + forma předání informaci se mi moc líbila. Rozhodně můžu doporučit. 5/5
Jsem velkým fanouškem Harryho Pottera (jakby taky ne, jmenuji se Hedvika), proto byla tato kniha pro mě nutností. Krásná pohádková jednohubka! Jednu hvězdičku ale ubírám, protože až tak nadšená jsem z knihy nebyla. 4/5
Nemám slov. Pravděpodobně ta nejlepší kniha, kterou jsem za svůj život přečetla. 5/5
Jako oddechovka fajn, několikrát jsem se zasmála. A audiokniha byla naprosto parádní! 3/5
Sherlocka Holmese zbožňuji, takže samozřejmě zbožňuji i tuto knihu. Vynikající atmosféra, zápletky i rozuzlení. Myslím, že po ní ještě někdy sáhnu. 5/5
Na Sirotčinec jsem se chystala už dlouho a jsem ráda, že jsem se k němu konečně dostala. Kdybych byla o trochu mladší asi bych si ji užila více, ale i přesto můžu knihu s klidným svědomím ohodnotit 4 hvězdičkami. Určitě co nejdříve sáhnu po dalším dílu. 4/5
Moje první kniha od Ladislava Zibury a určitě ne poslední. Naprosto miluji cestování a dlouho jsem hledala cestopis, který by mě zaujal a tento se mi perfektně trefil do vkusu. Nenáročné vtipné počtení, určitě po ní ještě někdy sáhnu. 4.5/5
Úžasně napsaný příběh s dokonalou atmosférou. Naprosto jsem se do této knihy zamilovala! 5/5
Anotace zněla slibně, bohužel to ale celé bylo až moc nereálné, hlavní hrdinka byla nesympatická a začátek se neuvěřitelně táhl. Měla jsem problém dočíst ji do konce. 1/5
Do knihy jsem se pustila bez jakýchkoliv očekávání. Čte se to dobře, rychle, párkrát jsem se nad fejetony i pousmála. Jenže témata se v jednom kuse opakují a za polovinou už jsem měla nutkání knihu odložit, protože jsem se zkrátka nudila. I přesto jsem ji ale zdárně dolouskala až do konce - podruhé už však po knize nesáhnu. 2.5/5