chaera komentáře u knih
Nechápu, proč jsem se do knihy nepustila už dříve. Naprosto nádherný příběh se spoustou nádherných myšlenek. Určitě si ji znovu ještě jednou přečtu. 5/5
Jednu hvězdičku z celkového hodnocení ubírám, protože nehledě na to, jaký strašpytel jsem, mi tam přece jenom chybělo trochu více toho "strašidelna". Jinak jsem si ale příběh užila, četlo se to prakticky samo a celková atmosféra knihy se mi moc líbila. 4/5
Ať už se mi kniha líbí nebo ne, vždy se ji snažím dočíst až do konce předtím, než ji ohodnotím. Tady to bohužel nešlo, musela jsem ji odložit. Nudné, nezáživné, rádoby vtipné. Nebýt toho, že jsem ji poslouchala jako audioknihu, pravděpodobně bych to s ní vzdala už mnohem dříve. Jedna hvězda za výkon Daniely Bartákové, co se audioknihy týče, a za pěknou obálku. 1/5
Napoprvé jsem ji odložila, protože jsem se do příběhu ne a ne začíst. Na druhý pokus jsem ji už přečetla celou a musím říct, že jsem ráda, že jsem jí dala druhou šanci. Jak jsem se jednou začetla, nemohla jsem se odtrhnout (a to se nejedná o žádný akční thriller). Autorův styl jsem si zamilovala, kniha byla čtivá s dobrým námětem a myslím, že se k ní ještě někdy vrátím. 5/5
Mé první setkání s Karikou a troufám si říct, že určitě ne poslední. Mělo to spád, četlo se to rychle a několikrát mi z příběhu běhal mráz po zádech. Už mám doma i Tmu a nemůžu se dočkat, až se do ní pustím. 5/5
Krátký, přesto však krásný příběh. Až mi bylo líto, že tak rychle skončil. 4.5/5
Kdo mě zná určitě ví, že na Agathu Christie nedám dopustit. Plavý kůň se od jejich knih trochu liší (aniž bych dokázala říct proč), ale i přesto mě děj okamžitě vtáhl do sebe a já se nemohla dočkat, až se záhada okolo Plavého koně vyřeší. Nemůžu jinak, než jí dát plný počet hvězd. 5/5
Podivnou knihovnu jsem si naprosto zamilovala. Nápad, ilustrace i samotný příběh mě do sebe hned vtáhli a než jsem se nadála, kniha byla přečtená. Za sebe můžu určitě doporučit. 5/5
Rozhodně se neřadím mezi cílovou skupinu knihy a nebýt ceny (9Kč), pravděpodobně bych po této knize v knihkupectví ani nesáhla. I přesto, že teda nejsem cílovka, se mi kniha líbila. Jedná se o příjemnou oddechovku, nad kterou člověk nemusí přemýšlet a to je na léto naprosto ideální. Za sebe jí dávám tři hvězdičky - nenadchne, neurazí. 3/5
Apokalyptický příběh vyprávěný formou dopisů. Nápad nikterak originální, ale zpracování bylo dobré a četlo se to prakticky samo. Knihu hodnotím 3 hvězdičkami - nenadchne, ale ani neurazí. Nevím, jestli budu číst druhý díl, protože natolik mě to nezaujalo. 3/5
Sbírám knihy od Odeonu, takže když jsem v knihkupectví objevila tuto knihu za pár kaček, neváhala jsem a vzala si jí. Když jsem potom doma četla anotaci, neměla jsem nejmenší tušení, o čem kniha je. A to se nezměnilo ani při jejím čtení a dokonce ani po jejím přečtení. Já prostě nevím, co to bylo, jaká byla pointa tohoto díla. Musím dát pouze jednu hvězdičku za styl psaní - ten jsem si užila. Ale jinak vážně netuším, co jsem to četla. 1/5
Příjemná oddechovka, která je přečtená za pár hodin. Kniha se čte prakticky sama a několikrát jsem se nad ní zasmála. 4/5
Po grafické stránce naprosto nádherné dílo. Po obsahové stránce mě až tak nezaujalo. Nevím, ale mám pocit, že mi nedala nic nového a že jsem četla pouze informace, které už dávno vím. Navíc bych si knihu určitě více užila, kdybych ji četla v papírové verzi a ne jako e-knihu. 3.5/5
Spánek bylo mé první setkání se spisovatelem Haruki Murakami a bohužel moc dobře nedopadlo. Murakami má jednoznačně úžasný styl psaní, mně osobně se kniha četla prakticky sama, ale nevím, jestli mi něco uniklo nebo jsem nepochopila poselství knihy, protože jsem po dočtení byla pěkně zmatená. Navíc ten otevřený konec je vážně k naštvání. 3.5/5
Nikdy jsem nebyla fanouškem dějepisu (což pravděpodobně pramení z toho, že jsem nikdy neměla dobrého učitele dějepisu), ale různé zajímavosti a perličky mám ráda, takže jsem nakonec po této knize přece jenom sáhla. Ze všech příběhů mě však zaujala sotva polovina. Zajímavosti ohledně 1. a 2. světové války mě moc nechytly, ale ostatní příběhy jsem si oblíbila. Po další knize tohoto autora už ale asi nesáhnu, jeho styl psaní mi nesedl a špatně se mi to četlo. 3/5
Závěrečný díl série Vlci z Mercy Falls mě opět nezklamal. Bylo to čtivé, napínavé a i konec se mi dost líbil. Bohužel se ale nemůžu zbavit dojmu, že by se celá série dala shrnout do dvou knih. 4.5/5
Tato kniha měla obrovský potenciál, který ale bohužel autorka nedokázala využít. Kniha byla plná zbytečných pasáží a momentů, kdy se nic nedělo a samotné vyvrcholení knihy bylo zkrátka zklamání. Žádné velké boom se nekonalo, celý román tak nějak vyšuměl do prázdna. Konec byl otevřený, což mi k tomuto typu knihy nesedělo, myslím, že by bylo lepší, kdyby autorka knihu řádně zakončila. Dvě hvězdičky dávám za nápad a styl psaní, ale rozhodně nemůžu knihu doporučit k přečtení. 2/5
Agathu Christie naprosto miluju a určitě si tuto knihu ještě jednou ráda přečtu. 5/5
Musím říct, že tato kniha se mi líbila více než předešlá a já už mám rozečtené i Splynutí, ale až s touto sérií skončím, po dalších knihách této autorky už asi nesáhnu. Nepovažuji se za její cílovou skupinu a tak dám raději přednost jiným knihám. 4/5
Dala jsem si po několika letech re-reading z nostalgie, ale bohužel kniha nenaplnila očekávání. Maggie Stiefvater sice píše úžasně, ale v knize se nic moc neděje, postavy jsou tuctové a děj je celkem předvídatelný. Nakonec jí dávám tři hvězdičky za originální nápad a styl psaní. 3/5